Search Menu
Visningar
 • Måndag 3 oktober 18:15-18:45

  Öppen visning

 • Söndag 2 oktober 13:30-14:15

  Öppen visning

Boka visning
ENSKEDE / Stureby
Skönviksvägen 331
Utgångspris: Kalkyl 1 995 000 kr
Anmäl bud
Enclosed: 42,5 kvm
Community fee: 2 681 kr/mån
Rooms: 2 rum, varav 1 sovrum
Floor: 1 av 3 (Hiss finns ej)

ENSKEDE - Stureby / Skönviksvägen 331

Trevlig tvåa nära T-banan

Det är ett rent nöje att få presentera denna trevliga gaveltvåa i närheten av Sturebys villaidyll! Lägenheten har trevliga originaldetaljer från 1950-talet och bjuder på fina sociala ytor och en balkong i söderläge. En viktig egenskap är det centrala läget med cirka tre minuters promenad till tunnelbanan och därifrån en dryg kvart till huvudstadens puls. Den stora och välförvaltade HSB-föreningen bjuder på många gemensamhetsutrymmen och medlemsförmåner. En speciell fördel är att internetuppkoppling med 100/100 Mbit/s ingår i avgiften. Skönviksvägen 331 är ett givet val för dig som vill bo bra och centralt, välkommen till sköna Stureby!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Tunnelbanan är 3 minuters promenad bort.
Tunnelbanan är 3 minuters promenad bort.
BRF Stureby är en stor och välskött HSB-förening.
BRF Stureby är en stor och välskött HSB-förening.
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Vardagsrum/matrum
  Det större rummet i bostaden som med fördel inreds som ett vardagsrum i kombination med en matplats invid burspråket. Härifrån finns även utgång till balkongen och fönster i två väderstreck. Vackert parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Bedroom
  Ett mindre rum som kan inredas som sovrum, med plats för en säng och förvaringsmöbler. Fönstret är utrustat med bullerglas. Laminatgolv och vitmålade väggar.
 • Kitchen
  Köket är utrustat med en kombinerad kyl och frys (Candy) samt spis (Elektro Helios). 1950-talskaraktären är närvarande och originalskåpen bjuder på bra förvaring och beredningsytor. Klickgolv och målade väggar med en kaklad yta ovanför köksbänken.
 • Bathroom
  Badrummet är rustat med badkar och dusch, vattenklosett, handfat och förvaringsskåp. Klinkergolv och vitkaklade väggar med en ljusblå rand.
 • Entréhall
  Ljus hall med avhängningsytor och garderobsförvaring i anslutning till badrummet. Lägenhetens ytterdörr är säkerhetsklassad och nyligen installerad. Laminatgolv och vitmålade väggar.
Information about the property
Beskrivning
 • Enclosed
  42,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rooms
  2 rum (max 1 sovrum)
Byggnadssätt
 • Built
  1952
Energideklaration
 • Energiprestanda
  155 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-10-28
 • Besiktningsman
  Jan Tägt, Densia AB
TV- och Internetanslutning
 • Bredband Lägenheten har gratis bredband in till uttaget som sitter ovanför lägenhetsdörren. Hastigheten är 100/100 Mbit/s om man surfar med kabel. Använder du router sänks hastigheten en del. Router kan du köpa vilken som helst men om du vill ha IPTV krävs den router som Stockholms Stadsnät säljer. Om du vill köpa till en högre hastighet kan du kontakta Stockholms Stadsnät. TV Lägenheten har gratis TV i uttaget med tre hål i vardagsrummet. Via antennkabel får du Com Hems basutbud, tag kontakt med Com Hem om du vill köpa fler tjänster.
Balkong
 • Lägenhetens balkong vetter mot söder och rymmer exempelvis en mindre sittgrupp.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Brf Stureby har 90 p-platser och 29 garage för uthyrning. Nästan alla p-platser är försedda med elstolpe och alla garage har egen garageport. En p-plats kostar 250:-/månad och ett garage kostar 650:-/månad. Kötiden till p-platser varierar över tid. Kötiden till garagen är lång. I övrigt råder totalt p-förbud på hela föreningens mark. Det är gratis att parkera på gatorna runt omkring, med undantag för särskilda tidsbestämmelser.
Övrigt
 • Till bostadsrätten hör ett förråd och ett matkällarförråd.
Economy
 • Community fee
  2 681 kr/mån
 • Included in the community fee
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  208 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  508 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Kommentarer driftkostnad
  Föreningen informerar om att bostadsrättshavaren skall teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg, kontakta ditt försäkringsbolag för information om detta.
 • Tenure
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 108 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
 • Andel av årsavg.
  0,20824
 • Andelstal insats
  0,20824
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2016-09-13.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, vatten och internetuppkoppling (fiber 100/100) samt basutbudet för kabel-TV.
 • Planerade avgiftsändringar
  Det finns inga planerade ändringar av nivån för avgiften (avstämt 2016-09-06).
Föreningen
 • Benämning
  Stureby i Stockholm.
 • Allmänt
  HSB Brf Stureby är en bostadsrättsförening som bildades 1952. Husen som är ritade av de kända arkitekterna Backström & Reinius byggdes 1952-1954. Föreningen är medlem i HSB och är certifierad enligt HSB:s standard. Föreningen förvaltar 8 fastigheter på Götaforsvägen och Skönviksvägen och har totalt 399 lägenheter. Läs mer om föreningen på deras hemsida www.brfstureby.se
 • Kommande renoveringar
