Västkustvägen 413
Västkustvägen 413
Pontus Aronsson, ansvarig mäklare i Helsingborg
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Pontus Aronsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Västkustvägen 413

Utgångspris

5 995 000 kr


Utgångspris

5 995 000 kr



Fleninge— Helsingborg

Västkustvägen 413


Till salu
Utgångspris
5 995 000 kr

Fleninge— Helsingborg

Fantastiskt hus i tre plan med garage, gästhus, flera uteplatser och stor tomt!

Välkommen till detta fantastiska putsade hus i två plan med en rymlig källare och ett charmigt gästhus som genomgått stora renoveringar under åren. Med upp till sex generösa sovrum erbjuder detta hem gott om plats för hela familjen och mer därtill, välkomna till Västkustvägen 413!

I källaren finner ni allt som ni behöver för både praktiskt bruk och avkoppling. En välskött tvättstuga gör hanteringen av hushållets behov till en bris, medan förvaringsutrymmet säkerställer att allt har sin plats. Men det är badrummet som verkligen stjäl showen med sin spa-atmosfär, komplett med ett inbjudande badkar och en uppfriskande bastu - den perfekta platsen att varva ner efter en lång dag. Men det är inte allt, ett öppet rum som för närvarande är inrett som sovrum leder dig till vinkällaren, en biosalong som är redo att ta din filmupplevelse till nästa nivå samt ett till rum som kan inredas efter behov men är idag inrett som lekrum. Varför gå på bio när ni kan ha den ultimata bioupplevelsen hemma?

Stenlagd uteplats, trädäck med pergola och ett trädäck med spabad som används flitigt under sommarmånaderna och samtidigt finns det mycket plats kvar till barnen eller djuren att leka fritt på, en tomt på närmare 1900 kvm.
Låt oss inte glömma gästhuset - en charmig tillflyktsort för trevliga tillställningar eller för gästerna att bo över i. Med ett eget sovrum, ett kaklat badrum med dusch, ett loft och ett vardagsrum med fantastisk takhöjd som är komplett med en mysig kamin, finns allt ni eller era gäster behöver för att skapa minnen som varar livet ut. Genom gästhuset kan man även nå garaget, används mer som förvaringsutrymme idag.

Denna magnifika egendom erbjuder inte bara ett hem, utan en livsstil - en plats där lyx och bekvämlighet möts i harmoni. Kom och upptäck allt det har att erbjuda och låt er förtrollas av dess skönhet och potential.

Här bor man nära Ödåkra och där har man sedan allt som ens vardag kan tänkas behöva. Stora shoppingcentrumet Väla med 200 butiker, flertalet livsmedelsbutiker, tandläkare, gym, vårdcentral, apotek och flera skolor. I Fleninge finns Fleninge Förskola som ligger mitt i byn. Det finns mysiga grönområden med trevliga promenadslingor. Kommunikationen är väldigt god med bra bussförbindelser, närhet till tågstationen i Ödåkra och för er som färdas med bil så kommer ni väldigt fort ut på motorvägen.


Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea/biarea
180/220 kvm
Driftkostnad
62 056 kr/år
Tomtarea
1 908 kvm
Rum
10 rum (5 sovrum)

Mäklarhuset Helsingborg

Kontakta Pontus för mer information kring Västkustvägen 413 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

FÖRSTA PLAN
Hall: Rymlig, ljus entré med ett trevligt brädgolv och god plats till att hänga av sig.

Sovrum 1/hobbyrum: I anslutning till hallen finner man husets första rum som idag är inrett som ett hobbyrum men kan lika bra göras om till ett sovrum för er som är i behov av fler. Brädgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Ett rum som fylls med härligt ljusinsläpp och bjuder in till trevliga umgängesytor som ligger öppet i vinkel mot matplats och kök. Mysfaktor med kamin och bra värmekälla som även blir en trevlig detalj i rummet.

Kök: Köket är från Kvik som installerades år 2009 med en kompositbänkskiva, ett genomtänkt kök med fantastiska ytor och matlagning för förvaring. Maskinell utrustning som häll (Electrolux), fläkt (Elica), ugn (AEG), integrerad diskmaskin (Constructa), kyl (Whirlpool) och frys (Miele). Från matplatsen når man baksidan av huset, till den trevliga trädgården med uteplatser som den stenlagda om hörnet och stora trädäcket med pergola som bjuder en vidare in till inredda ladan.

