Ekarp Edhem

Ekarp Edhem

Slutpris

675 000 kr


Börstig— Blidsberg— Falköping

Ekarp Edhem


Slutpris
675 000 kr

Börstig— Blidsberg— Falköping

Torp med anor från 1800-talet

Nu finns chansen att förvärva Ekarp Edhem eller "Skräddars", namnet som torpet egentligen går under. Ett hem med anor från 1800-talet och en fantastisk historia. Här har två generationer av skräddare bott och drivit skrädderi tillsammans, därav namnet, och blev Börstigs skrädderi. Än idag finns spår kvar av skräddarfamiljen då yngsta sonens hastiga och tidiga bortgång gjorde att frun i huset inte lämnade sitt hem men samtidigt ville ha koll på vilka som kom och gick till skrädderiet. Därför anornades ett hål i dörren från salen in till skrädderiet som finns kvar än idag. Här får man både historia och en lugn oas samtidigt med en bullerbykänsla.
Entréplan inrymmer kök, vardagsrum, tre sovrum samt toalett med dusch och tvättmaskin. Köket är rymligt och har gott om arbetsytor. Matbordet har en egen del i köket och här har man även bevarat originaldetaljer som spegeldörrar och vedspis. Vidare från köket nås två mindre sovrum där ett av rummen även har en kamin. Vardagsrummet (skrädderiet) nås från hallen, där den gamla glasverandan finns kvar. Vardagsrummet har en vacker ekparkett och en eldstad som värmer vid kyligare dagar.
Vindsplanet är delvis oinrett med två sovrum. På tomten finns även en "Lillstuga" som inrymmer ett rum och kök. Lillstugan är i enklare utförande och är en av de äldsta bostadshusen i området. På fastigheten finns även ett äldre garage, perfekt för den motorintresserade eller för dig som önskar satsa på egen verksamhet.

Börstig är beläget ca 15 km söder om Falköping. I Börstigs socken mot sydväst finns kommunens finaste slåtteräng vid Kurebo samt en mycket tilltalande landskapsbild utmed vägen mot Blidsberg.

Möjlighet till ett snabbt övertagande.
Välkommen på visning!


Boarea/biarea
65/40 kvm
Driftkostnad
6 570 kr/år
Tomtarea
1 635 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2023-09-21

Mäklarhuset Falköping

Denna villa på Ekarp Edhem såldes av oss 2023-09-21. Se alla våra försäljningar i Blidsberg samt även på Ekarp Edhem.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.