Om Mäklarhuset

 
 
Vi är mäklarkedjan som sätter en högre standard för livets viktigaste affär - både för mäklarbranschen i stort och för dig. Genom våra 110 kontor utmanar vi vägen till en bättre fastighetsaffär. Det vi brinner för är att hitta den bästa lösningen för just dig. För att när våra kunder lyckas, lyckas vi.

 

Mäklarhuset är ett av Sveriges största, icke franchisedrivna, privata mäklarföretag med cirka 110 lokala fristående kontor runt om i hela Sverige och delar av Spanien. Vi äger oss själva vilket stärker det lokala entreprenörskapet, lokalt engagemang och möjligheten att anpassa verksamheten utifrån varje marknad. 

Vi utgår från dig i alla lägen, oavsett läge

Att våra kontorsägare äger kedjan gör att alla kontor från Åre till Årsta och Åhus är med och påverkar Mäklarhusets riktning. Lyckade bostadsaffärer och nöjda kunder är vår enda prioritet. 

Vi vet vad som gör skillnad

Att förmedla en bostad är ett hantverk med många viktiga detaljer, och vi vill vara yrkets mästare. Vägen till en lyckad affär har många komponenter. Vårt personliga engagemang, kunskap, lokala erfarenhet och nätverk är grunden. Till det har vi en utvecklad arbetsmetodik, tillgång till fakta och teknik för att matcha säljare och köpare.

Det är en självklarhet för oss att alltid ha den allra senaste tekniken som förhöjer bostadsupplevelsen genom att skapa inspirerande bostadsannonser och den mest effektiva marknadsföringen. En bra visning resulterar oftast i en bättre budgivning. Med våra visningskoncept skapas den bästa upplevelsen både innan, under och efter visningen.

 
Snabbfakta
  • Succession, nyproduktion, jord och skog, utland och kommersiellt
  • Mellan 10 000 - 12 000 affärer per år
  • Över 80 delägare
  • Cirka 550 medarbetare
  • Cirka 110 kontor i Sverige och delar av Spanien
  • Mäklarhuset grundades 1973 i Göteborg
  • Huvudkontor: Vädursgatan 6, 412 50 Göteborg och Klarabergsviadukten 63, 111 64 Stockholm
  • Vd är Pernilla Schörling
  • Mäklarhusets moderbolag ägs gemensamt av alla kontorsägare 
Lite kuriosa:

Redan från start såg vi möjligheterna med det digitala

Mäklarhuset grundades 1973 i Göteborg och fokus från starten låg på att förmedla bostäder i Göteborg med omnejd. Mäklarhuset som kedja föddes 1998 när de första fristående mäklarna gick ihop för att dela en gemensam hemsida och ett gemensamt varumärke. De vågade gå före och såg snabbt nyttan i det digitala. Med hemsidan nådde vi långt utanför dagstidningarna och skyltfönstren. Sedan dess har vi vuxit, med det digitala som en del av vårt dna.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?

Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag. Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.