Drottninggatan 6a

Drottninggatan 6a

Slutpris

2 050 000 kr


Rörsjöstaden— Malmö

Drottninggatan 6a


Slutpris
2 050 000 kr

Rörsjöstaden— Malmö

Imponerande tvåa, högst upp i huset med en fantastisk utsikt!

Nu presenterar vi denna tvåa med fantastisk utsikt, belägen högst upp i ett av Malmös mest betydelsefulla hus när det gäller arkitekturhistoria!

Lägenheten erbjuder ett mycket stort och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Högt i tak och ett stort härligt fönsterparti åt söder, bidrar både till ett härligt ljus i lägenheten och en fantastisk utsikt. Lägenheten skulle kunna göras om till 3 rok om man är i behov av ett till sovrum.

Husets byggår från 1934 gör sig påmint genom bland annat vacker fiskbensparkett, snygga brädgolv och stora tydstypiska funkisfönster med fönsterbrädor i marmor. Även sovrummet är imponerande, där man förutom plats för garderober och arbetsplats, har både fransk balkong och stora fönster. Även åt detta håll är utsikten riktigt fin och tack vare att man är högst upp i huset så störs man inte av trafiken och kan istället direkt från sängen njuta av vackra solnedgångar över staden.

Den berömda Malmgården uppfördes 1935 av byggherren Erik Sigfrid Persson, arkitekturen var långt före sin tid och stora delar av Europa imponerades och tog inspiration från det bygget. Fastigheten består idag av hela 281 lägenheter, tio lokaler och ett antal vindsateljéer, ett stort garage, samt en övernattningslägenhet. Byggnaden förärades nyligen en bok, där bla. den prisnominerade fasadrenoveringen avhandlas och för några år sedan kom även en dokumentär om Erik Sigfrid Persson. Malmgårdens idé var att kombinera modern komfort med gemenskap och konstfull elegans. Husets speciella själ har lockat många kreativa människor genom åren, som lägger tid och kärlek på att förvalta dess unika värden. Idag är Malmgården en arkitektonisk skatt, beläget i den mycket populära stadsdelen Rörsjöstaden.

Det gemytliga området präglas av mysiga kvarter och grönskande promenadstråk. Här har du nära till mängder av caféer, restauranger och butiker. Värnhemstorgets alla bekvämligheter och även gallerian Entrés stora utbud ligger bara några minuters promenad från din dörr, vilket gör läget perfekt. En kort promenad åt andra hållet, genom Rörsjöstadens vackra omgivningar, tar dig in till City. För pendlare är för kommunikation minst sagt idealiskt inom både Malmö och till resten av Skåne.


Boarea
73 kvm
Avgift
5 715 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Såld
2024-02-13

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Denna lägenhet på Drottninggatan såldes av oss 2024-02-13. Se alla våra försäljningar i Malmö samt även på Drottninggatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.