Köpa bostad

Dags att köpa bostad? Få saker i livet är så spännande och roligt som att köpa ny bostad. Med goda förberedelser ökar förutsättningarna för en tryggare bostadsaffär. Vi vill därför ge tips och råd för att du ska lyckas i sökandet efter din drömbostad.

När du köper en villa, hus, bostadsrätt, lägenhet, fritidshus, tomt eller fastighet genom oss på Mäklarhuset får du tillgång till mycket konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Vi erbjuder en god trygghet för både parter genom hela processen. Vår uppgift är att du skall känna dig trygg och nöjd som köpare! Vi vill därför ge dig information om vad som kan vara bra att tänka i jakten på ditt nya drömboende.

Se över din ekonomi

Innan du börjar leta efter bostadsrätt kan det vara bra att se över din ekonomi. Vad har du råd med? Börja med att göra en bolånekalkyl och se vad din boendekostnad blir. Då vet du hur mycket du har råd med och kan fokusera på rätt bostad. Kom ihåg att räkna med kostnader för till exempel el, fastighetsskatt och även marginal för räntehöjningar.

Ansök om lånelöfte

Det är viktigt att vara förberedd. Man vet aldrig när ens drömbostad dyker upp. Med ett lånelöfte i handen vet du på förhand hur mycket du kan låna och kan slå till direkt när du hittat ditt nya boende. Lånelöfte kostar inget och är inte bindande, men är tidsbegränsat.

Värdering av befintligt boende

Äger du en bostad som ska säljas i samband med att du letar efter en ny? Naturligtvis hjälper vi dig gärna försäljning av din nuvarande bostad. Kontakta din lokala mäklare för en kostnadsfri värdering och rådgivning. Då får du ett försprång när drömbostaden väl dyker upp. Tillsammans lägger vi grunden och skräddarsyr din bostadsförsäljning i sökande efter ditt nya drömboende.

Matcha dina önskemål med våra bostäder

Vill du bo nära vattnet? Nära nöjen? I en sekelskifteslägenhet? Eller kanske i en villa som ligger nära kommunikationer så att det blir lätt att pendla till jobbet. Vår tjänst Mäklarhuset Smart® Sök utgår från dina specifika kriterier och önskemål och matchar det med vårt utbud av bostäder. Istället för en lista med vad som finns till salu får du en lista över det som passar just dig. Gör en sökning bland våra bostäder till salu och välj att bevaka din sökning. Med en bostadsbevakning håller vi dig uppdaterad om bostäder som passar dig, både sådant som annonseras men även de som ännu inte kommit ut marknaden.

Skapa en bevakning

Trygg affär med legitimerad budgivning

För dig som är i köptagen är förtroendet för processen som allra viktigast i det här skedet av bostadsaffären. För att erbjuda en trygg och smidig budgivning har vi legitimerad budgivning med verifiering av lånelöfte direkt till din bank.

Vi håller dig uppdaterad med nya försäljningar

Med en bostadsbevakning håller vi dig uppdaterad om bostäder som passar dig, både sådant som annonseras och men även de som ännu inte kommit ut marknaden.

Skapa bevakning
Köpguide: Så här går ett köp till

För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg och delaktig genom hela processen. Köpguiden hjälper dig att få koll på hur ett köp går till, från början till slut.

 
Smarta visningar för dig som köper bostad

Vi vet hur viktig visningen är, därför arbetar vi smartare och mer kvalitativt för att skapa goda förutsättningar för ett lyckat bostadsköp.

 
Finansieringen av bostadsköpet

Det är lättare att göra ett bra bostadsköp om du är förberedd och vet hur mycket du kan låna. Här kan du läsa mer om hur det går till att ta ett bostadslån.

 
Min sida - din digitala tjänst för ditt bostadsköp

Här har vi samlat allt som underlättar hela köpprocessen. Tjänsten är gratis och du loggar in med ett personligt konto."

 
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.