Förskolegatan 2A

Förskolegatan 2A

Slutpris

1 500 000 kr


Bergkvara— Torsås

Förskolegatan 2A


Slutpris
1 500 000 kr

Bergkvara— Torsås

På en lummig och grönskande tomt mitt i Bergkvara döljer sig fastigheten Valfisken där du har två byggnader på stort tomtområde.
Den gamla byggnaden har sitt ursprung redan från början av 1900-talet och har varit plats för pensionat och badhus. Nu senast har förskolan Ängen haft sin verksamhet på området.
Huset är av en äldre karaktär och har blivit klassat som en byggnad som är särskilt värdefull vilket innebär att det finns begränsningar i hur framtida renoveringar och ombyggnationer av denna byggnad får gå till.
Byggnaden är i 2-plan samt med källare under huset, ytan är 264 kvm fördelat på de båda planen. Uppvärmning med bergvärmepump från 2007.

På tomten finns även en nyare byggnad som är uppförd under 1990, i denna byggnad var det tidigare också förskoleverksamhet och avdelningen Gullvivan hade sitt hem här. Denna byggnad är i 1-plan på 168 kvm. Uppvärmning med luftluft värmepump.

Fastigheten ingår i en äldre detaljplan från 1932 där området är betecknat med Ö vilket innebär öppet byggnadssätt och avsett för bostadsändamål. Tomten får bebyggas med max 1/4-del av fastighetens yta.

Säljare av denna fastighet är Torsås kommun som önskar att försäljning sker med så kallat anbudsförfarande med fri prövningsrätt.
Det innebär att ditt bud lämnas in senast 1 vecka efter utannonserad visning. Budet ska innehålla en presentation av dig som budgivare samt vad du avser göra med fastigheten tillsammans med ditt bud.
Kommunen förbehåller sig rätten att utifrån de anbud som inkommit själva välja det vinnande anbudet.


Fastigh.bet
TORSÅS VALFISKEN 12
Bruksarea
436 kvm
Tomtarea
8 018 kvm
Såld
2023-09-29

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna fastighet på Förskolegatan såldes av oss 2023-09-29. Se alla våra försäljningar i Bergkvara samt även på Förskolegatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.