Behållare Behållare
Dela

Umeå , Tomtebo
Bostadsrättsföreningen Pysslingen

Avgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten,tv telefon samt bredband. 1:a 39,9 kvm 2.382 kr 2:a 54,3 kvm 3.005 kr 2.a 59,8 kvm 3.243kr 3.a 70 kvm 3.684 kr 3:a 70,2 kvm 3.693 kr 4:a 77,8 kvm 4.021 kr Hushållsel tillkommer efter mätning. Beräknas till 1:a ca 130 kr/mån 2:a ca 175-190 kr/mån 3:a ca 225 kr/mån 4:a ca 260 kr/mån
Total antal bostäder
46
Antal bostäder till salu
46
Antal rum
Bostadsrätterna planeras att byggas med 1-4 rum och kök.
Boarea
1:or ca 39,9 kvm 2:or ca 54,3 och 59,8 kvm 3:or ca 70 kvm eller 70,2 kvm 4:or ca 77,8 kvm
Tillträde
Inflyttning beräknas till första halvåret 2018.
Bilplats
25 carportplatser 400 kr/mån 20 motorvärmareplats 300 kr/mån
Boväljaren
www.brfpysslingen.se

Bostadsrättsföreningen Pysslingen

SLUTSÅLT!
Du har nu möjlighet att teckna dig för en ny och fräsch bostadsrätt på omtyckta Tomtebo, ett ungt och naturnära område vid Nydalasjön, endast ca 5 km från Umeå centrum och med närhet till universitet och sjukhus. Bostadsrättsföreningen Pysslingen på Tomtebo bygger 3 hus med totalt 46 välplanerade bostadsrätter i storlek 1-4 rum och kök, alla med balkonger/uteplats och några med stora balkonger. Hög standard med genomgående ekgolv och helkaklade badrum. Inflyttning beräknas till våren 2018. Se www.brfpysslingen.se

Hus 2 i förgrunden
Beskrivning
Området Tomtebo
Omtyckta Tomtebo är en naturnära stadsdel belägen vid Nydalasjöns södra ände, endast ca 5 km från centrala Umeå och med närhet till universitetsområdet, sjukhuset och en stor träningsanläggning.

Tomtebo är ett ungt och levande område som utvecklas och bebyggs fortlöpande. Här finns både flervåningshus i form av bostadsrätter och hyresrätter, men även marknära flerfamiljshus och villor.

Området kring Nydalasjön är mycket omtyckt för sina fina promenadvägar, motionsslingor, bad- och grillplatser, fiskemöjligheter, äventyrslekpark, skidspår mm.

