Slutpris

300 000 kr


Vikbolandet— Norrköping


Slutpris
300 000 kr

Vikbolandet— Norrköping

Slottsruin på Vikbolandet!

Via Statens fastighetsverk säljs nu Rönö 1:18 bestående av en gammal slottsruin med anor från 1300-talets slut samt en mindre träbyggnad från 1800-talet.

Ursprungligen var detta en borg som sedan förstördes år 1497. Under 1660-talets mitt uppfördes på den gamla borgens ruin ett fyrlängat slott som sedermera brändes ner av ryssarna 1719. De nuvarande byggnaderna uppfördes på 1820–30-talet på ruinkullen efter de tidigare anläggningarna. Väster om huvudbyggnaden finns en synlig mur som antas motsvara en del av den medeltida borgen och det är denna del som till stor del utgör fastigheten Rönö 1:18.

Fastigheten omfattas av byggnadsförbud och ligger till större del inom fornlämningsområde.

Den del av slottsruinen som ligger på fastigheten Rönö 1:18 är ca 30 meter lång och 8-9 meter bred medans uthusets area uppskattas till ca 80-85 kvm.

Fastigheten säljs med friskrivnings klausul vilket innebär att du som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren för fel i fastigheten.


Fastigh.bet
NORRKÖPING RÖNÖ 1:18
Tomtarea
437 kvm
Såld
2022-12-05

Mäklarhuset Norrköping

Denna fastighet på såldes av oss 2022-12-05. Se alla våra försäljningar i Vikbolandet

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.