Search Menu
Bostaden är såld

Väddö / Backasvägen 4-6

Vackert vitt 1800-talshus med sjöglimt

Vackert vitt 1800-talshus om ca 146 kvm med anor från 1700-talet med stora ekonomibyggnader på avstyckat hemman om 2643 kvm i högt fritt läge med utsikt över Väddö kanal. Högst upp på kullen ligger backasgården och blickar ut över kulturlandskapet och mot Väddö Kanal. Vacker gårdsbild inramad av syrener med klosterrabatter, perenner, bla. äppel- och plommonträd och mängder med vinbär. I trädgården finns en nergrävd bevattningsanläggning. Stor gammaldags jordkällare med valvmurat tak. Stora härliga uthus med vagnslider och stallbyggnader. Ihopbyggt med vagnslidret är ett 90 kvm (byggyta) stort torp i 1 ½ plan som nu används som förråd, verkstad och gästrum och som går att isolera till ett bostadshus. Torpet har en egen adress. På innergården finns också en vedeldad Bothnia-bastu. Huset är varsamt renoverat 2007-2016 med nytt tak/plåtarbeten, nytt burspråk och ommålat utvändigt och invändigt och nya tapeter. En stor nybyggd veranda på 70 kvm i sydväst med utsikt mot kanalen. På det nedre planet finns hall, bondkök med vedkamin och bröstpanel, matrum/bibliotek med gjutjärnskamin med utgång mot altanen och ett vardagsrum med en Cronspis, samt WC-rum med tvättpelare. På det övre planet finns ett allrum, ett helkaklat nybyggt bad- och duschrum med svart och vitrutigt klinkergolv med golvvärme och badkar samt tre sovrum, varav det ena har ett glasat burspråk med öppet upp till nock. Trägolv på hela övervåningen. Den gamla ladugården är iordninggjord med nytt betonggolv (1995) och en ett nytt övre våningsgolv på logen som har mycket högt i tak. Taken är uppriktade och omlagda och hela uthuslängan har en uppskattad yta om 350 kvm. Längan har stor potential för kreativa verksamheter. Elen är nydragen och hela fastigheten är elbesiktigad. Möjlighet att hyra båtplats finns både vid kanalen och vid Bagghusfjärden. Från huset finns en gångväg ner till en samfälld badplats vid kanalen. Det finns också en fin sandstrand och brygganläggning vid Bagghusfjärden. Ett fantastiskt härligt boende med de gamla detaljerna bevarade i härlig gårdsmiljö, nära bad och båtplats och med viss sjöglimt. Närhet till buss 636 mot Norrtälje/Stockholm, Gåsvik med Edblads butik och restaurang och Väddö golfbana (ca 3 km)

Väddö
Backasvägen 4-6
Final price: 3 750 000 kr
Enclosed: 146 kvm
Running costs: 18 106 kr/år
Plotarea: 2643 kvm
Rooms: 6 rum, varav 3 sovrum
Sold: 2016-08-24
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Contact me godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Åtta år med sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Bostad / Sverige / Stockholm / Väddö / Backvägen