Hall: Husets andra entré, vilket blir den mer vardagliga om ni parkerar på uppfarten längs huset eller i garaget.

Toalett: Brädgolv och målade väggar. Utrustat med toalettstol och handfat.

Kontor: Rummet är inrett som kontor och här har man utsikt mot baksidan av huset. Brädgolv och vitmålade väggar.

OVANVÅNING

Allrum/hall: Delar av rummen och badrummet. Brädgolv och sen i anslutning når man ett loft. Här finns plats att inredas med soffgrupp, tv och härifrån når man balkongen. Generös yta med plats till möblemang.

Sovrum 2 och 3: Två väldisponerade sovrum där man når det andra rummet från att gå genom det första rummet.

Badrum: Kaklat badrum i stilrena kulörer som renoverades år 2009. Utrustat med badkar, vattenburen golvvärme, dusch, toalettstol och kommod med handfat.

Sovrum 4: Mörkare brädgolv, synliga ljusa balkar, plats till en säng och goda förvaringsutrymmen i form av två walk-in-closets.

KÄLLARPLAN
Hall: När ni stiger ner i källaren möts ni av skjutdörrsgarderober och klinker på golvet.

Toalett: Utrustat med handfat och toalettstol.

Tvättstuga: Först ett rum som kan inredas efter behov som plats till att hänga tvätten och detta rum ligger öppet mot tvättstugan. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Badrum: Kaklat, stort badrum som får en att känna sig som om man vore på spa. Renoverades år 2010. Utrustat med badkar och bastu.

Rum: Luftigt rum som ligger i anslutning till badrummet, vinkällaren och biosalongen, lyxigt med bio hemma. Men genom garderoben finner man ett "gömt" rum som har använts som lekrum för barnen.

GÄSTHUS
Sovrum (5): Perfekt när gästerna vill bo över, kan inredas med säng.

Badrum: Kaklat badrum som är utrustat med toalettstol, handfat och dusch.

Vardagsrum: Bjuder in till trevliga middagar, släktkalas eller födelsedagsfirande. Högt i tak så rummet får en härlig rymd och fönsterpartier i olika väderstreck ut mot trädgården. Kamin som tar fram mysfaktorn men även en bra värmekälla. Från gästhuset kan ni även nå garaget och har även utgång till resten av trädgården på baksidan där man finner ett spabad och en stor gräsmatta som har utsikt mot åkrarna på andra sidan.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

180 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)

Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig, bland annat beroende på äldre uppmätningsnormer. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.
Antal rum och sovrum är inräknat med alla tre plan i boningshuset och ladan.

Enligt fastighetsutdraget är huset inskrivet som boarea 130 kvm och biarea 146 kvm. Men enligt säljarna är det boarea 180 kvm och biarea 220 kvm (100 kvm källare och 120 kvm gästhus).

Biarea

220 kvm

Tomtarea

1 908 kvm

Rum

10 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HELSINGBORG FLENINGE 17:14

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1-1/2 planshus med källare

Byggnadsår

1929

Standardpoäng

22

Grund

Källare

Stomme

Tegel

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Glaserade tegelpannor

Fönster

2-glas isolerrutor

Ventilation

Självdrag

Kommentar, skorsten

Kamin på första plan som installerades år 2010. Vattenmantlad kamin i gästhuset år 2014. Kaminen i källaren fanns där innan nuvarande ägare köpte huset. Samtliga kaminer har besiktigats 2024-03-08.

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Markvärmepump (el) och el (direktverkande)

Allmän information

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt, i annonsen samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna/informationen som är angiven innan kontrakt.

Renovering omarbetning etc

Information inhämtad från nuvarande ägare:
- 2009 Kök från Kvik, kompositbänkskiva, Frys: Miele, Kylen: Whirlpool, Diskmaskin: Constructa, Häll: Electrolux, Fläkten: Elica, Ugnen: AEG
- 2009 renoverades badrummet på ovanvåningen och i källaren 2010. (Kvalitetsdokument finns ej.)
- 2010 En del av fönsterna byttes ut
- Taket lades om 2009 med nya bjälkar, råspont, takpapp, läkt och pannor. Arbetet utfördes av ägarna själva.
- Dränerade och bytte alla avloppsrör under 2009, även ute i trädgården till kommunal anslutningspunkt.
- Dragit om elen.
- 2010 sattes kaminen in i vardagsrummet på första plan. 2014 sattes en vattenmantlad kamin in i gästhuset. Kaminen i källarplan fanns där sen tidigare. Alla 3 besiktigades nyligen: 2024-03-08
- 2009 Gjordes biosalongen. Trädäcket och pergola samt stenläggningen.
- Ladan har löpande renoverats från 2012 och framåt.
- Tilläggsisolering och puts på fasad år 2007.

