Search Menu
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Kungsholmen / Fridhemsplan
Fleminggatan 89, 4 tr
Enclosed: 90 kvm
Community fee: 3 351 kr/mån
Rooms: 3,5 rum
Floor: 4 av 5 (Hiss finns)

Stockholm - Kungsholmen / Fridhemsplan / Fleminggatan 89, 4 tr

Fantastisk, ljus sekelskifteslägenhet med balkong i söderläge!

Varmt välkomna till en förtjusande sekelskiftestrea (möjlig 4:a!) om 90 kvm med högt läge, öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum som inbjuder till umgänge med hela familjen. Lägenheten har en låg avgift där bredband, kabel-tv och till och med elen ingår. Lägenheten totalrenoverades 2011 och präglas av lyxiga materialval och hög maskinell standard som samverkar med de vackra sekelskiftesattributen så som neddragen taklinje, ornamenterade fönsternischer, takrosetter, höga golvsocklar och speglade dörrar. Här finns mycket goda förvaringsutrymmen och en stor, lyxig walk-in-closet. Hela lägenheten har genomgående ljust färgsatta väggar och ett vackert ljust lutat och vaxat furugolv. En ytterligare finess är ljussystemet från Bticino som du bland annat kan styra direkt från din smartphone. Det här är ett hem för dig med högt ställda krav – här har man tänkt på allt in i minsta detalj. Planlösningen disponeras genom en välkomnande hall med snyggt, klassiskt, schackrutigt klinkergolv och vidare ett luftigt och ljust vardagsrum med öppen planlösning mot det moderna köket och ett stort master bedroom med balkong i söderläge och sol hela dagen. Till sist ytterligare ett sovrum som även kan disponeras som arbetsrum och ett toppfräscht, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Bostaden ligger centralt på Kungsholmen precis vid Fridhemsplan med sitt stora utbud av butiker, kaféer och restauranger samt bra kommunikationer med både tunnelbanans gröna och blåa linje samt flertalet bussar, bland annat innerstadslinjerna 1, 3 och 4. Varmt välkomna på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Underbar balkong
Underbar balkong
Fin utsikt
Fin utsikt
Vardagsrum
Vardagsrum
Detaljbild
Detaljbild
Vardagsrum
Vardagsrum
Matplats
Matplats
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sovrum
Sovrum
Barnrum
Barnrum
Walk-in closet
Walk-in closet
Duschrum
Duschrum
Hall
Hall
Innergård
Innergård
Fasad
Fasad
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Description
 • Hall
  Välkomnande hall med platsbyggd avhängning för ytterkläder och skor innanför entrén som har säkerhetsdörr. På golvet ligger ett snyggt schackrutigt klinkergolv med golvvärme. Här finns även touch-screen-panelen för det digitala ljussystemet där du kan sätta timer på belysningen och släcka alla lampor med ett klick när du lämnar hemmet. (Samtliga lampknappar fungerar även som vanliga.) I taket sitter infällda spotlights.
 • Livingroom
  Pampigt vardagsrum med social och öppen planlösning mot köket. Flera stora portalfönster (tre-glas) med nisch och vackra listverk ger gott om ljusinsläpp och gör både rummet och köket till en självklar plats för umgänge i goda vänners lag. Det finns högkvalitativa kablar från HiFi-klubben infrästa i väggen, klara för surroundsystem. Möblera med både soffgrupp, matsalsbord och andra trivselmöbler. Höga golvsocklar och neddragen taklinje bidrar till trivseln i rummen. Där vardagsrummet angränsar till walk-in-closet och klädkammare finns en platsbyggd bokhylla. Golvet pryds av vackert ljust lutat och vaxat furugolv.
 • Kitchen
  Det stilrena köket har noga utvalda materialval och interiörer. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, två kombiugnar, (en ångugn/varmluftsugn och en mikro/varmluftsugn) integrerad diskmaskin, induktionshäll med översittande fläktkåpa, avfallskvarn och vinkyl från Avintage med plats för 22 flaskor. Bänkskivan är av solid, svart granit. Samtliga vitvaror är från Siemens. En avfallskvarn installerades 2016. På golvet löper furugolvet sömlöst från vardagsrummet in till köket i samma anda.
