Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Linköping / Östra Malmskogen
Idögatan
Pris: 1 295 000 kr
Avgift: 5 000 kr/mån
Fastigh.bet: Del av Östra Malmskogen 1:13
Totalareal: 225 kvm

Nyproduktion / Linköping - Östra Malmskogen / Idögatan

Nyproducerade Bostadsrättslokaler

Nu finns chansen att etablera er verksamhet i nyproducerade moderna lokaler i bostadsrättsform. Sänk era lokalkostnader samtidigt som ni investerar i en värdebeständig fastighet.
Werkstaden Fastigheter bygger nu 14 lokaler á 225 kvm i kommunens snabbast växande industriområde. Investera i en eller flera anpassningsbara enheter i Tallboda Industripark med närhet till Linköping stadskärna med goda kommunikationer och snabb förbindelse till E4:an .
225 kvm fördelade på 115 kvm i entréplan med 5 meter i takhöjd, försedd med stor vikport samt separat personal/kundentré. Övre plan om 110 kvm med 3 meter i takhöjd, förberett för kontor, personalutrymme, kundmottagning eller utvidgat lager och förvaringsyta.
Inred som du själv vill beroende på vilken typ av verksamhet du vill ha i lokalen!

Konceptet industrilokal i bostadsrättsform har funnits i Sverige över tio år och den första bostadsrättsföreningen av en industrifastighet bildades i Österåker utanför Stockholm.
Att äga sin lokal ger många fördelar: Det är billigare att äga sin lokal än att hyra vilket innebär att du sparar tusenlappar varje månad. Lokalerna är nya, flexibla och lokaliserade på rätt avstånd till tätort och större trafikleder. Andrahandsuthyrning är tillåten, köp en eller flera enheter, kombinera dem och/eller hyr ut dem efter behov. Det finns inga garantier för värdetillväxt men huvuddelen av alla som köpt enheter eller fastigheter har gjort en mycket god investering.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Rumsbeskrivning
 • Planlösning
  Entreplan ca 115 kvm, med ca 5 m takhöjd, är avsedd som verksamhetsyta och försedd med en stor vikport samt separat personal/kundentré. Övre plan ca 110 kvm, med ca 3 m i takhöjd är förberett för kontor, personalutrymme, kundmottagning eller utvidgat lager och förvaringsyta.
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Allmän information
  Sänk era lokalkostnader och investera samtidigt i en värdebeständig och modern fastighet.
  Linköpings kommun ligger centralt i landskapet Östergötland och är med sina drygt 150 000 invånare länets folkrikaste och Sveriges femte största. Nu finns chansen att etablera er verksamhet här genom att investera i en eller flera enheter i Tallboda Industripark.
  Industriområdet i Östra Malmskogen, Tallboda är strategiskt beläget ca 4.5 km nordväst om Linköping Centrum och är utan tvekan det snabbaste växande industriområdet i kommunen. I dagsläget är området under full exploatering och samtlig tillgänglig mark är reserverad. Över 30 företag har valt att etablerat sig här och kommunens långsiktiga plan är att styra huvuddelen av all nyetablering dit. Området har en naturlig närhet till tätorten med bra kommunikationer och en snabb förbindelse till E4.

  Projektet Tallboda Industripark kommer bestå av 14 st lokaler uppförda i en bostadsrättsförening. Varje enskild lokal är ca 225 kvm i två plan. Lokalerna är anpassningsbara och genom att köpa och slå ihop flera lokaler kan ni bilda en större lokal eller hyra ut delar för att eventuellt förbereda för framtida expansion.
  Entreplan ca 115 kvm, med ca 5 m takhöjd, är avsedd som verksamhetsyta och försedd med en stor vikport samt separat personal/kundentré. Övre plan ca 110 kvm, med ca 3 m i takhöjd är förberett för kontor, personalutrymme, kundmottagning eller utvidgat lager och förvaringsyta. Se illustrationer och förslag på inredning här.
  Varje lokal är förberedd med egen VVS, el, fiber och ventilation samt värme och el från föreningen gemensamma undercentral.
  Tallboda park har väl tilltagna kör och parkeringsytor. Varje lokal har sin egen parkering och lastzon utanför porten samt 3 ytterligare parkeringsplatser. Utöver det finns kund och handikapparkering på området och ytterligare extra parkeringar som föreningen kan hyra ut efter medlemmarnas behov.
  Fastigheten är inhägnad med stängsel och grind samt separat belysning utanför varje enskild lokal.
  Tallboda park har ett genomtänkt enhetligt skyltprogram där medlemmarna har möjlighet att exponera sig både genom skyltning mot vägen och över varje enskild entré.

