Fagerhyltan 201A

Fagerhyltan 201A


Fagerhyltan— Gullabo— Torsås

Fagerhyltan 201A



Fagerhyltan— Gullabo— Torsås

Lantligt läge!

Välkommen till Fagerhyltan!

Här tar vi ett kliv tillbaka i tiden, närmare bestämt till början av 1900-talet då denna pampiga mangårdsbyggnaden uppfördes med tjocka timrade väggar och fina breda plankgolv och handblåsta fönster i hela huset. Kakelugnar och vedkaminer i varje rum som dock kräver en uppdaterad inspektion inför användande. Huset är i 2-plan där du på entréplan först välkomnas av den stora representativa hallen med trappa upp till övervåningen och fina pardörrar i glas som tar dig vidare in till salen/vardagsrummet. Kök med en äldre standard där det finns fungerande vedspis samt gasolspis och ugn som sattes in 2020. Badrum med duschkabin, toalett och handfat. På entréplan har du även tre stora sovrum. På övervåningen har du dels en större hall med utgång till mysig balkong. Stort sovrum samt två vindsrum med möjlighet att inreda till rum.

Utöver mangårdshuset har du även en mindre stuga på ca 50 kvm, även den från tidigt 1900-tal, som fungerar utmärkt som gäststuga eller för uthyrning. Du har eget kök, förbränningstoalett och duschmöjligheter med avlopp för gråvatten som går ut till stenkista. I stugan har du ett sovrum, ett vardagsrum och ett genomgångsrum/hall utöver köket och badrummet.

Ekonomibyggnad i form av en U-formad ladugårdsbyggnad med olika förrådsdelar, en större öppen ladugårds-del samt sido-del med ytterligare förvaringsmöjligheter. Gårdsplan med bra möjligheter att ställa bilen på.
Tomten som hör till är på strax över 8000 kvm.

Det övergripande skicket på fastigheten är förhållandevis bra, men moderniseringsrenovering och behov av tilläggsisolering finns. Uppvärmning sker idag med hjälp av luftvärmepump som installerades 2020 och elpatron för varmvattnet. Tidigare vattenburet system med vedbrännare, ledningarna har dock frusit vilket inneburit att man kopplat bort detta alternativ. Tidigare ägare har enligt uppgift borrat hål för bergvärme vilket bör kunna vara ett framtida alternativ som värmekälla.
Avlopp till 3-kammarbrunn med slamavskiljare som, efter samtal med Torsås kommun, det inte finns några förelägganden på. Dock kommer det inom några år kunna bli aktuellt med att göra om avloppet beroende på hur användandet av det kommer förändras.
Vatten tas från en grävd brunn på fastigheten. Enligt tidigare uppgifter finns det bra mängd med vatten men under aviserade perioder med torka bör vattnet användas mer återhållsamt. Vattenanalys gjordes senast 2020 med tjänligt resultat.
Fiber är aktuellt i området och säljaren har tecknat sig för detta, kostnad för fiber är något som tillkommer, ca 22 000 kr.

Det här är för dig som söker efter ett boende på landet. Du bosätter dig här ca 1,5 mil utanför Torsås som också är det närmsta större samhälle där det erbjuds full service med livsmedelsbutik, vårdcentral och postservice bland annat. Som boende i Fagerhyltan har du även ett perfekt utgångsläge om du ska mot Blekinge.

Varmt välkommen att höra av dig med ditt intresse!


Boarea
150 kvm
Driftkostnad
29 440 kr/år
Tomtarea
8 082 kvm
Rum
5 rum (4-6 sovrum)
Såld
2023-08-11

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna villa på Fagerhyltan såldes av oss 2023-08-11. Se alla våra försäljningar i Gullabo samt även på Fagerhyltan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.