NYPRODUKTION

Åhus / Gatuhus / Brf Åhusvången

Åhusvången - En ny stadsdel växer fram!

Boarea
120 – 155 kvm
Antal rum
3 – 6 rok
Preliminär inlyttning
Hösten 2021
Försäljningsstart
2020-08-14
Status
Försäljning pågår
Etapp
ETAPP 1
Antal objekt
17
Bilder
Fakta
Beskrivning
VEM VILL INTE BO PÅ GLASSGATAN?

Företaget Gillöga planerar uppföra omkring 300 bostadsrätter och fristående villor i en blandad bebyggelse i en ny stadsdel i Åhus. Bostadsområdet utvecklas tillsammans med Möllers Arkitektkontor, med ambitionen att skapa ett trivsamt och socialt hållbart bostadsområde.

Bykärnan. Stränderna och havet. Tallarna. Den modern ortens unika plats mitt i naturen, färgad av en lång historia.

Allt som gör Åhus så speciellt möts i inspirationen till Åhus nya stadsdel, Åhusvången.

Här ger gatuhusen plats för både liv och intimitet. Takåsarna sträcker sig olika högt och fasader i tegel, puts och trä skapar en stilren variation. Här bor du personligt, i en vacker helhet.

De vindlande gatorna, med sina gränder och torg, andas stämningar från historiska byar i Skåne och Danmark. De toppmoderna husen maximerar boendekvaliteten med gedigna material, rymliga planlösningar och rofyllda bakgårdar.

Strax intill ligger inte bara en av Sveriges främsta golfbanor. Glassfabriken har också inspirerat till gatunamn som Strösselgatan, Nougatgatan och Vaniljgatan.

Vi ses väl på Våffeltorget?

Säljstart planeras under sensommar/höst 2020 men du är välkommen med din intresseanmälan redan idag. Förväntad byggstart i början av 2021.
Service och kommunikationer
Åhus
Välkommen till underbara Åhus – beläget vid havet och Hanöbuktens milslånga sandstränder med den vackraste kust man kan tänka sig! Från Åhus kan man promenera längs stranden söderut så långt som till Kivik och uppleva ljuset och skönheten året om.

NÖJE
Om sommaren bjuder Åhus tidvis på ett härligt folkmyller med festivaler, musik och restaurangliv och folk från när och fjärran som besöker vår fina by. Ett evenemang som satt Åhus på kartan är Åhus Beachhandboll Festival som går av stapeln på Täppet-stranden i juli varje år. Under alla årstider är Åhus en mysig plats med bland annat ett mycket uppskattat midsommarfirande och en lika omtyckt julmarknad som hålls i de anrika äldre delarna av byn, som en gång utgjorde Åhus medeltida stadskärna.

KÄNT FÖR
Åhus är numera även välkänt för Åhusbaserade varumärken som Absolut Vodka, Blå Station, Alteljé lyktan mm.

KOMMUNIKATION
Pendlingsavstånd till Malmö/Köpenhamn. Direkttåg till Köpenhamn/Kastrup. Sturup respektive Kristianstad Airport finns också inom bekvämt avstånd. Hela Österlen finns inom räckhåll med bil, buss eller cykel från Åhus. Att ta sig till sydspetsen och Kåseberga och Ystad tar ca 1 timme. På vägen kan man besöka Maglehem, Brösarps backar, Ravlunda, Kivik, Vik Baskermölla, Simrishamn, Brantevik, Skillinge, Mälarhusen mm. Inte att förglömma Haväng med ett av Sveriges absolut vackraste naturlandskap.

FAMILJELIV
Åhus är lugnt, barnvänligt och cykelvänligt och erbjuder ett boende med all service såsom butiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, förskolor och skolor. Åhus har mycket bra och täta bussförbindelser med centralorten Kristianstad. Omgivningarna inbjuder till sköna promenader i mysiga kvarter med närhet till golf- och padelbanor i världsklass, båthamn, hav och natur.
Områdesbeskrivning
MER OM ÅHUSVÅNGEN

Detaljplanen beskriver området som en tät, varierad och blandad stadsdel av hög arkitektonisk kvalitet med bebyggelse- och gatustruktur. Stadsdelen ska utgå ifrån Åhus lokala förutsättningar och bidra till att främja Åhus karaktäristiska sandiga gräshedsmarker och deras biologiska mångfald.

I sydvästra delen av Åhus, norr om Ripavägen, är det nära till naturen, skolan och Åhus centrala bykärna. Bland grannarna finns också en av Sveriges främsta golfbanor, Kristianstad Golfklubb, och en glassfabrik. Anknytningen till den senare ger också stadsdelens gator smakfulla namn, som exempelvis Pistagegatan och Toppinggatan.

Projektet är indelat i flera etapper och detaljplanen, som vann laga kraft i augusti 2019, möjliggör ett bostadsområde för cirka 300 bostäder. I den första etappen är 17 bostäder planerade, och i den andra etappen ytterligare 15.

Etapp 1
- 10 bostäder i 1 plan
- 7 bostäder i 1 3/4 plan
- Ett flexibelt hussystem med kedjehus i 1 - 1 3/4 plan
- 120 - 155 m2 BOA
- Bastomt ca 350 m2

Hustyp A - 1 plan
Fasad av tegel och tak av bandtäckt plåt

Hustyp B - 1 3/4 plan
Fasad av tegel och tak av bandtäckt plåt

Hustyp C - 1 plan
Fasad av trä och tak av tegel
Fakta
 • Boarea
  120 – 155 kvm
 • Antal rum
  3 – 6 rok
 • Preliminär inlyttning
  Hösten 2021
 • Försäljningsstart
  2020-08-14
 • Status
  Försäljning pågår
 • Etapp
  ETAPP 1
 • Antal objekt
  17
Bostäder
Antal rum Boarea Pris Status
Glassgatan Till salu
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Karta
Intresseanmälan

Vill du veta mer om detta projekt? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Genom att klicka på knappen Anmäl intresse så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier