Om Mäklarhuset

Mäklarhuset är Sveriges största fria mäklarkedja. Vi äger oss själva
och drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg. Att ständigt göra saker lite smartare för våra kunder. Vår ambition är att alltid leverera en kundupplevelse i världsklass, både innan, under och efter själva bostadsaffären.

Mäklarhuset är Sveriges största, icke franchisedrivna, privata mäklarföretag med över 110 lokala fristående kontor runt om i hela Sverige och delar av Spanien. Vi äger oss själva och är den enda stora kedjan som är helt fri från banker, försäkringsbolag och franchisekoncept. Vilket förkortar vägen för dig, när du ska sälja eller köpa bostad.

Vi växer år efter år med nya kontor och passionerade, affärsdrivna medarbetare. Alla med samma vilja; att erbjuda Sveriges bästa mäklartjänst innan, under och efter bostadsaffären. Vi arbetar inte utifrån en fast mall, utan efter kundernas önskemål. Vi tar oss tid för våra kunder. Vi är ärliga och lyhörda. Detta har resulterat i att vi år efter år har haft en kundnöjdhet i toppklass.

En smartare bostadsaffär

Vi investerar stort i att ha den senaste och bästa tekniken för att skapa inspirerande bostadsannonser och effektiv marknadsföring, så att din bostad får den uppmärksamhet den förtjänar på en allt mer digital bostadsmarknad. Genom att ständigt sätta kundens behov främst – från det personliga mötet till den digitala lösningen – hjälper vi dig att hitta den smartaste vägen till en lyckad bostadsaffär.

Snabbfakta:
  • Succession, nyproduktion, jord och skog, utland och kommersiellt
  • Fler än 12 000 affärer 2022
  • Över 80 delägare
  • Över 550 medarbetare
  • Cirka 110 kontor i Sverige och delar av Spanien
  • Mäklarhuset grundades 1973 i Göteborg
  • Huvudkontor: Vädursgatan 6, 412 50 Göteborg
  • Vd är Pernilla Schörling
  • Mäklarhusets moderbolag ägs gemensamt av alla våra kontor 
Bild
Redan från start såg vi möjligheterna med det digitala

Mäklarhuset grundades 1973 i Göteborg och fokus från starten låg på att förmedla bostäder i Göteborg med omnejd. Mäklarhuset som kedja föddes 1998 när de första fristående mäklarna gick ihop för att dela en gemensam hemsida och ett gemensamt varumärke. De vågade gå före och såg snabbt nyttan i det digitala. Med hemsidan nådde vi långt utanför dagstidningarna och skyltfönstren. Sedan dess har vi vuxit, med det digitala som en del av vårt dna.

Vi är ett företag med sikte på framtiden

Vi arbetar smart och digitalt. Vi drivs av att tänka nytt och gå vår egen väg med moderna och nya sätt att arbeta. I en bransch där kunderna söker förtroende, äkthet och engagemang sticker vi ut. Vår hemsida är idag en av Sveriges mest välbesökta hemsda, oavsett bransch. Vi varit först med  att lansera smarta tjänster som budgivningar online, legitimering och verifiering av lånelöfte, digital och social marknadsföring, virtuell renovering, VR och med en smart sökmotor för bostäder. Vi vågar idag med stolthet säga att vi ligger längst fram i branschen.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?

Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag. Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.