Applerum Sörgården 1
Applerum Sörgården 1
Ingela Noresson, ansvarig mäklare i Oskarshamn
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ingela Noresson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Applerum Sörgården 1

Utgångspris

3 950 000 kr


Utgångspris

3 950 000 kr



Applerum— Oskarshamn

Applerum Sörgården 1


Kommande försäljning
Utgångspris
3 950 000 kr

Applerum— Oskarshamn

Charmfullt hem i naturskön miljö!

Vi har fått äran att presentera denna lantliga idyll med Bullerbykänsla - Applerum Sörgården 1! Detta är ett underbart hem på en fantastisk naturskön plats. Det här är huset många drömmer om och nu kan den drömmen bli sann. Det är verkligen kärlek vid första ögonkastet!

Från stenstolparna som leder in till fastigheten kör man fram till den grusade planen framför huset. Där välkomnas man av den vackra glasverandan som också är husets huvudentré. Bostadshuset har anor från förra sekelskiftet och har de senaste åren topprenoverats med varsam hand för att för att skapa en harmonisk miljö där inget har lämnats på slumpen. Här har det gamla bevarats i kombination med noggrant utvalda materialval och detaljer för att skapa ett drömhem.

Bostaden erbjuder tilltalande umgängesytor såsom ett härligt lantkök med plats för ett stort matbord, vardagsrum samt allrum där familj och vänner får plats i en stor soffgrupp. Det finns upp till fem sovrum, så hela familjen och övernattande gäster får plats. Två fräscha badrum med dusch finns, ett i varje våning. Dessutom finns gott om förvaringsutrymmen. Längst ena gaveln och mot ena långsidan har ett stort altandäck byggts för att kunna njuta av utemiljön soliga dagar.

Trädgården är på drygt 2 000 kvm och inbjuder till boll- och kubbspel, lek och även kojbygge. Här har även djuren plats! Vad sägs om hönshus med en rejäl nätad utegård? Det mysiga växthuset gör tomatodling möjlig och bredvid växthuset har flera trädgårdsland med grönsaker och bär anlagts. Här finns alltså fina förutsättningar för den som vill få utlopp för sin gröna kreativitet. Här finns också flera fruktträd, perfekt att till hösten kunna plocka äpplen och göra egen äppelpaj.

Från fastigheten har man en kort bilväg till Oskarshamns centrum . En kort promenad från huset nås en fin havså som leder ut till havet. Här finns verkligen allt man kan önska sig! Det är svårt att bara beskriva denna dröm med ord, den måste verkligen upplevas på plats. Välkommen att anmäla intresse!


Utgångspris
3 950 000 kr
Boarea
235 kvm
Driftkostnad
32 920 kr/år
Tomtarea
2 111 kvm
Rum
8 rum (5 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Välkommen in i denna fantastiskt charmiga villa med ett naturskönt läge!

Entrévåning:

Glasveranda
Här kommer man direkt utifrån in i den vackra glasverandan där ljuset flödar från de fint spröjsade fönstren. Verandan är isolerad och är integrerad med den övriga bostaden. Det finns plats att möblera med en sittmöbel och möjlighet att hänga av sig ytterkläderna. Ytskikt är målade väggar och målat trägolv.

Inre hall
Den inre hallen leder vidare till våningens övriga utrymmen och här finns även trappan som leder upp till övervåningen. Den synliga murstocken är magnifik och skapar ett charmfull känsla i rummet Ytskikt är målade väggar och målat trägolv.

Allrum
Till vänster från den inre hallen finns ett allrum. En timmervägg har tagits fram som skapar ett smycke i rummet. Ytskikt är målade väggar och målat trägolv.

Kök/Matplats
Efter allrummet kommer vi till det stora lantköket som är husets mittpunkt. Här vill man umgås med familj och vänner, både vid spisen och vid det stora matbordet som får plats. 2018 renoverades köket med ny inredning och maskinell utrustning. Kökets många köksskåp gör det lätt att förvara porslin och andra köksredskap. Glas och annat fint kan ställas in i skåpen med vitrinluckor. Takbjälkar, pärlspont, spegeldörrar, vedspisen och skafferiet förhöjer lantkänslan. Köket är modernt utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och diskmaskin. Ytskikt är tapetserade väggar och trägolv.

Sovrum
Dörren till vänster vid matplatsen leder in till husets första sovrum som har plats för dubbelsäng. Härifrån har man tillgång till en walk-in-closet som har bra utrymme för klädförvaring. Ytskikt är målade väggar och trägolv.

Vardagsrum
Tillbaka i hallen, men även från köket, kommer man till det härliga vardagsrummet. Här finns plats för en stor soffgrupp och tv-möbel. I rummet tronar en kakelugn från "Cronspisen" som inte bara är vacker att titta på, utan är också mycket värmeeffektiv. Ytskikt är tapetserade väggar och målat trägolv.

Groventré
Från vardagsrummet kommer vi vidare till groventrén med ingång från husets baksida. Även här finns det avhängningsmöjligheter för ytterkläder och plats för förvaringsmöbel. Ytskikt är väggar med målad liggande panel och på golvet en fint mönstrad linoleummatta.

