Sollentunavägen 74

Sollentunavägen 74

Slutpris

12 000 000 kr


Skarpäng— Täby

Sollentunavägen 74


Slutpris
12 000 000 kr

Skarpäng— Täby

Tidigare förskola - Möjliga parhus - Generös byggrätt - Oslagbart läge

Välkommen till den tidigare Mörtsjöns förskola, fantastiskt belägen i slutet på en lugn återvändsgata med Mörtsjöskogen som närmsta granne.

Huset är uppfört av tillverkaren Sidensjöhus och består av två ihopbyggda husmodeller som fanns att välja på från Sidensjöhus ordinarie sortiment vid tillfället för uppförandet. Tanken från ägare, Täby kommun, var att en framtida köpare enkelt skulle kunna konvertera byggnaden till parhus den dagen de övergår till bostadsändamål. Den säljs som en (1) fastighet men i detaljplanen finns redan en tilltänkt tomtgräns inritad vilket sannolikt underlättar ett styckningsförfarande för att dela fastigheten till två. Mellan de båda huskropparna finns idag en lekhall om ca 57 m². Om ni önskar dela upp de båda huskropparna är tanken att det ska ske i mitten av detta utrymme.

Huskroppen har en ungefärlig boarea om ca 294 m². Den västra delen av huskroppen (tänkt som en bostad i parhuset) är fördelad på en stor hall, tvättstuga, två badrum, stort vardagsrum, två sovrum samt kök med matplats. Denna huskropp har ett eget uppvärmningssystem (luft/vatten-värmepump). Inkluderar ni halva lekhallen får ni ytterligare ett allrum samt ett sovrum. Den uppskattade boarean för denna huskropp blir efter delning ca 121,5 m² + ca 28,5 m² i form av halva lekhallen, Det ger en total boarea om ca 150 m².

Den östra delen av huskroppen har samma disponering av planlösningen som den västra, men saknar en groventré. Den uppskattade boarean för denna huskropp blir efter delning ca 115,5 m² + ca 28,5 m² i form av halva lekhallen, Det ger en total boarea om ca 144 m². Även denna huskropp har ett eget uppvärmningssystem (luft/vatten-värmepump).

Möjligheterna med denna fastighet är stor, detaljplanen har en generös byggrätt och finns att studera under rubriken "dokument" på Mäklarhusets sida.

Fastigheten säljs som den står med undantag från en lekstuga som kommunen kommer att ta bort, den ingår således inte i överlåtelsen. Det åligger alltså en köpare att själv ansök om lantmäteriförrättning för att kunna stycka fastigheterna.


Fastigh.bet
TÄBY KOLET 1
Bruksarea
294 kvm
Tomtarea
1 946 kvm
Såld
2022-06-08

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Denna fastighet på Sollentunavägen såldes av oss 2022-06-08. Se alla våra försäljningar i Täby samt även på Sollentunavägen.

Boka värdering

Sebastian Wallster

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Guy Wallster

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.