  Föreningen uppger att entréportarna ska renoveras etappvis med trolig start 2016/2017. Garagetaken kommer att renoveras efter besiktning och upphandling med trolig start 2016/2017.
 • Gjorda renoveringar
  2014-2016 Omfattande fönsterrenovering, den inre rutan byttes mot ett energiglas och allt trä renoverades och målades. Droppnäsa och karmbottenstycke kläddes med plåt för att förlänga hållbarheten. 2015 OVK och rensning av kanaler genomfört. Föreningen uppger att de ej fick godkända protokoll. Asfaltering påbörjad. Omläggning tak Skönviksvägen 275 2014 Målning och renovering av sophusen. Alla hängrännor är rensades och trasiga takpannor är byttes mot hela. Renovering gymmet/bastun. En ny maskin köptes in och gymmet möblerades om. Ett nytt aggregat till bastun köptes in. 2013 Reparation av cykelställ. Flera nya cykelställ är monterade. Alla äldre modeller av motorvärmare är utbytta mot nya. Alla motorvärmare är nu av modern modell 2012 Undercentralerna renoverades. De nya undercentralerna är effektivare och minskar föreningens värmekostnader. Alla äldre maskiner, två i varje tvättstuga (undantaget Skönviksvägen 274) utbytta mot mer energisnåla och effektiva maskiner. 2011 Elledningar i källargångarna är utbytt, belysningen är automatiskt styrd. Alla källargångar är målade. Cykelrum (ej skyddsrum), barnvagnsrum är också målade. 2010 Ytterligare en tvättmaskin och ett torkskåp installerades i alla tvättstugor (exkl Skönviksvägen 274). Alla torktumlare byttes ut mot nya.Nu används ett torkrum över två tvättider och förutom det finns alltså 3 maskiner, en torktumlare och ett torkskåp i varje stuga. 2009 Garageportarna målades under 2009. Färgerna är framtagna genom att skrapa fram ursprungsfärgerna på portarna. I mars-april 2009 renoverades uthyrningsrummet. Allt ytskikt både i rummet och i badrummet åtgärdades. Alla inventarier är nya. Under 2008-2009 renoveras trapphusen invändigt. Färgerna kommer även här att återställas till ursprunget. 2008 Fasadrenoveringen blev klar. Alla gavlar är tilläggsisolerade och plåten målad. Färgerna på fasaderna är enligt ursprunget. 2006 Lokal inredd med bastu och gymlokal för alla medlemmar att utnyttja. 2005 Renovering av föreningslokalen Skönviksvägen 309 En allmän uppfräschning har gjorts. Golv utbytta mot nya linoelum, väggarna målade, nya gardiner. Köket har byggts om och inretts med nya maskiner. Under hösten 2004 och våren 2005 renoverades alla cykel- och barnvagnsförråd. Väggarna målades vita, ny belysning och nya ståldörrar. Arbetet med bytet av kulvertarna var klart årsskiftet 2004/2005. Föreningens hela kulvertsystem byttes. 2004 Under år 2004 byttes all utrustning i spontantvättstugan ut. Parkeringen på Söråkersvägen fick ny asfalt och el drogs fram till alla parkeringsplatser 2004. Ombyggnad av styrelserum 2004. Källargångarnas golv målades år 2001. Tvättstugorna gjordes om och maskinerna byttes år 2000. Mellan åren 1997 - 99 målades alla fönster om på utsidorna. Även trädetaljerna vid balkongerna. Mellan år 1995 - 97 byttes vatten-, avlopp- och elstammarna ut i hela området. Under samma period renoverades även balkongerna.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns sex ordinarie tvättstugor. Alla medlemmar hör till en av dem. Det finns ytterligare en tvättstuga på Skönviksvägen 274, som alla har tillträde till. I föreningens källargångar finns cykelförråd och skyddsrum som används som cykelförråd. Föreningen har en lokal på cirka 120 kvm som ligger på Skönviksvägen 309. Den kan hyras av medlemmar för 250:-/dag. Det finns ett antal förråd för medlemmar som behöver extra utrymme. Till förråden är det oftast kötid. Även lite större lokaler finns i området för uthyrning. Föreningens gym- och bastulokal ligger på baksidan av Skönviksvägen 281. Den är öppen för alla medlemmar som har kvitterat ut en nyckel. Från 1 januari 2015 kostar det 700:-/år att använda lokalen. Ett pingisrum ligger i källaren på Skönviksvägen 307 och kan användas av alla i föreningen utan kostnad. I föreningens verkstad finns en arbetsbänk och gott om belysning och eluttag. Det finns ett rum för uthyrning till medlemmar. I rummet finns två bra sängar, byrå, sängbord och badrum. Kostnad för att hyra rummet är 250:- per natt. I området finns sex återvinningsstationer med åtta behållare vardera för sortering av avfall. Mindre elartiklar återvinns i den uppmärkta behållaren i den stora tvättstugan på Skönviksvägen 274. Föreningen har ett antal lokaler med ytterdörrar direkt till gatan som hyrs ut till olika företag. Lokaler som har sin dörr ut till källargången hyrs bara ut till medlemmar i föreningen. Detta för att inte obehöriga ska ha tillträde till källargångarna.
Området
 • Välkommen till Stureby, ett av Söderorts äldre och mest populära villa- och flerfamiljshusområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnsförbindelse. Idag ligger Stureby mycket centralt i förhållande till stan och spårvagnen har ersatts med tunnelbana med vilken det tar ca 15 minuter in till stan. För den aktive finns Enskede rackethall, Enskede ridstall och Enskede IP inom räckhåll. BEA (ICA Kvantum) finns vid Svedmyraplan. Några minuters med tunnelbanan till Globen Shopping och arenalivet.
 • Kommunikationer
  Här bor du med cirka tre minuters promenad till Stureby T-bana (linje 19), härifrån är det sedan 20 minuters färd till T-centralen.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn


Liknande bostäder i närheten