KOMMERSIELLA

Ångevägen 12 / Ytterhogdal / Härjedalen

Gamla kommunhuset säljs

Slutpris
700 000 kr
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN VIKEN 60:1
Bruksarea
1 044 kvm
Tomtarea
1.3 ha
Intäkter
192 227 kr/år
Såld
2020-04-03
Bostaden är såld!

Denna kontor på ångevägen såldes av oss 2020-04-03. Se alla våra försäljningar i Ytterhogdal samt även på ångevägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ytterhogdal är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Ytterhogdal kommunhus, som användes till helt nyligen, ska nu säljas. Det här är en rejäl tegelbyggnad från 60-talet som en gång rymde en hel kommunadministration. Efter att man slagit ihop kommunerna finns administrationen i Sveg och i Ytterhogdal finns endast mindre behov kvar. Huset är i gott skick och har flera bra kontorslokaler i två plan och eftersom allt använts till nyligen finns bra personaltoaletter och pentryn/lunchrum, modern handikapptoalett, stor lokal där bibliotek funnits, konferensrum och en ordentlig entré. Hiss finns till övre plan. I källaren finns ett stort gym, omklädningsrum, duschar och bastu. Duscharna är renoverade. Lokalen för gymet hyrs av Ytterhogdals IK och används flitigt. I källaren finns även arkiv och förråd. Idag står lokalerna outhyrda men SCA kommer att flytta in inom kort och ta flera kontor i anspråk. Fastigheten består av totalt nästan 13 000 kvm mark som går ända ned till ån Hoan. Total boyta är 1044 kvm.

Säljs via anbudsförfarande, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Katarina Bufvers för att lämna anbud.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Ytterhogdal

Ytterhogdal är Hogdalsbygdens centralort och har lite drygt 500 invånare. Ytterhogdal ligger i Hälsingland men hör till Härjedalens Kommun.

Historia

Ytterhogdalskyrka ligger vackert på ett näs omgiven av vatten. För 800 år sedan, på samma plats, byggdes den första stenkyrkan vid det som då var gränsen till Norge Fram till 1645 delades bygden av riksgränsen, som skilde det svenska Ytterhogdal från det norska Överhogdal. Området här började bebyggas under tidig medeltid och Ytterhogdal är det största samhället i Hogdalsbygden.

Fritid och service

Här finns storslagen natur utmed den slingrande ån Hoan som går genom samhället. Här finns berg, naturreservat, ängar, insjöar och härliga skogsmiljöer som ligger alldeles runt knuten. Här finns fantastiska bärrika skogar, jakt och fiske. Med andra ord ett rikt friluftsliv! I Ytterhogdal finns en Ica-butik, fik, bio, en hel del hantverkare och egna företagare, bensinmack, ett par restauranger och inte minst en stark fotbollstradition och ett bra lag som spelar i div 2 och vars matcher lockar hogdalspublik. Ett välutrustat gym finns i byn. I Ytterhogdal byggdes fibernätet ut under sommaren 2014.

Kommunikationer

Till Ytterhogdal går länstrafiken med bussar. Till Sveg är det drygt 4 mil och där har man tillgång till både flyg och tågförbindelser.

Familjeliv

2016-2017 renoverades skolan. Med moderna lokaler anpassade för nutidens undervisning och den bästa tekniken är Ytterhogdals skola utformad för lärande av högsta klass. Även på små orter bedrivs undervisning av stora mått; Ytterhogdals skola är ett bevis på det. Idag går 30 barn i skolan från F-årskurs 6. Skolan, förskolan, ett lokalt kommunkontor och biblioteket finns i samma lokaler. Det skapar möten mellan elever och bybor i alla åldrar.

Liknande bostäder i närheten