NYPRODUKTION

Norrtälje / parhus / Kvarteret England

Kvarteret England i Solbacka Strand, 12 hus med unik design

Pris
3 695 000 – 3 875 000 kr
Boarea
120 kvm
Antal rum
5 rok
Preliminär inlyttning
2021
Upplåtelseform
Nyproduktion
Försäljningsstart
2020-02-19
Status
Försäljning pågår
Etapp
1
Antal objekt
12
Bilder
Fakta
Beskrivning
Kvarteret England består av 12 parhus där arkitekturen har inspirerats av den engelska byggnadstraditionen. Tillsammans med moderna material, trendig design och generös takhöjd skapas den speciella karaktären som ger en känsla av avskalad industri.

Stort fokus har lagts på att husen ska harmonisera med omgivningen. De generösa fönsterpartierna skapar en känsla av att gränsen mellan inne och naturen utanför suddas ut. Exteriört ligger fokus på detaljer och möten mellan olika material, vilket bidrar till att ge husen en känsla av lätthet och en alldeles speciell karaktär. Området ska kännas intressant både när det är nybyggt och på längre sikt. Planlösningen är flexibel för att huset lätt ska kunna utformas och inredas utifrån dina behov.


Området består av småhus, parhus och flerbostadshus som skapar en trevlig variation av bostäder. När du bor i Solbacka Strand kommer du känna närvaron av Norrtäljeviken och dess skärgårdsliv. Upplev segelbåtar som strävar mot gästhamnen, sjöfåglar som cirklar på himlen, gäddor som leker i vik och vass. Här bor du granne med det vackra naturreservatet Lindholmen som framförallt är omtalat för sin vackra vårflora och den bevarade ekbacken som släntrar ner mot viken. Det är också här du kan få syn på den gulvita finken, Stenknäcken, vars namn har fått pryda bostadsrättsföreningen.

Välkommen del trivsamma Solbacka Strand!
Tomtbeskrivning
Upplåtelserätt
Tomtstorlekar från 254-374 m2 enligt bostadsfakta.
Service och kommunikationer
Kommunikationer:
Stadsbuss trafikerar busshållplatsen som ligger på betryggande fem minuters avstånd. Här tar du dig enkelt till busstationen som har anslutningar
till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Bekvämt för pendlaren! För dig som cyklar eller går når du smidigt Norrtäljes stadskärna via den belysta strandpromenaden.

Affärer och restauranger:
Norrtälje är en klassisk svensk småstad med ett brett utbud av restauranger, caféer och shopping. Stadskärnan är berömd för sina pittoreska och historiska hus och gatumönster, men här finns mycket annat att upptäcka året om. Norrtälje Hamn, som växer fram, når du via strandpromenaden som sträcker sig till Solbacka Strand. I hamnen byggs det nya bostäder, caféer, restauranger och mötesplatser. Fortsätt vidare längs Norrtäljeån och upptäck fler caféer, butiker, restauranger, torg, broar och parker som inbjuder till picnic och avkoppling!

Aktiviteter:
I Norrtälje finns stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Här finns bl a både badhus och slalombacke.
Områdesbeskrivning
SOLBACKA STRAND
Livet i Solbacka Strand skulle beskrivas som lugnt och idylliskt. Här bor du nära både natur, hav, skogar och Norrtäljes charmiga stadskärna. Här känner man igen sina grannar, småpratar lite i butiken, en social trygghet, brukar vissa kalla det. Vi kallar det bara för småstadsliv.

På promenadavstånd från Solbacka Strand finns flera förskolor och grundskolor. Norrtälje Kommun har förskolegaranti som innebär att du är garanterad en plats inom fyra månader, såvida du ställt dig i kö till minst en kommunal förskola. Det finns även privata förskolor som du söker till på samma sätt.

I området har vi byggt en fantasifull naturlekplats. En lekplats som lockar till att träna barnens balans, koordination och fantasi. Lekplatsen är byggd med certifierat trä och följer naturligtvis europastandard. Tröttnar du eller ditt barn på den här lekplatsen finns ytterligare en naturlekplats och en boulebana i området.
Vägbeskrivning
https://goo.gl/maps/wEPpKUY8XKx6cACb8
Övrigt
Arkitektens ord:

I det natursköna området Solbacka strand har jag fått förmånen att rita 12 radhus. I mitt arbete med området har jag eftersträvat att skapa en känsla av samhörighet för er boende. Att bo i radhus innebär att bo nära sina grannar men jag hoppas att ni, utifrån hur husens entréer och uteplatser är utformade, ska känna att ni har fått er egen privata sfär. Mycket fokus har lagts på att få husen att harmonisera med omgivningen och via de stora fönstren även ta in naturen in i husen. Exteriört ligger fokus på detaljer såsom foder, indelningar och möten mellan material, något som kommer att bidra till att ge husen en känsla av lätthet och bidra till dess karaktär. Området ska kännas intressant både när det är nybyggt och på längre sikt. Planlösningen har en viss flexibilitet som ni som kan utforma och inreda utifrån era behov. Min önskan är att huset ska formas utefter er smak och era intressen. Jag hoppas att ni kommer att trivas!
Peter Wallin
SIZE Arkitekter
Fakta
 • Pris
  3 695 000 – 3 875 000 kr
 • Boarea
  120 kvm
 • Antal rum
  5 rok
 • Preliminär inlyttning
  2021
 • Upplåtelseform
  Nyproduktion
 • Försäljningsstart
  2020-02-19
 • Status
  Försäljning pågår
 • Etapp
  1
 • Antal objekt
  12
Bostäder
Antal rum Boarea Pris Status
Solbacka Strandväg 43A 5 120 kvm 3 650 000 kr Till salu
Solbacka Strandvägen 41A 5 120 kvm 3 810 000 kr Till salu
Solbacka Strandvägen 41B 5 120 kvm 3 685 000 kr Reserverad
Solparksvägen 30A 5 120 kvm 3 870 000 kr Till salu
Solparksvägen 30B 5 120 kvm 3 875 000 kr Reserverad
Visningar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Karta
Intresseanmälan

Vill du veta mer om detta projekt? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Genom att klicka på knappen Anmäl intresse så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier