Döbelnsgatan 5

Döbelnsgatan 5


Nedre Mösseberg— Falköping

Döbelnsgatan 5



Nedre Mösseberg— Falköping

Sekelskiftesdröm nära kommunikationer

På Döbelnsgatan 5 ges nu ett unikt tillfälle att förvärva denna iögonfallande sekelskiftesfastighet anno 1907 med snickarglädje och arkitektur med hög estetik! Fastighetens goda hörnläge på nedre Mösseberg ger närhet till bl.a. resecentrum, livsmedelsbutik och restauranger samtidigt som området är lugnt och ostört! Inom promenadavstånd finns även flera förskolor, skolor och Mössebergs friluftsomåde.

En sekelskiftesdröm med flera charmiga originaldetaljer att bevara och varsamt renovera för att behålla husets karaktär och känsla. Idag inryms två lägenheter, en i vardera plan, men möjlighet finns att avgränsa till fler bostäder alt. att även inreda vinden till ytterligare uthyrningsbar yta. Första planets lägenhet om 5 r.o.k. bjuder in till en representativ, luftig och social planlösning med stora rum och vackra interiöra detaljer så som bevarade spegeldörrar, pärlspont och generös takhöjd. Lägenheten i andra plan utgörs av 4 r.o.k. och har samma, härliga takhöjd, fräscha ytskikt och stora fönster för rikligt ljusinsläpp, enbart garderober och klädkammare har snedtak vilket ger maximal nytta av boarean. Båda lägenheterna har unika planlösningar med nyare kök i bra skick och fräscha våtrum. I andra plan finns även ett bevarat 50-talskök vilket idag enbart nyttjats som förrådsutrymme. Gemensamma källarutrymmen med tvättstuga, förråd, pannrum och ett f.d. duschrum. På fastigheten finns även förrådsbyggnad och en härlig stensatt uteplats som bäddas in vackert, klättrande vildvin.

2019 byttes samtliga fönster ut till nya 3-glasfönster isoler, fasaden målades under 2022 och takbyte utfördes senast 1990. Uppvärmningen sker via fjärrvärme, radonmätning utförd 2014 med godkända värden. Två separata elmätare där fastighetselen belastar samma central som lägenheten i plan 1. Fastigheten är ansluten till fiber. Detaljplanen möjliggör nyttjande som småhusenhet alternativt flerbostadshus.

Angivna hyresintäkter om 84 000 kr/år baseras endast på nuvarande hyresnivå av lägenheten i plan 2, vilken är uthyrd t.o.m. 2023-03-31. Bostad i första plan nyttjas idag av fastighetsägaren. Båda lägenheterna kommer vid överlåtelsen vara vakanta och fria för en köpare att nyttja på det sätt som önskas.

Välkommen med er anmälan till visning!


Driftkostnad
94 541 kr/år
Fastigh.bet
FALKÖPING HÄGERN 4
Bruksarea
280 kvm
Total markareal
753 kvm
Intäkter
84 000 kr/år
Såld
2023-03-02

Mäklarhuset Falköping

Denna bostad på Döbelnsgatan såldes av oss 2023-03-02. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Döbelnsgatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.