  Brf Tallboda Industripark borgar för ett långsiktigt tryggt ägande med god förvaltning. Werkstaden Fastigheter erbjuder samtliga en återköpsgaranti som innebär att de köper tillbaka alla enheter i upp till 24 mån efter köp till 75 % av försäljningspriset (hänsyn skall tas till lokalens skick, rådande makrofaktorer och hyresnivå i området). Återköpsgarantin täcker även eventuellt olycksdrabbade enheter och därmed säkras betalningsansvaret för avgifterna som garanterar föreningens ekonomi. Föreningen har vid start en stark ekonomi med en kassa på 300 000 kr och fortsatt avsättningar för framtida underhållsbehov. För en trygg framtid erbjuds föreningen långsiktig ekonomisk och teknisk förvaltning via Werkstadens sammarbetspartner P&E Fastighetspartner. För ekonomisk plan och stadgar vänligen kontakt ansvarig mäklare.
Övrigt
 • Fastigheten kommer ha adressen Idögatan, 582 78 Linköping
  Upplåtelseform är äganderätt.
  Total tomtareal är 6000 kvm.
  Total lokalyta är 3150 kvm.
  Byggnadsutformning: En byggnad med två våningar med 14 bostadsrättslokaler.
  Byggnadsår: 2017
  Taxeringsvärde: Preliminärt 16 579 000 kr, varav markvärdet preliminärt 1 500 000 kr och byggnadsvärdet preliminärt 15 079 000 kr.

  Kortfattad Byggnadsbeskrivning:
  Grund: Armerad, isolerad betongplatta.
  Fasad: Väggelement typ Arcelor/Ruukki med betongsockel.
  Stomme: Stål.
  Yttertak: Takpapp Typ B, isolering stenull/cellplast.
  Innertak: Takplåt interiörvit.
  Bjälklag: Masonitbalkar med spångolv och isolering.
  Fönster: Tre-glas typ Aluman.
  Garageport: 4x4,5 m ink 4 rader glas typ Reco.
  Dörrar: Ståldörr typ Daloc.
  Trappor: Ståltrappor med vilplan vitlackerad.


  Kortfattad lokalbeskrivning:
  Entréplan:
  -Betonggolv
  -Mellanväggar av stenullselement El30
  -Grundbelysning i tak
  -Uppstick V/A för montering av kök
  -Förberett för WC/dusch där respektive lokalköpare utformar sina egna faciliteter
  -Elcentral

  Plan 1 – Entresol:
  -Träbjälklag med spångolv
  -Grundbelysning i tak

  Installationer:
  VVS: Fastigheten ansluts till kommunala nätet.
  Uppvärmning: Aerotemprar från frjärrvärme eller luftvärmepump
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluftsventilation. Varje enskild bostadsrättshavare svarar för att ventilationen är dimensionerad efter sin verksamhet.
  TV/Tele/Bredband: Fastigheten är förberedd för att anslutas till fibernät.
Ekonomi
 • Ingår i hyra
  I hyran ingår vatten
 • Hyra per år
  60 000 kr/år
 • Moms
  Tillkommer
 • Upplåtelseform
  Lokal
Föreningen
 • Benämning
  BRF Tallboda Industripark
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn