Karlshult 109

Karlshult 109

Slutpris

1 950 000 kr


Karlshult— Söderåkra— Torsås

Karlshult 109


Slutpris
1 950 000 kr

Karlshult— Söderåkra— Torsås

Avstyckade gård med 2 HA mark, en timrad mangårdsbyggnad i 2-plan på 156 kvm. Stor ladugårdsbyggnad med stallplatser, förråd och vagnslider samt verkstadsbyggnad och spa-hus. Låter det här som något för dig, välkommen till Karlshult!

Gården som har sitt ursprung från slutet av 1700-talet har med åren utvecklats och formats till det du har idag. Från början fanns här bara det gamla huset, gäststugan, och verkstaden som var den tidens lada. Idag har du ett större mangårdshus i 2 plan och en ladugårdslänga i vinkel som ramar in gården på ett fint sätt. Huvudbyggnaden är uppförd runt 1883 och fick sin nuvarande form i början av 1900-talet. Huset är varsamt renoverat för att bibehålla sin karaktär och charm. Redan vid första anblicken lockas man in av den inbjudande verandan. Klivet in i huset gör dig inte heller besviken då du möts av stora öppna ytor med flertal fönster som ger ett bra ljusinsläpp, plankgolv som pryder golven i hela huset och ljusa färgval på väggarna. För att värma upp huset finns det fyra eldplatser, två på entréplan och två på övervåningen. Entréplanet bjuder på sociala ytor i form av den stora salen på ena sidan, vardagsrummet eller matsalen i mitten och köket på den andra sidan. Från köket har du dessutom groventré och badrum. Övervåningen ger dig tre stora sovrum.
Renoveringar har skett löpande både i bostadshuset men även på övriga gården.

Förutom bostadshuset finns ett flertal andra byggnader att utforska. Gäststugan som redan nämnts ovan är idag helt oinredd, möjligheterna finns att inreda detta till just en gäststuga, hus för uthyrning eller bara ett förråd. Intill stugan har du altan och pool däcket, här njuter du av solen under sommaren.
Verkstaden som är den gamla ladugårdsbyggnaden har idag fått bli plats för vedförvaring och verkstadsutrymme.
Den stora ladugårdsbyggnaden som är uppförd någon gång runt 1940 bjuder på stora ytor och gott om förvaring. Här är det inrett med 6 boxar och spiltor för mindre hästar. Komplett hönshus och uppställningsplats för ca 20-30 kor. I vinkeln mot gatan har du plats för maskiner och utrustning.
Taket på ladugården byttes mellan åren 1992 och 2006. Den del av taket som ligger åt söder har en 45 gradig vinkel vilket gör det perfekt för dig som vill installera solceller och bli helt självförsörjande på el. Enligt beräkning kan solceller på taket ge upp mot 25 kWh.
Det gamla brygghuset fick 2015 nytt liv igen då det inreddes som en spa-del med badtunna, dusch och bastu. Den gamla kokgrytan som tidigare användes för tvätt har fått vara kvar men byggts om till en varmvattencirkulator med filter som är den som värmer upp hela badtunnan.
På gårdsplanen står det gamla garaget som blivit för litet för dagens stora bilar, de har istället fått bli plats för alla trädgårdsredskap och åkgräsklipparen som behövs för att hantera de stora ytorna. El finns indraget.

Det är inte bara byggnader och stora ytor i Karlshult. Trädgården är parkliknande och du får här din egna oas med grönska och växtligheter, mängder med fruktträd och bärbuskar. Fläder och rabarber och till och med en och annan kantarell. Hela den västra delen av tomten omgärdas av vatten där du har tre dammar med vattenfall och bäckar som förser med nytt vatten.

Blir du trött på det lantliga läget och naturen så har du både Söderåkra och Påryd som de närmsta samhällen ca 10 min bort med bil, Kalmar ligger endast ca 30 min bort.

Det är svårt att beskriva i ord det som behöver upplevas med det egna ögat, har du ett intresse av det lantliga livet och det är en gård du söker. Ta kontakt med fastighetsmäklaren för att boka in dig på visning!


Boarea/biarea
156/6 kvm
Driftkostnad
36 000 kr/år
Tomtarea
2.0450 ha
Sovrum
3 Sovrum
Fastigh.bet
TORSÅS KARLSHULT 1:18
Objekttyp
Gård
Såld
2023-12-12

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna gård på Karlshult såldes av oss 2023-12-12. Se alla våra försäljningar i Söderåkra samt även på Karlshult.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.