Hornsgatan 29 F

Hornsgatan 29 F

Slutpris

6 600 000 kr


Södermalm / Mariatorget— Stockholm

Hornsgatan 29 F


Slutpris
6 600 000 kr

Södermalm / Mariatorget— Stockholm

Sekelskifteslägenhet med balkong mot grönskande innergård - Högt i tak - Stabil förening

För visningstider gå in på mäklarens hemsida!

Varmt välkomna till Hornsgatan 29F 2-rumslägenhet med stor balkong i en charmig sekelskiftesfastighet som präglas av tidstypiska attribut såsom höga golvsocklar, djupa fönsternischer samt stuckaturer runt det 3,16 m höga taket. Stora och luftiga rum i fil utmed en lång hall med goda förvaringsmöjligheter. Lägenhetens samtliga rum vetter mot den grönskande och tysta innergården som en gång i tiden rymde en barockträdgård med orangeri tillhörande Dauerska malmgården. Stort och luftigt vardagsrum med plats för en soffgrupp och annat möblemang. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och andra möbler. Praktiskt utformat kök med plats för stort bord. Badrummet är utrustat med dusch och toalett.

På bästa adress invid Mariatorget, precis intill Swedenborgsgatans sommargågata och Söders generösa palett av butiker, restauranger, pubar och caféer, där det garanterat finns något som passar alla smaker. På bekvämt promenadavstånd kommer du till Medborgarplatsen med Söderhallarna och Forsgrénska badet. Är du nöjessugen finns biografer, Rival och Göta Lejon samt Folkoperan. Området har flertalet förskolor samt skolor och på nära avstånd även gymnasieskolor. Ni har även populära Tantolunden inom kort gångavstånd med sitt bad, utegym och vackra koloniträdgårdar. Du tar dig enkelt genom stan med bussar och tunnelbana och från Södra station tar pendeltågen dig dit du vill.

I detta kulturhistoriskt intressanta område har Rosendal Större en rik historia. Tidigare var det Dauerska malmgården (som även omfattade hela nuvarande Mariatorget) och föreningens innergård var en del av dess vackra barockträdgård. I den trädgården fanns ett orangeri där man odlade fikon, mullbärs- och pomeransträd. Denna charmiga innergård bär på minnen från svunna tider och skapar en unik atmosfär för boende och besökare.

Detta kvarter har också fött fram några av Sveriges mest framstående personligheter. En av dem är den berömda skalden Carl Michael Bellman, vars dikter och sånger än idag lever vidare som en del av den svenska kulturskatten. En annan känd person som bott här är ingen mindre än Christopher Polhem, en betydande uppfinnare och teknolog som gjorde betydande bidrag till Sveriges industriella utveckling.

Med sin spännande historia, närhet till kulturella sevärdheter och det pulserande stadslivet är detta område vid Mariatorget en dröm för de som söker en unik och inspirerande plats att kalla hem.

Varmt välkomna på visning!


Boarea
68 kvm
Avgift
2 920 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2023-09-20

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Hornsgatan såldes av oss 2023-09-20. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Hornsgatan.

Boka värdering

Adrian Pekul

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.