Köpa bostad

När du ska köpa bostad, villa, bostadsrätt, lägenhet, fritidshus, tomt eller fastighet ska det vara enkelt, behagligt och tryggt för dig när du gör ditt livs affär.

Välj en mäklare som gör lite utöver det vanliga. När du köper din bostad genom oss på Mäklarhuset får du tillgång till mycket konkurrenskraftiga produkter och tjänster, vi erbjuder en god trygghet för både köpare och säljare genom hela processen. Vår uppgift är att du skall känna dig trygg och nöjd som köpare!

Mäklarna hjälper dig genom hela bostadsaffären

De allra flesta går på många visningar innan de "hittar hem". Visst skall bostaden passa dina behov, men det skall också kännas rätt direkt när man kliver in!

När du går på visning ger mäklaren dig en objektbeskrivning med alla viktiga fakta. I mäklarens intresse ligger att både du och den som säljer blir nöjda, så du kan räkna med att han eller hon beskriver bostaden så ingående som möjligt. Dessutom får du hjälp med en boendekalkyl av mäklaren.

Som köpare har man en omfattande s.k. undersökningsplikt, vilket innebär att du anses ha gjort en fullständig granskning av bostaden eller fastigheten när du väl bestämmer dig för att köpa. Besiktiga därför bostaden eller fastigheten när du vill köpa, om det inte redan är gjort.

Det kan finnas fel i bostaden eller fastigheten som en besiktningsman inte hittar, och som inte beror på normalt slitage (med hänsyn till ålder, konstruktion, med mera). Dessa fel kallas dolda fel, och dessa fel är säljaren ansvarig för i 10 år efter köpet. Denna tidsperiod skiljer sig åt mellan hus och bostadsrätt så fråga mäklaren om du är osäker vad som gäller.

Mäklaren hjälper dig genom alla faser efter det att du och säljaren kommit överens om köpet; kontraktsskrivning, lån, försäkringar, lagfarter, med mera.

Att köpa en bostad eller fastighet är alltså en stor affär, men kom ihåg: mäklaren är till för att svara på alla dina frågor, stora som små.

Låna till nya bostaden
På sbab.se hittar du alla kalkyler du behöver innan du ska ansöka om bolån eller lånelöfte. Här ansöker du direkt om bolån eller lånelöfte

Låna till befintliga bostaden
Hos SBAB kan du låna till att renovera, bygga ut eller fixa till i ditt hem. Och till en av marknadens bästa räntor. Kolla privatlån hos SBAB - låna pengar till bra ränta

Bevaka nya bostäder

Som registrerad kund hos oss kan du enkelt skapa en bevakning på de områden och bostäder du är intresserade av. Du slipper själv lägga en massa tid varje dag på att söka igenom alla bostäder själv. Du informeras via e-post så fort en bostad överensstämmer med dina önskemål.

Skapa en bevakning
Köpa bostad