NYPRODUKTION

Åhus / Flerfamiljshus / Brf Åhus Brygga

Nu släpps nya 3:or och 1:or i Brf Åhus Brygga!

Pris
1 220 000 – 5 895 000 kr
Boarea
30,5 – 116 kvm
Antal rum
1 – 4 rok
Preliminär inlyttning
Februari 2021
Upplåtelseform
Nyproduktion
Försäljningsstart
2018-05-21
Status
Slutsålt
Antal objekt
47

Angör en ny plats i livet - Drömmen om kontinenten och Österlen möts på Täppetstranden i Åhus. Här får du möjlighet att bo i exklusiva bostadsrätter eller hotellsviter med havet som granne, intill den majestätiska Åhusbryggan som sträcker ut sig mot horisonten.

Sponsrade länkar
Bilder
Drömmen om kontinenten och Österlen möts på Täppetstranden i Åhus. Här får du möjlighet att bo i exklusiva bostadsrätter eller hotellsviter med havet som granne.
Fakta
Beskrivning
Strandnära bostäder får en ny innebörd i och med projektet Åhus Brygga. Fördelat på tre vackra huskroppar byggs 47 exklusiva bostadsrätter och hotellsviter, bokstavligen som en förlängning av Täppetstranden i Åhus.

Etableringen av bostäderna är en del av ett område i förändring. En uppfräschning av bassängerna vid Kantarellbadet stod klar sommaren 2018 och det finns planer på en helt ny hotellanläggning. Sammantaget bildas en helhet som gör området ännu mer attraktivt – inte bara under sommaren.

På området finns solterrass med badhytter, spabad, bastu och relaxavdelning – allt exklusivt för dig som väljer att bo på Åhus Brygga. Fundera på vad ordet ”livskvalitet” innebär för dig. Om det inkluderar välplanerade lägenheter, skönt strandliv med eget spa samt närheten till Österlen, då har du hamnat rätt.

Åhus Brygga omfattar tre hus med tre våningar vardera. I det mellersta och det södra huset finns sammanlagt 29 bostadsrätter i varierande storlekar, från 31 upp till 116 kvadratmeter. Bostadsrätterna har genomgående hög standard på alla materialval. Dessutom har du möjlighet att göra olika tillval efter din egen smak – som exempelvis utförande på köksluckor, vitvaror, kakel och klinker. Under husen finns garage och förråd som du smidigt når via hissen.

I Norra huset ligger hotellsviterna. Det innebär 18 färdiginredda lägenheter som kan användas under valfria perioder och hyras ut resten av tiden. Sviterna är både utrymmesoptimerade och genomtänkta i val av enhetliga snickerier och designmöbler. De finns i storlekar från 34 till 43 kvm och erbjuder en mycket hög klass på materialvalet. I källaren finns garage och i bottenvåningen offentliga lokaler med lobby. Här planeras för verksamheter som exempelvis glassbar och restaurang.

Åhus blickar ut över Hanöbukten vid utloppet av Helge å. Orten har anor sedan medeltiden och är omtyckt för sin bibehållna småstadscharm och naturligtvis sina kvalitéer som badort. Ett populärt inslag varje år är till exempel den stora beachhandbollsturneringen.

I Åhus finns all form av service du behöver och du tar dig snabbt till större städer som Kristianstad, Lund och Malmö om du skulle vilja. Åhus är också porten till Österlen, det närmast mytomspunna området i sydöstra Skåne som alltid lämnar bestående intryck hos besökaren. Ofta förknippas Österlen med hantverk, konstnärer och lokalproducerade råvaror. Du kan besöka vingårdar, mysiga kaféer, gallerier, slott och herrgårdar eller bara njuta av den vackra naturen. Sevärdheterna avlöser varandra på bara någon timmes avstånd från Åhus Brygga. För att underlätta för dina strövtåg ingår tillgång till elcyklar från Monark, exklusivt för alla som bor på Åhus Brygga.

Husen byggs på en egen platå vid Täppetstranden, strax intill den långa Åhusbryggan som byggdes 1998. Från stranden leder trappor upp till den avgränsade utemiljön som tillhör husen. Stranden är långgrund och barnvänlig och under sommaren full av liv och rörelse. Inte minst på den del som kallas evenemangsstranden där Europas största beachhandbollsturnering anordnas varje år.

Utvändigt möts du av en kontinental, varm känsla med fasader i cederspån och generösa balkonger som löper runt hela huskroppen, inramade av fina smidesräcken. Strandtemat fortsätter mellan huskropparna med sand och vegetation. Träbryggor skapar gångstråk och bildar en terrass med badhytter och plats för solsängar. Här finns även relaxyta med spabad som är uppvärmt året runt, exklusivt för dig som äger en bostadsrätt eller hotellsvit.

Arkitekten har tagit stor hänsyn till siktlinjerna ut mot vattnet, oavsett vilken sida av huset lägenheten ligger. Alla fönster löper dessutom från golv till tak för att låta ljuset och vyn komma så långt in i bostaden som möjligt. Golvvärme bidrar till fria siktlinjer och hög komfort.

