KOMMERSIELLA

Skolgatan 13 / Gamla Stan / Falkenberg

Central fastighet med 4 lgh och byggrätt!

Slutpris
4 850 000 kr
Driftkostnad
69 106 kr/år
Fastigh.bet
FALKENBERG DIAGONALEN 8
Bruksarea
196 kvm
Tomtarea
667 kvm
Intäkter
260 000 kr/år
Såld
2019-07-08
Bostaden är såld!

Denna bostad på Skolgatan såldes av oss 2019-07-08. Se alla våra försäljningar i Falkenberg samt även på Skolgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Gamla Stan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Intill Badhusparken och Falkenbergs gamla varmbadhus som nuförtiden huserar stadens musikskola ligger denna charmiga hyresfastighet med anor från 1800-talet. I huvudbyggnaden finns tre lägenheter fördelade på en 2:a och 2 st. 3:or och inne på gården ligger ett otroligt charmigt och karaktäristiskt gårdshus som ägarna nyttjat själva. Det finns även en byggrätt på fastigheten och nuvarande ägare har tidigare fått ett beviljat bygglov för ytterligare 2 lägenheter. Möjligheterna för nästa ägare är många, som tex. korttids- eller långtidsuthyrning av 4 lägenheter, nybyggnation för ytterligare lägenheter eller varför inte slå ihop två lägenheter och bosätta sig själv men samtidigt få in hyresintäkter från övriga lägenheter! Varmt välkomna på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Gamla stan

Äldre bebyggelse blandas med mer modern och kullerstensgatorna smälter fint in i miljön runt Ätran.

Kultur i Gamla stan

Förutom äldre byggnader, kullerstensgator och vackra St Laurentikyrkan finns här flera fina smultronställen ett knappt stenkast från Ätrans rinnande vatten. Rian Designmuseum ligger vid Söderbron, Hembygdsmuseum och Sjöbergs laxrökargård finns här och även Törngrens krukmakeri ligger här. Det gamla Gåsatorget och Laurentiparken intill kyrkan är en otroligt rofylld och vacker plats - speciellt efter att man tagit bort järnvägen härifrån och i området finns både ett fantastiskt väl renoverat hotell, restaurang och givetvis promenadavstånd till resten av centrum.

Nöje

Trots sin ringa storlek erbjuder Falkenbergs centrala delar ett otroligt nöjesutbud. Här arrangeras kontinuerligt konserter under hela året via bl.a. Rootsy live. Downtown Rockbar står ständigt som värd för oväntat starka rock- och punkband och på Stortorget har stora artister som t.ex. Winnerbäck, GES och Miriam Bryant dragit mängder med folk. Stålboms konditori erbjuder alltid starka akter, framförallt sommartid och Falkhallen utnyttjas flitigt för både uppvisningar, konserter och föreläsningar. Falkenbergsrevyn är en av Sveriges starkaste revyer och på teater Storan spelas både mindre akter men även återkommande shower som t.ex. Schlagerabstinens är mycket populära. Några stenkast från centrum hittar man dessutom både Allsång på Vallarna, buskis på friluftsteatern, barnteater i Hertingskogen och mycket mer.

Att äta

2018 utnämndes Falkenberg till årets ”Värt en resa” i White guide, mycket tack vara sitt kulinariska utbud och de matinriktade samarbeten man stöter på i staden och kommunen. I centrum finns mycket som sticker ut och under året anordnas mycket uppskattade evenemang som t.ex. ”Falkenbergs matdagar”. Här finns familjära restauranger som t.ex. Hermans, Harrys och Pinchos. Dessutom flera asiatiska restauranger, barer med internationell känsla, rockhak och många pizzerior. Flera restauranger har de senaste åren också fått priser och utmärkelser och ses som utstickare inte bara i Falkenberg utan i hela Sverige. Lilla Napoli ligger på andra sidan Ätran från centrum sett, Borgmästargården ligger så centralt det går och följer man Ätrans södra strand kommer man till Skrea Strand och Falkenbergs strandbad där bl.a. Köket erbjuder matupplevelser i världsklass.

Kommunikationer

Mitt i centrala Falkenberg går bussar ständigt, bl.a. till Falkenbergs station som ligger några kilometer utanför staden. Hoppar man av tåget så går bussar direkt till centrum. Här finns flera små närlivsbutiker, ICA, Coop, Systembolag och flera vårdcentraler. Apotek finns på tre ställen inom en kilometers radie ungefär och du går du längs med Ätran till stranden på ca 25-30 minuter.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.