Barnomsorg, förskola och skola finns självklart här. Mycket bra busskommunikationer till centrum.
Intresseanmälan
Säljstart beräknas efter sommaren 2016. Maila intresseanmälan redan nu till maggi.bergh@maklarhuset.se. Vi kommer att kontakta dig i den turordning anmälan kommit in.
Byggnadsbeskrivning
I kvarteret Pysslingen kommer tre bostadshus att byggas, två hus som bestående av fyra våningar och ett lägre hus med två våningar.
Hus 1 och 2 (fyra våningar)
Grundläggningen utförs med platta på mark. Husen byggs med stomme och bjälklag i betong. Lägenhetsskiljande väggar består av betong så även bärande innerväggar. Övriga innerväggar består av stålreglar samt gipsskivor. Ytterväggar består av stålpelare och utfackningsväggar med regelstomme i trä och mellanliggande isolering. Fasaderna består av fasadskivor i vit kulör och inslag av brunlaserad träpanel. Yttertaksbeklädnad av röd papp. Fönster och fönsterdörrar med 3-glas, utsida av målat aluminium och vitmålad insida av trä. Rumshöjden är ca 2,50 m.
Uppvärmning sker via det kommunala fjärrvärmesystemet och vattenburna radiatorer. Husen byggs välisolerade för att minska energiåtgången. Husen kopplas även till det kommunala vatten och avloppsystemet. Ventilationen med mekaniskt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning.
Trapphus med målade väggar, klinkers på golvet samt glasade entrédörrar med portkod. Innanför entrédörrarna finns postboxar. Entrédörrarna till lägenheterna är säkerhetsdörrar. Hiss finns.
Hus 3 (två våningar)
Grundläggningen utförs med platta på mark. Husen byggs med stomme och bjälklag i trä. Lägenhetsskiljande väggar med dubbelregelstomme i trä med dubbla skivor av gips och mellanliggande isolering. Fasaderna består av fasadskivor i vit kulör och inslag av brunlaserad träpanel. Yttertaksbeklädnad av röd papp. Fönster och fönsterdörrar med 3-glas, utsida av målat aluminium och vitmålad insida av trä. Rumshöjden är ca 2,50 m.
Uppvärmning sker via det kommunala fjärrvärmesystemet med vattenburen golvvärme i bottenvåning och vattenburna radiatorer på våning två. Husen byggs välisolerade för att minska energiåtgången. Husen kopplas även till det kommunala vatten och avloppsystemet. Ventilationen med mekaniskt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning.
Gemensamt för fastigheten
Fastigheten utrustas med en gemensam mätare för el samt en undermätare för respektive lägenhet.
I varje lägenhet finns en media central för tele, data och digital-T, med uttag utplacerade i varje rum.
Gården planeras innehålla grönytor för lek och samvaro.
Byggnad med förråd, soprum och undercentral, carportar, öppna bilplatser samt cykelparkering kommer att finnas på gården.
Det kommer att finnas 25 carportplatser vardera kostar 400:-/månad och 20 öppna bilplatser vardera för 300:-/månad (varav 3st. med handikapp bredd). Motorvärmarstolpe finns till varje plats.
Rumsbeskrivning
Hallen är rymlig och ger ett ljust intryck. Hallen är utrustad med kapphylla samt garderob, ibland även städskåp (se planritningen på respektive lägenhet). I hallen finns el- och media central. Utanför tamburdörren finns en praktisk tidningshållare.
Det rymliga vardagsrummet har stora fönsterpartier samt fönsterbänkar i kalksten. Här finns generösa ytor för social gemenskap och den öppna ytan mellan vardagsrummet och köket ger en öppen känsla till hela lägenheten.
I det ljusa köket finns kökssnickerier med vita släta luckor, ovanför den rostfria diskbänken och arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel 100*300 mm i liggande utförande. Arbetsdelen i köket har även en spishäll med inbyggnadsugn i bänkskåp samt diskmaskin. Spisfläkt sitter ovan spisen och lysrörsarmatur under väggskåpen ger bra belysning i arbetsdelen. I1-2 r o k i hus 1 och 2 finns en kombinerad kyl/frys. I övriga lägenheter finns en fullstor kyl och en fullstor frys. Samtliga kök har även en fast takarmatur.
Sovrummet/-en är ljusa och välplanerade. Här finns stora fönster och även här är fönsterbänken i natursten. I sovrummen finns vita garderober enligt uppställningen på planritningen.
Badrum/tvätt har grå klinkerplattor på golv, vitt kakel på väggarna samt målat tak. Här sitter ett spegelskåp med belysning samt ett praktiskt uttag för 230 v. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ inklusive kommod. Även toalettpappershållare och handukskrokar sitter uppsatta, liksom duschdraperiskena. I taket sitter fast takarmatur. I hus 1 och 2 har 1:orna en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och i 2 -4 r o k är det en tvättmaskin och en separat torktumlare, i hus 3 har lägenheterna kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
För ett lugnt och enhetligt intryck har lägenhetens alla rum förutom badrummet samma ytskikt. Golven är i klassisk mattlackerad eklamell (15 mm) med socklar av vitmålad furu. Väggarna är alla målade. Taken är grängade. Innerdörrarna har vita släta dörrblad.
Lägenheterna har en balkong. Treor och fyror har riktigt stora och mysiga balkonger på ca 15 kvm. De mindre lägenheterna har balkonger på ca 6-8 kvm. Här sitter räcke av aluminium med klarglas för att få maximalt ljusinsläpp samt även vindskydd. Golvet är av brädriven betong och väggen av vacker träpanel för en mer ombonad känsla. Taket är betong - undersida av ovanliggande balkong. Här finns fast väggarmatur uppsatt samt ett eluttag
Lägenheterna i hus 3 har sitt lägenhetsförråd inne i själva lägenheten och det har samma ytskikt som övriga lägenheten. Till lägenhetsförråden ingår det en fast takarmatur.
Till övriga lägenheter finns separata förråd. Förråden har mellanväggar av trådnät och ett hyllplan på konsoler.
Så går köpet till
1) FÖRHANDSAVTAL
När kostnadskalkylen är registrerad av bolagsverket tecknas ett förhandsavtal för att garantera köparen rätten till en viss lägenhet. Efter tecknandet får du per post en faktura på förskottsbeloppet som är en del av handpenningen. Samtidigt görs också en kreditupplysning.