Bostadsrätterna i hus A och B har välplanerade kvalitetskök från Ballingslöv, med gott om plats för matlagning och umgänge med familj och vänner. Här kan du även kan göra egna val av exempelvis bänkskiva, handtag, blandare och färger på luckor. Fräscht och stilfullt badrum från Ballingslöv med gott om fina detaljer, till exempel designad handdukstork, vägghängd toalett och spotlights i taket. Välj mellan badkar eller dusch med exklusiv golvbrunn placerad i hörnet. Du bestämmer själv utförande på badrummet efter egen smak, exempelvis modell på handtag, färg på luckor samt kakel till vägg och klinkers till golv. Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare.

Låt vågornas brus vagga dig till sömns i en ljus och avslappad miljö. En snygg detalj är det vinklade fönsterhörnet som ger ytterligare siktlinjer och ljusinsläpp. I sovrummen finns genomtänkta och generösa förvaringsutrymmen.

Hotellsviterna i hus C har inredning som är vald med omsorg, dels för att förhöja intrycket av lägenheten men också för att skapa en skandinaviskt enhetlig linje. Många av de välrenommerade leverantörerna kommer dessutom från södra Sverige som Örsjö, Värnamo och Lammhult.

Genomgående i alla hotellsviter är det ljusa, ultramattlackade tvåstavsgolvet av ask. I entréer och i badrummen ligger kalkstensklinkers på golvet. Luckor och dörrar är enhetligt peppargrå för att skapa hotellkänsla. Till sviterna finns även kopplat en rad tjänster som uthyrning av din lägenhet, städning, fönsterputsning och tvätt. Allt för att kunna göra det goda livet ännu lite godare.

Bostadsrätterna håller genomgående samma höga standard och där finns även möjligheten att göra fler personliga tillval.
Service och kommunikationer
Busshållplats finns ett par hundra m från husen utmed Kolonivägen.
Områdesbeskrivning
Välkommen till underbara Åhus - beläget vid havet och Hanöbuktens milslånga sandstränder med den vackraste kust man kan tänka sig! Från Åhus kan man promenera längs stranden söderut så långt som till Kivik, och uppleva ljuset och skönheten året om.

Åhus är lugnt, barnvänligt och cykelvänligt och erbjuder ett boende med all service såsom butiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, förskolor och skolor. Åhus har mycket bra och täta bussförbindelser med centralorten Kristianstad. Omgivningarna inbjuder till sköna promenader i mysiga kvarter med närhet till golfbana i världsklass, båthamn, hav och natur.

Pendlingsavstånd till Malmö/Köpenhamn. Direkttåg från Kristianstad till Köpenhamn/Kastrup. Sturup respektive Kristianstad Airport finns också inom bekvämt avstånd.

Om sommaren bjuder Åhus tidvis på ett härligt folkmyller med festivaler, musik, restaurangliv och folk från när och fjärran som besöker vår fina by. Ett evenemang som satt Åhus på kartan är Åhus Beachhandboll Festival som går av stapeln på Täppet-stranden i juli varje år.

Under alla årstider är Åhus en mysig plats med bl.a ett mycket uppskattat midsommarfirande och en lika omtyckt julmarknad som hålls i de anrika äldre delarna av byn, som en gång utgjorde Åhus medeltida stadskärna.

Åhus är numera även välkänt för Åhusbaserade varumärken som Absolut Vodka, Blå Station, Ateljé Lyktan mm.

Hela Österlen finns inom räckhåll med bil, buss eller cykel från Åhus. Att ta sig till sydspetsen och Kåseberga och Ystad tar ca en timme. På vägen kan man besöka Maglehem, Brösarps backar, Ravlunda, Kivik, Vik, Baskermölla, Simrishamn, Brantevik, Skillinge, Mälarhusen mm. Inte att förglömma Haväng med ett av Sveriges absolut vackraste naturlandskap.
Övrigt
Dessa förutsättningarna gäller:
Lägenheterna får köpas av juridisk person.
Samtliga lägenheter får hyras ut (godkännande från styrelse behövs ej).
Hotellsviter (samtliga lägenheter i hus C) skall hyras ut minst 26 veckor om året. P.g.a. konkurrensskäl med närliggande hotell, får inte lägenheterna hyras ut dygnsvis. Skall vara uthyrningsperioder på minst 3 sammanhängande dagar. Denna konkurrensklausul gäller t.o.m. 31/12-2019.
Fakta
 • Pris
  1 220 000 – 5 895 000 kr
 • Boarea
  30,5 – 116 kvm
 • Antal rum
  1 – 4 rok
 • Preliminär inlyttning
  Februari 2021
 • Upplåtelseform
  Nyproduktion
 • Försäljningsstart
  2018-05-21
 • Status
  Slutsålt
 • Antal objekt
  47
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Följ oss i sociala medier