Upptäck helt nya platser

Vi svenskar flyttar ofta. Men också ganska kort. Var femte svensk flyttade senast max 1 000 meter. Det innebär att det finns mängder med platser – och bostäder – som vi kanske går miste om. Med Mäklarhuset Smart® Sök är tanken att göra det enkelt att upptäcka nya platser och bostäder som du kanske annars hade missat.
Hur många gånger har du flyttat? I genomsnitt flyttar vi i Sverige elva gånger under vår livstid. Vi svenskar tenderar att flytta ofta, inte minst jämfört med invånare i andra europeiska länder. Men trots att vi flyttar ofta rör vi oss inte särskilt långt. 4 av 10 flyttade senast inom samma stadsdel. Och var femte person flyttade inte längre än 1 000 meter. Det är på ett sätt logiskt. Många har rotat sig på en viss plats. Kanske har man barn i skolan och vänner i området. Men det kan också vara ett tecken på att vi rör oss i samma områden för att vi inte riktigt vet var vi ska leta efter vår nästa bostad. För de flesta uppger nämligen att de kan tänka sig att flytta längre nästa gång.

Mäklarhuset Smart® Sök bygger på insikten att det kan vara svårt att hitta sin drömbostad och sitt drömområde om man inte riktigt vet var man ska leta. Sverige är ett stort land och varje år är tusentals bostäder till salu. Med vår nya söktjänst vill vi göra det enklare att upptäcka nya platser och bostäder som passar just dig.

Läs mer om hur svenskarna söker bostäder och flyttar i vår rapport.
Matcha dina önskemål med våra bostäder