Sjöleden 9

Sjöleden 9

Slutpris

4 995 000 kr


Fryksta— Kil

Sjöleden 9


Slutpris
4 995 000 kr

Fryksta— Kil

Storslagen fastighet med naturskönt läge och fantastisk utsikt över sagolika Fryken!

Fastigheten innefattar tre byggnader och är belägen i en fantastiskt och lugn miljö, med närhet till Karlstad. Här ligger den gamla och vackra stationsbyggnaden i Fryksta, Kil! Stationsbyggnaden kom att uppföras som Sveriges första mellan åren 1851-1853 under ledning av byggmästaren och riksdagsmannen Nils Andersson efter ritningar av löjtnant Claes Adelsköld som inspirerats av italiensk arkitektur. Omsluten av praktfull natur reser sig den storslagna fastigheten om ca 360 kvm, högt beläget med underbar utsikt över sagolika Fryken. Grönskande, parkliknande trädgård och ytterligare en fastighet i bra skick samt en till byggnad för event och kulturarrangemang är ett axplock av vad som erbjuds. Huvudbyggnaden från 1850-talet genomgick en genomgripande renovering år 1978 samt 2006 och löpande framåt där man med varsam hand förädlade och kompletterade de redan imponerande kvadraten med genomtänkta lösningar. Här finner du vackra kakelugnar, eleganta välvda fönster, spatiösa sällskapsytor med enastående ljus och rymd. Möjligheterna är här oändliga för att förverkliga just din dröm i hjärtat av Värmland. I dagsläget bedrivs här konferens, Bed & Breakfast och vandrarhem och här finns även en del i Huvudbyggnaden som utgör säljarnas bostad. Vid den pampiga entrén möts du av en underbar veranda där du kan luta dig tillbaka och koppla av i både vår-, sommar- och höstsolen. Denna utomhusoas erbjuder sol hela eftermiddagen och kvällen och plats för flera sittgrupper. Trädgården bjuder även på flertalet mysiga uteplatser, alla med fin utsikt över parken och sjön.

Huvudbyggnaden är i två plan och består idag av 11 rum och kök. På bottenplanet finner vi bl.a. fyra sovrum, varav två rum hör till Bed and Breakfast samt koferensen, kontor, allrum och kök och badrum och wc. Här finns även den mysiga och rymliga matsalen med ett underbart ljusinsläpp och vacker utsikt mot sjön. En trappa upp från hallen finner vi bl.a. fyra rymliga sovrum, sällskapsdel, dusch och wc samt mycket god förvaring i sidovindar och linneförråd. Annexet (vandrarhemmet) är en byggnad uppförd 1978 som innehåller fyra uthyrningsrum, stort sällskapsrum med pentry, matsal, förråd, tvättstuga, duschrum, wc samt ett rum med egen ingång som med fördel kan göras om till en lägenhet. Byggnaden som kallas Forskningsstationen har ett fantastiskt läge vid Frykens strand med kvällsol. Lokalen har en scen för musik och teater och kan lätt ändras till andra evenemang och för fest. 50 sittande eller 75 stående gäster får plats. Lokalen används även för bröllop, släktträffar och nationaldagsfiranden. Huvudbyggnaden och Annexet värms upp av luft/vattenvärmepumar och fastigheten är även ansluten till fiber.

Området kring Fryksta är väldigt populärt med endast 100 meter till badplats och nära till småbåtshamn, granne med naturen och ett flertal stall samt Freja -och Clara Elf Jernvägsmuseum. Ett stenkast från fastigheten ligger Kils slalombacke och det är ca 4 km till Kils Golfklubb och Restaurang. Det är även nära till Frykstahöjden, motionsanläggning med bl.a el-ljusspår konstsnö på vintern. Till Frykenbadens Camping är det 3 km. I närområdet finns även mysiga vandrings -och cykelleder. Kommunikationerna med buss är goda och det är ca 4 km till Kil centrum och från tågstationen tar tåget till Karlstad C 12 minuter. Till centrala Karlstad är det 24 km och till Karlstad Airport är det ca 13 km.


Driftkostnad
123 700 kr/år
Fastigh.bet
KIL HALSMO 1:33
Bruksarea
650 kvm
Tomtarea
4 705 kvm
Såld
2021-08-25

Mäklarhuset Karlstad

Denna fastighet på Sjöleden såldes av oss 2021-08-25. Se alla våra försäljningar i Kil samt även på Sjöleden.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.