Sällsjö 222

Sällsjö 222

Slutpris

3 000 000 kr


Sällsjö— Mörsil— Åre

Sällsjö 222


Slutpris
3 000 000 kr

Sällsjö— Mörsil— Åre

Sällsjögården - oändligt med potential och magisk utsikt!

I lugna, naturnära och vackra Sällsjö, ca 10 minuters bilfärd från Mörsil, når du denna pärla - Sällsjögården!
Sällsjögården är en hotell och konferensanläggning högt beläget med magisk utsikt över Sällsjön och Sällsjöfjället.

Anläggningen består av tre byggnader: hotell, annex och konferensbyggnad. Hotellbyggnaden är Jämtlands enda offentliga byggnad i funkisstil och är en kulturhistorisk värdefull byggnad enligt Jamtli. Hotellet är på ca 900 kvm uppdelad i 3 plan + källarvåning och innehar totalt 15 hotellrum med badrum i varje rum, stor ljus matsal med utgång till stor altan i söderläge, restaurangkök och sällskapsrum. Annexet är den första byggnaden du når när du svänger in till Sällsjögården och används idag som anläggningens vandrarhem. Här finns 15 rum, gemensamt kök, badrum och duschrum. Konferensbyggnaden som ligger mellan annexet och hotellbyggnaden är uppdelad på två plan. Förutom flertalet grupprum, bibliotek, matsal och kök så finner du även en stor härlig konferenssal där bara fantasin sätter gränserna om vad som är möjligt att hitta på! Totalt har anläggningen ca 60 bäddar.

En kort promenad ner till Sällsjöns strandkant når du Sällsjö Byalags bastustuga och badbrygga som du som medlem kan nyttja.

Sällsjögården är en plats för umgänge, skidor, skoter, fiske, vandring och allt som får en att må bra på tu man hand.

I Sällsjö bor för närvarande ca 25 åretruntboende.
På vintern i Sällsjö finns längdskidspår och underbara vyer att till exempel gå på snöskor eller bara en härlig promenad på upplyst promenadslinga. Skoterleder från Mörsil och vidare mot Sällsjöfjället. Vinter - och bastubad.
På sommaren kan man bada vid badplatsen och bastu finns som Sällsjö Byalag äger. Ett medlemskap i Sällsjö Byalag kostar ca 500 kr för företag.
Vanliga aktiviteter i Sällsjö: jakt, fiske, cykling, paddling av kajak, sup eller kanot, löpning och vandring.

Idag används Sällsjögården till konferenser, fjällretreats, träningshelger, vandringsevents, bröllop, minnesstunder, fester och som hotell och vandrarhem.

Avstånd till Åre: 45 km. Avstånd till Östersund: 73 km. Avstånd till flygplats Östersund: 60 km. Avstånd till flygplats Vaernes/Trondheim: 175 km.
Tågstation i Mörsil.

Anläggningen säljs med möbler och inventarier förutom personliga tillhörigheter. Läs mer om respektive byggnad under fliken "Fakta". Filmer av respektive byggnad finns, kontakta oss om du vill ta del av dessa.

En oas i Jämtlands lugna, vackra natur med närhet till vandringsleder, skoterleder, sjö och fjäll, - detta är en chans du inte får missa!
Varmt välkommen att boka in dig på visning!


Driftkostnad
67 945 kr/år
Fastigh.bet
ÅRE MÖRSILS-SÄLLSJÖ 1:57
Bruksarea
1 342 kvm
Tomtarea
18 611 kvm
Såld
2024-02-12

Mäklarhuset Åre

Denna fastighet på Sällsjö såldes av oss 2024-02-12. Se alla våra försäljningar i Mörsil samt även på Sällsjö.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.