 • Sovrum 1
  Rogivande och mysigt sovrum med gott om plats för stor säng och sängbord. Integrerade garderober med skjutdörrar längs med ena väggen utgör god förvaring. Precis som i vardagsrummet är här höga golvsocklar och neddragen taklinje. Här finns husets originalgolv med breda plankor bevarat. Direkt utgång via pardörrar till lägenhetens underbara och möblerbara balkong i söderläge mot föreningens innergård.
 • Sovrum 2
  Mysigt rum med stort fönster, idag inrett som barnkammare. Ett trivsamt rum som kan disponeras som arbetsrum eller sovrum om så önskas. Inrymmer skrivbord, säng, fåtöljer eller andra trivselmöbler. Även här höga golvsocklar och neddragen taklinje. Golvet pryds av vackert ljust lutat och vaxat furugolv.
 • Walk in closet
  Intill sovrummet ligger lägenhetens härliga walk-in-closet med smarta och genomtänkta hyllsystem. Rummet har samma storlek som det intilliggande sovrummet och kan med lätthet göras om till ett sovrum eller arbetsrum. Utöver detta finns också en mindre klädkammare.
 • Duschrum
  Mycket fräscht och modernt badrum med mörk klinkers och värmegolv samt vitt kakel i större modell på väggarna. Utrustat med regndusch med glasväggar, wc, handfat på vit kommod, inkaklad spegel, infällda spotlights, samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.
Information about the property
Beskrivning
 • Enclosed
  90 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Boareabeskrivning
  (Se bilagan mätintyg)
 • Rooms
  3,5 rum
Byggnadssätt
 • Built
  1885
Energideklaration
 • Energiprestanda
  154 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV- och Internetanslutning
 • Det finns Kabel-TV i fastigheten. Leverantör: Com Hem och Bredbandbolaget. Det finns internet i fastigheten. Leverantör: Bredbandsbolaget (100mbit/s). Både internet och tv ingår i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.
Övrigt
 • Säljarens egna ord: Året var 2011 och trots att lägenheten var luggsliten och inredd enligt 80-talets hyresrättsstandard med sänkta tak och plastmattor så föll vi direkt för dess potential. Totalrenoveringen var ett faktum – innertaket togs bort och originaltaken renoverades, plastmattorna revs ut med hopp om att kunna bevara samtliga originalgolv. Tyvärr var de i för dåligt skick, att bara golvet i det stora sovrummet gick att bevara. Vi valde att lägga in ett tidsenligt plankgolv av god kvalitet som lutades och vaxades för en mer hållbar finish än ett laserat golv. Vi byggde om ett stort sovrum till två mindre rum, där vi inredde det ena som en walk-in-closet. Det går fint att återställa detta om man hellre vill ha ett stort sovrum, alternativt använda rummen som två sovrum. Vi avskyr sladdar, så alla elkontakter och högtalarkablar till surroundsystemet är infrästa i väggarna. Eftersom en av oss är en tekniknörd har vi även ett digitalt ljussystem. Vi har fullkomligt älskat vår tid i det här hemmet och en kommentar som vi ofta får av nya besökare är ”vilken härlig känsla lägenheten har, man trivs här direkt!”. Här har vi haft nyårsfest med långbord i vardagsrummet med 16 ledigt sittande gäster. Även om det finns gott om plats att äta vid matsalsbordet i vardagsrummet är det oftast vid den mysiga frukosthörnan i köket som vi hamnar. Balkongen är en annan favoritplats i hemmet – här dyker solen upp tidigt på morgonen så man kan ta sin kaffe i morgonsolen redan tidigt på våren, eftersom det är lä på innergården är här alltid några grader varmare än på gatan. Balkongen ligger högst upp och vi älskar den fria utsikten över ytterligare tre innergårdar och att ha fri himmel ovanför. Vi har haft olika möblemang på balkongen, alltifrån fåtöljer och matbord till lounge- och solstolsmöbler. Badrummet är en annan favorit med dagsljus, svängrum och värmegolv. Vi har fått höra att det en gång i tiden har legat ett kök här, vilket skulle förklara rummets storlek och stora fönster. Området har