KOMMERSIELLA

Buanvägen 9B / Ytterhogdal / Härjedalen

Oändliga och fantastiska möjligheter!

Slutpris
300 000 kr
Fastigh.bet
HÄRJEDALEN VIKEN 8:20
Totalareal
7 286 kvm
Såld
2019-12-23
Bostaden är såld!

Denna fastighet på buanvägen såldes av oss 2019-12-23. Se alla våra försäljningar i Ytterhogdal samt även på buanvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ytterhogdal är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Får vi lov att presentera en dröm för dig som brinner för att renovera äldre hus med massor av charm tidsenligt. Det här huset har använts som förskola fram tills nyligen och är anpassat efter den verksamheten, men planlösningen fungerar även som privatboende. Här behövs dock en varsam och händig hand för att ta fram fina trägolv, fixa färg och tapet, kanske fixa till gamla spegeldörrar och bygga nytt kök på entréplan. På entréplan finns nämligen plats för ett riktigt gammeldags kök i anslutning till ett stort och ljust matrum med burspråk. Fönstren är höga, spröjsade och delvis originalfönster. På detta plan finns även ett potentiellt sovrum och så ett rum som troligen använts som pysselrum/verkstad och sköljrum. På övre plan finns två stora rum i öppen lösning, med stora fina fönsterpartier och trägolv. Här finns också ett modernt, fullt utrustat kök, ett par sovrum, två tvättrum/WC och en möblerbar hall med murad spis.
Ytorna är generösa och huset har en stor huvudentré och en stor groventré. På fastigheten finns en garagebyggnad med två varma garageplatser och en kall garageplats. Asfalterad infart, men också fin gräsmatta för lek och planteringar.
2018 installerade man bergvärme i fastigheten.
Kom och titta och lägg ditt bud på möjligheternas hus!

Fastigeten har inga hyresgäster idag.

Säljs via anbudsförfarande, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Katarina Bufvers för att lämna anbud.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Ytterhogdal

Ytterhogdal är Hogdalsbygdens centralort och har lite drygt 500 invånare. Ytterhogdal ligger i Hälsingland men hör till Härjedalens Kommun.

Historia

Ytterhogdalskyrka ligger vackert på ett näs omgiven av vatten. För 800 år sedan, på samma plats, byggdes den första stenkyrkan vid det som då var gränsen till Norge Fram till 1645 delades bygden av riksgränsen, som skilde det svenska Ytterhogdal från det norska Överhogdal. Området här började bebyggas under tidig medeltid och Ytterhogdal är det största samhället i Hogdalsbygden.

Fritid och service

Här finns storslagen natur utmed den slingrande ån Hoan som går genom samhället. Här finns berg, naturreservat, ängar, insjöar och härliga skogsmiljöer som ligger alldeles runt knuten. Här finns fantastiska bärrika skogar, jakt och fiske. Med andra ord ett rikt friluftsliv! I Ytterhogdal finns en Ica-butik, fik, bio, en hel del hantverkare och egna företagare, bensinmack, ett par restauranger och inte minst en stark fotbollstradition och ett bra lag som spelar i div 2 och vars matcher lockar hogdalspublik. Ett välutrustat gym finns i byn. I Ytterhogdal byggdes fibernätet ut under sommaren 2014.

Kommunikationer

Till Ytterhogdal går länstrafiken med bussar. Till Sveg är det drygt 4 mil och där har man tillgång till både flyg och tågförbindelser.

Familjeliv

2016-2017 renoverades skolan. Med moderna lokaler anpassade för nutidens undervisning och den bästa tekniken är Ytterhogdals skola utformad för lärande av högsta klass. Även på små orter bedrivs undervisning av stora mått; Ytterhogdals skola är ett bevis på det. Idag går 30 barn i skolan från F-årskurs 6. Skolan, förskolan, ett lokalt kommunkontor och biblioteket finns i samma lokaler. Det skapar möten mellan elever och bybor i alla åldrar.

Liknande bostäder i närheten