Search Menu
Welcome to the viewing

Contact the real estate agent for more information about the viewings

Contact
Vemdalen / Vemdalsskalet
Klockarfjällsvägen 261
Price: 950 000 kr
Make a bid
Plotarea: 1011 kvm
Tenure: Tomt
Fastigh.bet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 52:10

Vemdalen - Vemdalsskalet / Klockarfjällsvägen 261

Granne med backen!

Nu säljer vi en vanlig "familjetomt" med byggrätt på 160 kvm och 2 lägenheter högst upp på Klockarfjället. Det här läget passar dig som har närhet till backen högt på prioriteringslistan och dig som verkligen uppskattar magnifik fjällutsikt. Från Klockarfjället har man dragit en skoterväg som leder ut till leden på andra sidan väg 315 och mitt i området finns två dragna längdslingor, en på ca 2,5 km och en på 5 km. I det här området byggs det så det knakar just nu och allra längst upp finns ett begränsat antal tomter ämnade för enfamiljshus. Kanske du blir ägare till en av dem?

Utsikt från tomten
Utsikt från tomten
Utsikt från tomten
Utsikt från tomten
Description of the plot
Description
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:45 VÄG,NATURMARK,SOPHANTERING
Tomt/Servitut
 • Plotarea
  1011 kvm (Tomtareauppgifter enligt taxeringsinformationen)
 • Totalareal
  1011 kvm
Other
 • ANSLUTNINGAR Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp är betald för en lägenhet, förbindelsepunkten är belägen i tomtgränsen. Elanslutning är betald för max 63A, serviskablar skall finnas vid tomtgränsen. BYGGRÄTT Bostäder. Största byggnadsarea är 160 kvm per tomt. Högst två lägenheter per tomt. Kvarter får delas i tomter om minst 900 kvm per tomt. Högst två våningar, högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5 m Suterrängvåning får anordnas. Suterräningvåning skall inräknas i våningsantal. Suterrängvåning skall anordnas om lutningen är större än 25%. Understa våningens lägsta golvnivå får ligga högst 1,2 m över anslutande mark, dvs. utan uppbyggd slänt framför byggnaden ink altan. Understa våningens högsta golvnivå får ligga högst 1,0 m under anslutande naturlig mark då huset uppförs som fristående byggnad på platta eller liknande. Bebyggelsen skall i sin utformning utgår från Härjedalens och bygdens byggnadstradition. Byggnader ska ha enkla former med tacknock i samma riktning som långsidan. Taken ska ges en lutning på 24-36 grader och utföras med begränsat taksprång. Takmaterial ska utgöras av icke reflekterande material. Färgsättningen ska harmonisera med bygdens traditionella färgsättning. För utförande och utformning i övrigt se kommunens designprogram. Parkering för boende ska ske inom kvartersmark.
Economy
 • Taxeringsvärde
  554 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  554 000 kr
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Vägav/Snö
  500 kr/år
 • Total operating costs
  500 kr/år
 • Tenure
  Tomt
 • Mortgage deeds
  Bostaden är inte pantsatt.
Area
 • Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalet erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik, café, gym, naprapat och frisör. Vemdalen har de senaste åren haft en stark tillväxt som delvis möjliggjorts tack vare stora förbättringar i skidområdet. 6-stolsliften Väst Express och förbättrade snösystem i backarna kring den, kom på plats 2014 och inför säsongen 2015 byter man ut Hovdeliften mot ännu en 6-stolslift med väsentligt högre kapacitet, Hovde Express. Den vision man haft om en restaurang, gästservice och skiduthyrning i området kring Skalspasset, har även den blivit verklighet. I närheten av 6-stolsliften Pass-Express har man byggt en helt ny serviceanläggning som rymmer en stor restaurang, lounge, ny gästservice, skiduthyrning och en mindre filial till skidshopen. Området har nu tagit plats som Skalets andra centrum! Kring hotellet och barnområdet, fortsätter man utvidga Vemdalsskalets befintliga centrum. När det är fädigt står 8 nya byggnader på plats. Tillsammans kommer de att erbjuda mysiga kvarter med trevliga butiker, serveringar och annan service, vilket ytterligare kommer att förhöja Vemdalsskalets attraktionskraft. I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp. Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö. Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Here you got the possibility to ask a question directly to the real estate agent if there is anything you would like to know about the property.

By clicking the button Ask question you agree to our terms of use

Similar homes in the area