enligt oss det bästa läget på hela Kungsholmen (i hela stan!) med närhet till precis allting: Fyra stora mataffärer, Västermalmsgallerian som ligger snett över gatan, det tar en minut att gå till tunnelbanan och bussarna. Det är nära till både Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand med promenadstråk, uteserveringar och restauranger och det finns gott om parker, dagis och skolor. Vi besöker ofta den trevliga kvarterskrogen Café Proviant på Arbetargatan, tar en drink på Sixten & Frans i konceptbutiken Grandpa på Fridhemsgatan, handlar magasin av Björn och Jessica på Pressbyrån tvärs över gatan och köper vårt frukostbröd på Fabrique på Fleminggatan eller nyöppnade Les Petit Boudins på Fridhemsgatan. Vi kommer alltid att snegla upp mot den här lägenheten med värme när vi passerar i framtiden, men nu väntar trädgårdsliv för vår del. Vi hoppas att du/ni kommer att trivas! Varma hälsningar Kajsa & Anton
Economy
 • Community fee
  3 351 kr/mån
 • Included in the community fee
  I avgiften ingår värme, vatten, el, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Tenure
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1113 kr kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr kr
 • Andel i förening
  3,8181%
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Låg avgift där bredband, kabel-tv och till och elen ingår.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Arbetaren 10 & 11.
 • Allmänt
  Brf Arbetaren 10-11 är en förening med bra sammanhållning och en bra ekonomi med goda intäkter från lokaler. Det finns totalt 34 stycken lägenheter i fastigheten varav 2 är upplåtna med hyresrätt, samt 5 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1999 med adresserna Fleminggatan 87 och 89 samt Fridhemsgatan 48. Juridisk person godkänns inte i föreningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Ekonomisk förvaltning sköts av Valvet AB. Föreningen har en gästlägenhet i gårdshuset som får hyras av föreningens medlemmar för 100 kr/natt. Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 7 kvm.
 • Gjorda renoveringar
  2016 - Nyspolade stammar, nyrenoverad fasad, nytt ventilationsfönster och nymålade fönster. Nyrenoverat trapphus och nytt elektroniskt inpasseringssystem ska installeras hösten 2016 2015 - Fönsterrenovering 2014 – Säkerhetsdörr installerades 2013-2015 - OVK samt värme - och energioptimeringsåtgärd 2013-2014 - Renovering av trapphus, installation av nya takfläktar, byte av dörrar på innergård 2011 - Renovering av cykelrum 2009 - Högtrycksspolning av stammar genomfördes 2007 - Takrenovering, bandtäckt plåt och tak säkerhet byttes. 2006 - Renovering av övernattningslägenhet 2005 - Bygge av balkonger 2004 - Hissrenovering 2003 - Renovering av värmecentral och fasad 2002 - Fönsterrenovering genomfördes 2001 - Renoverade entréporterna 2000 - Renovering av trapphus 1999 - Högtrycksspolning av stammar 1975 - Byte av stammar genomfördes då man bytte i kök och badrum
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Gårdshus med övernattningslägenhet som kostar 100 kr/natt. Det finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp samt torktumlare Cykel/barnvagnsrum, soprum. Det finns en stor gård som är till för alla medlemmar att nyttja. Här finns flera cykelställ, sandlåda, lekhus, barncyklar och under vår, sommar och höst finns två större sittgrupper och grill tillgängliga.
Området
 • Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand extra populärt. Ett varierat utbud av butiker finns i Västermalmsgallerian. Älskar du nybakat bröd på morgonen har Fridhemsplan mängder med alternativ såsom två Fabrique-bagerier och snart öppnar även Gataue i Västermalmsgallerian. Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Contact real estate agent

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ask question godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn


Liknande bostäder i närheten