Stränderna på Costa Blanca

Costa Blanca i regionen Alicante är en dramatisk kust med en kontrastrik blandning mellan bergigt landskap och vackra stränder. De sistnämnda är bland de allra bästa längs Medelhavet.
Costa Blanca betyder ”Den vita kusten” vilket är ett passande namn med tanke på dess många stränder med vit fin sand. Kusten är drygt 20 mil lång med över 100 stränder och vikar, varav nästan hälften ha EU:s blå flagga som visar att vattnet och anläggningarna håller bra kvalitet. Vid flera av dem kan man hitta grottor i bergsväggen, vilka kan vara spännande att utforska under en kort snorkeltur.
Vill du upptäcka några av stränderna sätter du dig enklast i bilen och kör längs med A7-motorvägen som ringlar sig längs med hela kuststräckan. Om du inte har bråttom och vill undvika biltullarna kan du även ta N-332 som löper parallellt med motorvägen. Den är mindre och tar lite längre tid, eftersom vägen passerar rakt igenom flera små sammhällen.

Världens bästa väder

Klimatet på Costa Blanca anses vara ett av världens bästa och skiljer sig lite från närliggande kustremsor på så sätt att det inte är lika kallt och blött som Costa Brava under vintern, och inte lika hett och fuktigt som Costa del Sol på sommaren. Det har gjort att turisterna har sökt sig hit, och området är idag något helt annat än de små fiskebyar som en gång i tiden utgjorde de enda samhällena längs med kusten. Idag finns det ett stort utbud av fastigheter och lägenheter, i varierande prisklass.

Aktuella försäljningar
Visa alla 370
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Torben Jonsson
Egendomsmäklare
CIPS Certified International Property Specialist
Sofia Lee
Affärs- och säljstöd
Aftersales/Kontorassitent