Skyddat köp. Smart var ordet. Och tryggt.

Försäkringspaketet Skyddat Köp försäkrar både dig och köparen mot överraskningar de kommande tio åren.

Få ut så mycket som möjligt av er försäljning och öka värdet på ert hus när det läggs ut på marknaden. Samtidigt skyddar ni er mot eventuella framtida problem. Som säljare är det alltid bra att ha alla papper på bordet, dvs att frågor kan besvaras och att framtida bekymmer minimeras. Köpare känner därmed också trygghet vilket gör att det känns lättare för dem att lägga ett bud.

I Skyddat Köp ingår de viktigaste undersökningarna som bör göras på ett hus innan försäljning: försäkringsgrundande besiktning, okulär elinstallationskontroll, vatten- och avloppsinstallationskontroll samt säljarförsäkring utökat skydd och en trygghetsförsäkring. Är huset märkt med Skyddat Köp innebär det också att ni som säljare skyddar er genom en säljarförsäkring mot eventuella dolda fel samt en Trygghetsförsäkring.

Ingår i Skyddat Köp för villa

Försäkringar / okulära kontroller
 • Försäkringsgrundande besiktning
 • Säljarförsäkring utökad skydd
 • Trygghetsförsäkring
 • Okulär elinstallationskontroll
 • Okulär vatten- och avloppskontroll.
Viktiga digitala avtal

Unik tjänst som ger dig möjlighet att enkelt reglera tre viktiga områden. Det gör du i form av juridiska avtal som du själv upprättar digitalt genom vår samarbetspartner ARAG.

 • Samboavtal
 • Skuldbrev
 • Testamente
Juridisk försäkring för din köpare

Från tillträdesdagen och ett helt år framåt får köparen tillgång till en jurist i totalt 15 timmar, utan en enda krona i timkostnad. Juristen hanterar juridiska frågor som rör bostaden – upprättar avtal, ger råd och företräder köparen i domstol. Att bli erbjuden en egen jurist gör din bostad extra attraktiv för spekulanterna, som slipper tänka på risken att behöva köpa dyra juristtimmar på stan. Juristhjälpen kan naturligtvis aldrig användas mot dig som säljare eller mot din mäklare. Den här försäkringen tillhandahålls av försäkringsbolaget HELP och deras jurister. HELP sänder fullständig information om allt försäkringen kan användas till direkt till köpare.

Läs mer: Produktblad Skyddat Köp för villa

Ingår i Skyddat Köp för bostadsrätt

 • Försäkringsgrundande besiktning
 • Trygghetsförsäkring
 • Okulär elinstallationskontroll

Läs mer: Produktblad Skyddat köp för bostadsrätt

Försäkringsvillkor

Tillval Skyddat köp

Energideklaration - Som fastighetsägare ansvarar du för att det finns en energideklaration upprättad i samband med husförsäljningen. Lagen om energideklaration syftar bl.a. till att sänka energiförbrukningen i hus samt att minska utsläppen av växthusgaser. I energideklarationen skall uppgifter om byggnadens energiförbrukning redovisas, samt om möjligt, kostnadseffektiva åtgärdsförslag lämnas.

Radonmätning - Mätningen är en korttidsmätning och pågår under 10 dagar.

Uppgradering försäkring - Försäkringsbeloppet i Skyddat köp kan uppgraderas till 1 000 000 SEK, 1 500 000 SEK eller 2 000 000 SEK.

Jag ska sälja och vill veta mer om Skyddat Köp.

Med försäkringspaketet Skyddat köp kan både du och köparen känna sig trygga innan, under och efter försäljningen. Skyddat köp - en tjänst som förenklar bostadsaffären.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Sälj med oss