Badrum
Första dörren till vänster är till badrummet som renoverades 2018. Det stilrena badrummet är utrustat med wc, tvättställ, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar och golvvärme. Ytskikt är våtrumsmatta på väggar och golv.

Tvättstuga
Nästa dörr till vänster leder in till tvättstugan. Här finns tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk med tvättho. Även här erbjuds bra förvaring med hela sex garderober. I utrymmet finns också värmepumpen placerad.

Sovrum
Första dörren närmast ytterdörren har vi våningens andra sovrum som är perfekt som barnrum. Här får man plats med säng, skrivbord och byrå. Ytskikt är tapetserade väggar och trägolv.

Sovrum
Vägg i vägg med föregående sovrum är våningens tredje sovrum. Även detta rum används idag som barnrum. Det har en trevlig utformning vilket gör att det finns olika möbleringsalternativ. Ytskikt är tapetserade väggar och trägolv.

Övervåning:

Hall
När man kommer upp för trappan till övervåningen möts man av en öppen planlösning mot allrummet. I hallen finns en lucka som leder upp till vinden. En trävägg har tagits fram vid trappan. Ytskikt är målade väggar och trägolv.

Sovrum
Dörren till vänster när man kommer upp leder in till det fjärde sovrummet där man får plats med dubbelsäng. Har man inte behovet själv att använda detta sovrum, så passar det perfekt som gästrum. I rummet finns tre garderober och en fast bänkyta som kan användas som skrivbord eller varför inte sminkbord. Ytskikt är målade väggar och trägolv.

Badrum
Till höger från trappan kommer vi till övervåningens snygga badrum. Det är utrustat med vägghängd wc, tvättställ, högskåp, handukstork och en rymlig dusch. Ytskikt är våtrumsmatta på väggar och golv.

Allrum
Allrummet är ett mysigt rum att umgås i. Det finns plats för en soffgrupp och i rummet finns en fin kamin. Ytskikt är målade väggar och trägolv.

Sovrum
Husets sista rum är det femte sovrummet. Det är ett mindre rum som passar bra som barnrum, hemmakontor eller som ett förvaringsutrymme. I rummet finns en garderob. Ytskikt är målade/tapetserade väggar och trägolv.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

235 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

2 111 kvm

Rum

8 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

OSKARSHAMN APPLERUM 1:6


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2 - plan med källarutrymme

Byggnadsår

1870

Om-/tillbyggnadsår

2008

Standardpoäng

39

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Tegel/Papp

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Enskilt vatten året om från 60 m djupborrad brunn (2023)

Avlopp

Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten (2023)

Renovering omarbetning etc

2020 byggdes växthus och hönshus


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

57 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-06-18

Besiktningsman

Anders Bouveng, Anticimex AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget (2019).


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

En härlig altan som löper längst ena gaveln och vidare runt till baksidan.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

På fastigheten finns flera byggnader såsom:
* Växthus
* Hönshus med nätad utegård

Beskrivning, parkering

Framför huset finns en stor grusad uppfart med plats för flera fordon.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

2111 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Officialservitut: rätt att infiltrera avloppsvatten enligt kartan, aktbilaga ka. - avlopp, Officialservitut: rätt att ta vatten ur brunnen a enligt karta, samt att dra ledning till brunnen, aktbilaga ka. - vattentäkt


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

2 566 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 114 000 kr

Markvärde

452 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1971

Försäkring

8 165 kr/år

Vatten och avlopp

1 100 kr/år

Renhållning

2 055 kr/år

Vägav/Snö

200 kr/år

Elkostnad

21 400 kr/år

Årlig elförbrukning

15300 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

32 920 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 42 207 kr/år)

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 11 pantbrev om totalt 2 847 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
2 566 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 114 000 kr
Markvärde
452 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1971
Försäkring
8 165 kr/år
Vatten och avlopp
1 100 kr/år
Renhållning
2 055 kr/år
Vägav/Snö
200 kr/år
Elkostnad
21 400 kr/år
Årlig elförbrukning
15300 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
32 920 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 42 207 kr/år)
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 11 pantbrev om totalt 2 847 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Kobs Thai Take Away

4,62 km


Pizzeria Café 12:an

4,82 km


Pastaköket

4,85 km


Mister York

4,86 km


Walle's restaurang och pizzeria

4,86 km


Förskolan Stångeborg

4,7 km


Förskola Tallbacken

5,05 km


Kristinebergskolan

5,15 km


Gruppbostad Marieborg

5,44 km


Förskolan Påskallavikskolan

5,46 km


Lidl

5,91 km


Zahra livsmedel

17,95 km


Applerum

391 m


Åstranden

847 m


Knipefloe

1,12 km


Asphult

1,14 km


Norra Vånevik

2,2 km


Berga station

24,78 km


Högsby station

25,48 km


Blomstermåla station

26,1 km


Väderum station

43,02 km


Vena station

45,37 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    409 m
    1 min
    1 min
    1 min
  • Sjö
    544 m
    3 min
    5 min
    16 min
  • Hållplats
    Applerum
    391 m
    2 min
    2 min
    5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ingela eller Veronica!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.