Karlslund 420 / Kvarnmästargården / Karlslund / Örebro

Svenskt kulturarv!

Slutpris
5 420 000 kr
Boarea/biarea
260/80 kvm
Driftkostnad
50 200 kr/år
Rum
8 rum (6 sovrum)
Såld
2018-05-26
Bostaden är såld!

Denna villa på Karlslund 420 / Kvarnmästargården såldes av oss 2018-05-26. Se alla våra försäljningar i Örebro

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Karlslund är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Här får du en unik möjlighet att förvärva en del utav svenskt kulturarv. Kvarnmästargården med byggår 1835 är belägen i fantastisk kulturmiljö med Svartån som passerar utanför fastigheten. Gården hörde till Södra kvarnen som revs 1888. Den kallades Qvarnströmska gården efter mjölnaren som lät bygga den. Mellan dessa byggnader ligger Snavlunda bro, här forslades stora mängder säd på landsvägen ut mot västra Närke och Bergslagen. Platsen var en rörlig social miljö med krogstugor och kvarnar. När Södra kvarnen såldes till August Anckarsvärd 1853 kallade man huset ”Corps de Logie”.
Här bor du mitt i kultur- och naturreservatet Karlslund, knappt 5 kilometer från Örebros city med närhet till herrgårdsparken och strövområdena längs Svartån. Vidare får du som köpare mervärden i form utav ett väl underhållet och varsamt moderniserat hus med nytt värmesystem, kommunalt vatten och avlopp, 7 st fungerande kakelugnar, vackert lusthus, magasin med garage för 2 bilar samt uthus som kan användas som ateljé, hantverkslokal, kontor eller mindre lägenhet. Denna fastighet måste upplevas på plats!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration