Säljguide

Att sälja en bostad ska kännas både spännande och tryggt. Tillsammans lägger vi grunden för en lyckad försäljning. Vi vet att du som säljare har många frågor och tankar. Därför finns vi tillgängliga för att svara på dessa frågor och tillsammans med dig skapa en skräddarsydd plan och ett bra underlag, så att du är redo att sälja bostaden när det passar dig. 

Varje bostadsförsäljning utgår från dina behov och önskemål. Med vår expertis får du dessutom hjälp med att värdera din bostad och skapa en effektiv säljplan så att du träffar de rätta spekulanterna för just din bostad. Vi vet att varje bostad är unik och arbetar därför aktivt med att anpassa försäljningsprocessen efter just dina önskemål.

För oss är det viktigt att du känner dig trygg och väl förberedd under hela processen. Säljguiden hjälper dig att förstå hur en bostadsförsäljning går till. 

Möte, värdering och förmedlingsuppdrag
pil upp

Vid vårt första möte går vi igenom din boendesituation, dina önskemål, dina ekonomiska förutsättningar och tittar närmare på ditt hus eller lägenhet. Vi tar oss även tid att lyssna om du behöver hjälp med ditt framtida drömboende. Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Det blir ett riktmärke för din försäljning och du får en uppfattning om vilket om vilket ekonomiskt utrymme du har mot din framtida bostad.

Säljplan
Tillsammans skräddarsyr vi din säljplan. Vad önskar du få betalt? Vilka köpare vill vi nå? På vilket sätt kan vi nå dem? Vill du sälja nu eller senare, när är bäst timing? Vi hjälper dig att identifiera vad som är bäst och mest säljande med just din bostad, samt vilka viktiga fakta som behöver tas fram och eventuella åtgärder som bör göras innan bostadsförsäljning.

Min sida
Du får tillgång till vår digitala tjänst Min sida. Här samlar vi all viktig information som är kopplad till din försäljning och håller dig uppdaterad med pågående och kommande aktiviteter. 

Smart bevakning
Om du vill så bevakar vi intressanta områden och bostadstyper åt dig. Berätta för oss vad du söker så hjälper vi dig att skapa en bevakning som håller dig uppdaterad om de senaste bostäderna som matchar dina sökkriterier. 

Förberedelser
pil ner

Ett bra förarbete och ett högt slutpris hänger samman. En intresserad köpare vill naturligtvis veta allt om bostaden. Då ska vi förstås hjälpas åt med att försöka få den att framstå i så bra dager som möjligt. Samtliga faktauppgifter samlas på vår hemsida och i den bostadsbeskrivning som alla får i samband med visningen.

Faktainsamling
Vi hjälper dig givetvis att ta fram alla fakta och underlag som behövs för din försäljning. Insamling av allt som behövs: planritning, långivare, kapitalvinstberäkning, förening/förvaltare (gäller lägenhet), besiktning, dolda felförsäkring och energideklaration (gäller hus). Förbered och ta fram fakta

Styling och fotografering
Bostaden fotograferas av proffs och visas i högsta upplösning med ett modernt skandinaviskt bildspråk för bästa upplevelse. Inför fotograferingen har du möjlighet att välja till styling. Oavsett om du väljer styling eller ej ger vi dig tips och råd inför fotograferingen. 

Bostadsbeskrivning
Vi sätter ihop en tilltalande presentation för din bostad som annonseras på vår hemsida samt i tryckt form till visningen som fungerar som ett viktigt beslutsunderlag för den intresserade spekulanten. 

Tryggast försäljning med Skyddat köp
Som säljare är du ansvarig för så kallade dolda fel i 10 år efter att du sålt din bostad. Därför kan de vara bra att ha ett skydd för dessa kostnader. Geonom att täckna en försäkringen står du inte ensam om köparen skulle rikta krav mot dig.

Läs mer om vårt försäkringspaket Skyddat Köp.

Maximal marknadsföring
pil ner

När du ska sälja handlar det om att hitta rätt kunder till just din bostad. Vi lyfter bostadsannonseringen till en högre nivå med vår Mäklarhuset Smart® Annonsering. Med modern, intelligent teknik ser vi till att träffa rätt spekulanter, vid rätt tillfälle, i rätt kanaler. På så sätt ökar vi intresset och chanserna för en snabbare affär till ett högre pris.

Så här når vi ut maximalt med Mäklarhuset Smart® Annonsering.

Matchning mot vårt aktiva kundregister
Vi matchar din bostad mot vårt branschledande kundregister. Vi har massor av intressenter som söker just i ditt område. 

