Search Menu
Bostaden är såld

Frillesås - Landa, Buhultet / Burhultsvägen 34

Tillbaks till 1840-talet. För dig med torpdrömmar!

Varmt välkommen till Buhultet och detta välvårdade torp. Längs en liten grusväg i en dalsänka i bergen öster om Landa kyrka ligger några gamla torpställen från mitten av 1800-talet och nu är alltså ett av dem till salu. Här andas god byggnadsvård och enorm charm. Nåt för dig som söker efter lugnet och det stora i det lilla. Du kliver in i en blåmålad farstu och sedan vidare in i storstugan där det finns en härlig braskamin för mysiga stunder. Här finns också plats för att äta och umgås och en väggfast bädd. Vidare finns ett enkelt men trivsamt kök med spis och kyl/frys och dörr ut mot trädgården. Inget vatten är indraget, så diskar gör man i baljor på en bänk intill husväggen. Två sovkammare finns, en större med plats för två sängar och en mindre med en väggfast 1.75 m lång bädd. Den mindre kammaren har plats för kommod och egen utgång mot trädgården. Torpet som är varmbonat och ca 50 m2 stort. I alla rum utom farstun finns brädgolv omlagda i sen tid. Takhöjden varierar något, men är ingenstans över 1.90 m. Kallvind finns över hela huset. Mobilt bredband fungerar utmärkt och vill du slippa släpa dunkar med vatten borrar du med fördel en brunn. Tätt intill bostadshuset ligger ett uthus på 70 m2, också det gammalt. Det består av en liten murad vitkalkad ladugård och en större vedbods- och förrådsdel i trä. Tomten är på hela 15,359 m2 och tvådelad. Åkrarna framför husen tillhör torpet och är en viktig del av denna välbevarade miljö. En bonde i närheten sköter åkrarna mot att han får ta hand om höet. Några 100 m bort ligger en lycka på 4.965 m2, Bärlid, som också tillhör fastigheten. Där betar bondens får som på så vis bidrar till att hålla landskapet öppet. Torpet, i en äldre handling benämnt Buhållslyckan, finns upptaget som värdefull miljö i Kungsbacka kommuns kulturmiljöinventering. Flera fina utflyktsmål finns i omgivningarna. Bada i havet gör du vid härliga sandstränder i Åsa, Frillesås eller Stråvalla, 15 min bilresa bort. Insjöbad finns i den vackra Hornsjön västerut. Andra lockande utflyktsmål är Fjärås bräcka med Naturrum, Äskhults välbevarade 1800-talsby i Förlanda och Stättareds gård och friluftsområde. Från Åsa station 15 min bilresa bort går tåg mot Varberg eller Kungsbacka/Göteborg.

Frillesås / Landa, Buhultet
Burhultsvägen 34
Final price: 850 000 kr
Plotarea: 1,54 ha
Rooms: 3 rum, varav 2 sovrum
Sold: 2016-06-11
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / / Frillesås / Burhultsvägen