Sälja bostad

Har du bestämt dig för att sälja din bostad? Vi förmedlar samt värderar alla typer av bostäder, villor, bostadsrätter, fritidshus, lägenheter, tomter och fastigheter från norr till söder. Våra mäklare träffar dig gärna för en kostnadsfri värdering av din nuvarande bostad, helt förutsättningslöst.

Mäklarhuset arbetar ständigt med att skapa och utveckla nya smarta tjänster och lösningar, för att förenkla för den som ska sälja sin bostad. Och med ett stort och rikstäckande register med potentiella köpare i kombination med maximal marknadsföring av din bostad, ser vi till att din bostad syns där köparna finns. Men självklart försöker vi hjälpa dig med just dina önskemål och behov. Vår uppgift är att du skall känna dig trygg och nöjd när du ska sälja din bostad!

Tre enkla steg på vägen från ditt gamla till ditt nya boende.
1

Förberedelserna — bättre affär med gemensamt mål.

Ett noggrant förarbete gör det enklare att nå målet och förverkliga drömmen. Då ska vi förstås hjälpas åt med att försöka få den att framstå i så bra dager som möjligt.

2

Marknadsföring — Vi får din bostad att synas.

Med smart exponering med tyngdpunkt på digitala medier syns din bostad mer än andras, vilket ökar möjligheterna till fler spekulanter, fler budgivare och högre slutpris.

3

Försäljningen — inget lämnas åt slumpen.

Hela vägen från intresse till avslut och kontrakt är byggd på förtroende och öppenhet. Men en trygg och säker budgivning måste både säljaren och köparen känna sig lika trygga.

1. Förberedelserna

Vårt gemensamma mål: förmedla ett positivt intryck.

Ett bra förarbete och ett högt slutpris hänger samman. När du lämnar över nycklarna till den nya ägaren, så ska du vara nöjd med vårt arbete och hur enkelt och smidigt allt gick. Vi börjar alltid att tillsammans med dig gå igenom förutsättningarna, tidsramarna och behoven. Och naturligtvis vilka förväntningar du har på oss som mäklare. När värderingen av din bostad är gjord och förmedlingsuppdraget är påskrivet upprättar vi tillsammans en plan för marknadsföring och försäljning av din bostad. Inför både marknadsföringen och visningen behöver vi ha en så fullständig bild av din bostad som möjligt. Vi bokar även in ett datum när vår professionella fotograf ska komma förbi för att ta bilder av er bostad. Inför fotograferingen och visningen så är det viktigt att vi förbereder er bostad noggrant. Vi ger dig tips och goda råd på hur ni med enkla medel förbereder er bostad för att få ut dess fulla potential.

Fotograferingen

En bild säger mer än tusen ord, och din bostad ser bättre ut på våra bilder.

Eftersom snygga och redovisande bilder är viktiga för både dig och oss jobbar vi enbart med lokala proffsfotografer. En bra bild är ofta avgörande för helhetsintrycket av din bostad och för hur många som kommer till visningen. Högupplösta bilder i kombination med de senaste tekniska lösningarna gör att vi kan erbjuda mäklarbranschens bästa bildkvalitet i alla medier.

Exteriörfoto: På ett attraktivt och inspirerande sätt framhävs de yttre förutsättningarna, så att det blir enklare för köparen att se sig som innehavare av bostaden.

Interiörfoto: Visar det som är viktigast i bostaden och fångar bostadens själ.

Mastfoto: Höjdbilder används när det behövs för att visa bostadens fulla potential från ett unikt och svårslaget perspektiv.

Allt klart för försäljning. När du vill!

Förberedd är en tjänst från Mäklarhuset som gör att du kan förbereda din försäljning, så att allt är klart när du väl hittat något nytt. Vill du exempelvis sälja på vintern kan ditt hus fotograferat i sommarmiljö utgöra en extra lockelse. Sälja nu eller sedan? Med Förberedd slipper du välja.

Läs mer om Förberedd

Skydda dig mot överraskningar!

Försäkringspaketet Skyddat Köp försäkrar både dig och köparen mot överraskningar de kommande tio åren. I Skyddat Köp ingår: Försäkringsgrundande besiktning, okulär elinstallationskontroll, vatten- och avloppsinstallationskontroll samt säljarförsäkring utökat skydd och en trygghetsförsäkring.