Dagspress, direktreklam och skyltning
Många som vill flytta, men bor kvar i området går förbi våra butiksfönster där din bostad visas på en skylt eller digitalt i vår TV- display. Vi ser därför till att alltid finnas i centrala lägen där många människor passerar. På alla visningar har vi även en skylt på gatan så att det blir enklare för intresserade att hitta rätt.

Smartare visning
pil ner

Vi ser till att du har en vinnande visning med siktet inställt på bästa möjliga affär. Tillsammans utvecklar vi en visningsplan som passar just din försäljning. I kombination med vår bostadsbeskrivning, virtuella visningar och interaktiva verktyg ser vi till att spekulanterna får den bästa visningsupplevelsen före, under och efter visning.

Efter visingen följer vi upp och kontaktar alla deltagare via telefon för att stämma av intresse och vilket bud man vill lämna.

Lånelöfte 
Tack vare våra nära banksamarbete kan spekulanter snabbt och enkelt ansöka om ett lånelöfte och få ett besked direkt under visningen. 

Trygg, säker och effektiv budgivning
pil ner

Utifrån vår värdering har du tillsammans med mäklaren kommit fram till det pris du kan acceptera. Möjligheten att nå detta pris är beroende av att budgivningen hanteras på ett öppet och korrekt sätt. All information är hela tiden tillgänglig för dig som säljare eftersom det är du som bestämmer vem du vill sälja till och till vilket pris.

Vi arbetar enligt Mäklarsamfundets riktlinjer för prissättning och budgivning
så att alla parter kan känna sig trygga. Budgivningen sker öppet via våra digitala tjänster så det blir enkelt för alla att följa.

Legitimering och verifiering av lånelöfte
Mäklarhuset har, som första aktör i Sverige, under hösten lanserat legitimerade budgivningar, där alla budgivare kan verifiera sig själva och sitt lånelöfte. Det innebär att ett bud på ett säkert och certifierat sätt kopplas samman med en köpare som i sin tur kan styrka sitt lånelöfte direkt via en säker koppling till sin bank. Detta minskar risken för oseriösa budgivare samt problem med finansiering senare i processen. Har du inte bankID så kan du självklart lägga bud på det traditionella sättet. 

Så här håller vi trygga och effektiva budgivningar

Kontrakt och tillträde
pil ner

Nu är det dags att skriva kontrakt. Vi tar hand om hela kontraktskrivningen och förklarar innehållet för alla medverkande i detalj så att all förstår vad vi är överens om. Det skriftliga avtal som binder er båda till överenskommelsen och som är så viktigt att ni så snart som möjligt skriver under. I kontraktet står inskrivet om köpet är förenat med något villkor. Där står också angivet hur mycket köparen ska lägga i handpenning. Och om något av det som räknas som fast egendom inte kommer att finnas kvar på tillträdesdagen måste det anges.

Tillträdet
Det är nu själva försöljningen avslutas. Du och köparen träffas igen hos oss eller på köparens bank. Ni skriver köpebrev och andra handligar. Även resterande del av köpeskillingen erläggs. Här får köparen nycklar och tillträde till sin nya bostad. 

Det här händer vi tillträdet

Vi mäter och följer upp
pil ner

Vi på Mäklarhuset arbetar aktivt med att utveckla och förbättra vår service mot dig som kund. Det är därför vi alltid gör en uppföljning efter varje avslutad affär.
Uppföljningen består av en enkät som skickas ut till samtliga kunder för att få en bättre uppfattning om hur samarbetet har fungerat. 

Med hjälp av vår mäklarutvärdering kan vi ständigt bli bättre och utveckla våra mäklare, tjänster och företag. 

Bild
Efter avslutad affär

Nu är din affär avslutad – för den här gången. Det kan därför vara bra att veta att alla dokument och bilder är sparade för framtiden på Min sida. Du kan alltså gå tillbaka och se vad du flyttade från. Kanske finns det också något att lära inför en kommande försäljning. Vi är gärna din partner i boendefrågor även i framtiden.

Din mäklare i boendefrågor

Så tänk på att vi alltid finns i närheten nästa gång behovet uppstår, t ex vid en värdering. Till dess – lycka till med ditt nya boende! Är du nöjd med vårt arbete får du gärna rekommendera oss till dina vänner när det är dags för dem att byta bostad.

 

 

Funderar du på att sälja nu eller lite längre fram?

Boka en kostnadsfri värdering och rådgivning för en lyckad bostadsaffär. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss för att boka en tid som passar dig.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.