Fel och brister

Besiktning har inte utförts i samband med försäljning där Mäklarhuset förmedlat huset utan önskar ni som potentiell köpare att utföra en besiktning är det ni som bekostar det och har det villkorat med ert bud att ni vill utföra en besiktning. Vi rekommenderar alltid er som potentiell köpare att utföra en besiktning.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

41 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

80 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2023-10-12

Besiktningsman

Tony Wong, OBM Kronoberg AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stenlagd uteplats, trädäck med pergola och sedan ett trädäck med spabad som har utsikt mot resten av trädgården.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Gästhuset bakom boningshuset. Fantastiskt "extra hus" för festliga tillställningar och om man har vänner som rest långt och behöver stanna över natten. Här finns ett sovrum, kaklat badrum med dusch, vardagsrum med kamin och plats till stort möblemang och sedan ett loft.

Beskrivning, parkering

Uppfart med plats till flertalet bilar. Garage med elektrisk garageport.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1908 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 435 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

839 000 kr

Markvärde

596 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1929

Uppvärmning

46 788 kr/år

Försäkring

6 176 kr/år

Vatten och avlopp

6 000 kr/år

Renhållning

3 092 kr/år

Årlig elförbrukning

17945 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

62 056 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 71 581 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på avtal och förbrukning.

Antal personer i hushållet

4

Försäkring

Nuvarande ägare har Länsförsäkringar som försäkringsbolag. Där de legat på 6176 konor på ett helår. För er som potentiell köpare får ni gärna kontakta ert hemförsäkringsbolag och sedan jämföra med andra försäkringsbolag för att få en uppfattning vad det kommer att kosta er om ni köper bostaden. Kostnaden varierar beroende på avtal och storlek.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev om totalt 1 350 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 435 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
839 000 kr
Markvärde
596 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1929
Uppvärmning
46 788 kr/år
Försäkring
6 176 kr/år
Vatten och avlopp
6 000 kr/år
Renhållning
3 092 kr/år
Årlig elförbrukning
17945 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
62 056 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 71 581 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad som ni finner under fliken "Uppvärmning".

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på avtal och förbrukning.
Antal personer i hushållet
4
Försäkring
Nuvarande ägare har Länsförsäkringar som försäkringsbolag. Där de legat på 6176 konor på ett helår. För er som potentiell köpare får ni gärna kontakta ert hemförsäkringsbolag och sedan jämföra med andra försäkringsbolag för att få en uppfattning vad det kommer att kosta er om ni köper bostaden. Kostnaden varierar beroende på avtal och storlek.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 3 pantbrev om totalt 1 350 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

H & G Bossons Bed and Breakfast

2,26 km


Max Burgers

2,31 km


IKEA Restaurang Helsingborg

2,39 km


Subway

2,54 km


Bastard Burgers

2,67 km


Fleninge Förskola

510 m


Fleninge Förskola AB

1,05 km


Norlandia Förskolor

1,99 km


Snöbollsgatans förskola

2,03 km


Ödåkra TK

2,09 km


Stora Coop Väla

2,21 km


Hyllinge Cash

4,41 km


Strömbergs Pgross AB

4,77 km


X:-tra

6,15 km


Lidl

6,17 km


Fleninge gästis

65 m


Fleninge Kyrka

576 m


Flädrevägen

971 m


Hjortshög Kroppavägen

1,06 km


Fleningevägen

1,46 km


Ödåkra station

2,92 km


Kattarp station

4,29 km


Maria station

6,06 km


Mörarps Station

7,59 km


Bjuv station

7,94 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    413 m
    1 min
    2 min
    9 min
  • Hav
    8,52 km
    13 min
    37 min
    -
  • Tågstation
    Ödåkra station
    2,92 km
    5 min
    11 min
    47 min
  • Hållplats
    Fleninge gästis
    65 m
    1 min
    1 min
    4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Pontus!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.