2) INREDNINGSVAL
Efter byggstart sätter inredningsprocessen igång. Det är nu man får möjlighet att sätta sin egen personliga prägel på sitt nya boende - välja färg på kakel och klinker, välja köksluckor, färg på väggar och så vidare. En inredningsbroschyr skickas till alla köpare. Valen sammanställs på en samlad beställning. I samband med detta tecknas ett tilläggsavtal och 20% av en eventuell tillvalskostnad faktureras köparen. Resterande 80% ska vara betalda senast på tillträdesdagen. Kvitto på fullgjord betalning för tillvalen uppvisas i samband med nyckelutlämningen.

3) UPPLÅTELSEAVTAL
När den ekonomiska planen är registrerad av Bolagsverket tecknas upplåtelseavtal. Avtalen skickas med automatik till köparen. I samband med detta erhålls en faktura på resterande del av handpenningen som är 10% av köpeskillingen med avdrag för förskottet som betalades i samband med tecknandet av förhandsavtalet.

4) BESIKTNING
När lägenheten är färdigställd får du som köpare möjlighet att närvara vid besiktning av din nya bostad för att kunna framföra dina synpunkter samt kontrollera dina eventuella inredningsval.

5) BETALNING AV ÅRSAVGIFT
Årsavgiften betalas månadsvis i förskott, från och med tillträdesdagen. Första avin skickas hem till dig och ska vara betald senast på tillträdesdagen. Kvitto på fullgjord betalning ska uppvisas innan utlämning av nycklarna till lägenheten sker.

6) TILLTRÄDE/INFLYTTNING
Senast tre månader före tillträdet meddelas definitiv inflyttningsdag. Slutfakturan på resterande del av köpeskillingen skickas i god tid för tillträdet. Fakturan skall vara betald senast på tillträdesdagen. I samband med nyckelutlämningen visas kvitto på fullgjord betalning. En bopärm överlämnas som innehåller drifts- och skötselanvisningar.

Nu är du hemma, varmt välkommen!
Fakta
Pris
1:or från ca 899.000 kr 2:or från ca 1.160.000 kr 3:or från ca 1.349.000 kr 4:or från ca 1.589.000 kr
Avgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten,tv telefon samt bredband. 1:a 39,9 kvm 2.382 kr 2:a 54,3 kvm 3.005 kr 2.a 59,8 kvm 3.243kr 3.a 70 kvm 3.684 kr 3:a 70,2 kvm 3.693 kr 4:a 77,8 kvm 4.021 kr Hushållsel tillkommer efter mätning. Beräknas till 1:a ca 130 kr/mån 2:a ca 175-190 kr/mån 3:a ca 225 kr/mån 4:a ca 260 kr/mån
Total antal bostäder
46
Antal bostäder till salu
46
Antal rum
Bostadsrätterna planeras att byggas med 1-4 rum och kök.
Boarea
1:or ca 39,9 kvm 2:or ca 54,3 och 59,8 kvm 3:or ca 70 kvm eller 70,2 kvm 4:or ca 77,8 kvm
Tillträde
Inflyttning beräknas till första halvåret 2018.
Bilplats
25 carportplatser 400 kr/mån 20 motorvärmareplats 300 kr/mån
Boväljaren
www.brfpysslingen.se
Använd kartan
X
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.