Läs mer om Skyddat Köp

2. Marknadsföringen

På Mäklarhuset har vi ägnat mycket arbete åt hur man tränger genom mediebruset på det enklaste, mest effektiva och prisvärda sättet. Eftersom vi utgår från hur vi svenskar söker och köper bostad i dag har vi anpassat arbetssätt, teknikstöd och medieval till vårt beteende. Då blir det självklart att välja digitala kanaler, och i den mån det behövs, komplettera med traditionella media. Med den nya tekniken kan spekulanterna numera gå in och provmöblera bostaden med enkel drag- och släpteknik, bygga om köket virtuellt eller måla om villafasaden. Med hjälp av vår partner Diakrit har vi tagit fram ett presentationsmaterial som får din bostad att höja sig över mängden. Både tredimensionella planritningar och filmvisningar engagerar potentiella köpare på ett helt annat sätt än en tryckt beskrivning, hur hög kvalitet den än håller.

digital marknadsföring
marknadsföring köksinspiration

Köksinspiration.

Hur skulle väggar, golv och köksbänkar se ut i andra färger och material? Med den nya tekniken går det lätt att visualisera.

marknadsföring fasad

Villafasad.

Hur skulle villan kunna se ut om den var gul istället för brun? Enkelt att prova, liksom att byta färg på tak, dörrar och fönsterfoder m.m.

marknadsföring panorama 720

Virtuell visning

Låt besökaren få känslan av att vara på plats med vår interaktiva visning. Här klickar man sig genom bostaden och panorerar vyn hela varvet runt i sidled och höjdled.

marknadsföring vr panorama

Ta steget fullt ut och ge spekulanten möjlighet att uppleva bostaden genom VR, virtuell verklighet. Så nära man kan komma ett besök utan att behöva vara på plats.

Se demo
Ett lågt pris att betala för ett högt slutpris.

Mäklarhuset Smart annonsering

En smartare annonslösning som genom att vi riktar oss till en utökad och mer relevant målgrupp lockar fler till visningen och fler som budar. Till följd av det kan vi se ett högre slutpris. Svårare är det inte.

Med Mäklarhuset Friends lockar du fortare fler intresserade än med en vanlig annons. Du väcker intresse och nyfikenhet för bostaden genom att berätta dess historia, dela med dig av minnen eller visa något som är typiskt för huset eller lägenheten. Via sociala medier ber du sen din närmaste omgivning att bidra med foton kommentarer och med egna favoritplatser i området. En unik lösning som Mäklarhuset dessutom är ensam om att kunna erbjuda. Så för enkelhetens skull – bjud in din vänskapskrets till Mäklarhuset Friends.

Läs mer om Mäklarhuset Friends

Mäklarhuset Friends - Med hjälp av dina vänner och bekanta kan du få mer betalt för bostaden.

Dagspress, direktreklam och skyltning

Många som vill flytta, men bor kvar i området går förbi våra butiksfönster där din bostad visas på en skylt eller digitalt i vår TV- display. Vi ser därför till att alltid finnas i centrala lägen där många människor passerar. På alla visningar har vi även en skylt på gatan så att det blir enklare för intresserade att hitta rätt. Och grannarna och deras vänner är ofta en väldigt tacksam målgrupp. Du kan naturligtvis komplettera moderna media, med t.ex. traditionell annonsering i lokalpress och direktreklam i ditt närområde.

3. Försäljningen

Visning.

Under hela visningen finns vi tillgängliga för köparnas frågor och funderingar. Genom att hjälpa dem, hjälper vi dig. Men först har vi sett till att din bostad framstår så inbjudande som möjligt. Varje detalj är lika viktig. Oavsett om en stylist anlitats eller inte, vet vi exakt vad som krävs för att atmosfär och stämning ska kännas rätt. På visningen får spekulanterna en inspirerande och säljande bostadsbeskrivning. En viktig påminnelse om bostadens fördelar.

Uppföljning.

När visningen är över gör vi en uppföljning av alla som har varit på visningen från vårt kundcenter och för att eventuellt starta en budgivning. Som säljare kan du på Mina sidor, med en personlig inloggning, följa affären i realtid på datorn, surfplattan eller i mobilen. Före visningen kan du se statistik på exempelvis hur många som är inne och besöker din bostad och varifrån de kommer (Blocket Bostad eller Hemnet).

Budgivning.

Hela vägen från intresse till avslut och kontrakt är byggd på förtroende och öppenhet. Både säljaren och köparen måste känna sig lika trygga. En öppen budgivning, där det går att se vilka de övriga buden är, sker via vår hemsida eller via sms. Mäklarhuset var först i Sverige med öppen budgivning och arbetar utifrån Mäklarsamfundets etiska regler gällande bland annat prissättning och hantering genom hela affären.

objektbeskrivning
Vill du veta värdet på din bostad?

Låt oss kontakta dig för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Sälj med oss