Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Ett smart val i Rydsberg/Almekärr

Rydsberg/Almekärr är ett område i västra Lerum där ni bor med ett bekvämt avstånd till Göteborg. Området består av en blandad bebyggelse av radhus, bostadsrätter, hyreshus och fristående villor. Här har du närhet till natur, skog och sjöar såväl som pendeln till Göteborg. Rydsberg/Almekärr är ett populärt och barnvänligt område med kort promenadväg till skola, förskola och social service.

Service och skola

På kort avstånd ligger Lerums största matbutik Ica Kvantum, dygnet-runtöppna Shell/7-Eleven och klädbutiken Lindex. Vidare ligger Almekärr centrum där man finner en välsorterad ICA Supermarket, fiskbil, Lidl, skoaffär och klädbutik.
I Lerums centrum finns caféer, restauranger, pizzerior, mataffär, handelsbod, en trevlig torghandel och flera butiker. I Solkattens köpcentrum finner du b.la bokhandel, inredningsaffär, apotek, flera klädaffärer och spelbutik. Här finns också all annan service som vårdcentral, tandläkare, frisörsalonger och optiker.
I närområdet ligger Almekärrsskolan (F-5), Rydsbergsskolan (6–9) och förskolorna Rydsbergs förskola, förskolan Ekeredsvägen och Ekollonvägens förskola.

Fritid och Kultur

Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser vilket ger goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna.
Rydsberg är beläget mellan sjöarna Aspen och Stamsjön som båda är självklara utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Den fiskeintresserade har att se fram emot ett bra fiske året om i flertalet sjöar i kommunen.
Vill man istället hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål.
Stora Lundby och Öijared, som är Sveriges största anläggning , är för den golfintresserade två välbesökta golfbanor i kommunen.

Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer mellan orterna i kommunen samt med Göteborg och Alingsås. . På bekvämt avstånd ligger pendelstationen Aspen där du på 15 min. tar dig till Göteborg eller Alingsås på 25 min. Föredrar man bussen finns Lerumsnabben som trafikerar samma sträcka med liknande restider.

Aktuella försäljningar
Sökalternativ
Visa alla 14
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering