Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
STOCKHOLM / Enskede / Tallkrogen
Hägervägen 1
Boarea: 26 kvm
Avgift: 1 415 kr/mån
Driftkostnad: 484 kr/mån
Rum: 1 rum
Våning: 2 av 2 (Hiss finns ej)

STOCKHOLM / Enskede - Tallkrogen / Hägervägen 1

Högst upp i huset med balkong i kvällssolsväster

Högst upp i huset med mysig balkong i väster, aka kvällssolsläge nära T-bana och Stockholm city. Fint fönsterparti som släpper in rikligt med ljus i bostaden. Ordentligt funktionellt kök med fina beredningsytor och förvaring. Stort rum med flera möbleringsmöjligheter. Svedmyra skogen och Tallkrogens villakvarter utanför huset vilket skapar en riktigt gemytlig atmosfär. Varmt välkommen till en charmig bostad med ett riktigt bra läge!

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Fina fönsterpartier släpper in rikligt med ljus in i bostaden. Balkongen i västerläge är ett fantastiskt uterum med tak, matplats för flera och en vacker björk som sätter grönkant på tillvaron. Balkongen får inte glasas in. Ordentligt funktionellt kök med fina beredningsytor och förvaring. Enkel matplats i köket eller för flera längs fönstret invid balkongen. Plats för säng, sängbord och mediabänk. Flyttbar garderob för förvaring. Duschrum med kaklade väggar och plastmatta på golv. Entré med avhängning och förvaring. Säkerhetsdörr.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  26 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1 rum
 • Våning
  2 av 2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1951
 • Värme och ventilationsanl.
  Föreningens fastigheter värms upp med bergvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  151 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2010-04-01
TV/Internet
 • TV och bredband levereras genom fibernätet via leverantören IP-Only eller Com Hem. Bostadsrättshavaren står själv för kostnaden.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Föreningen förfogar över 11 parkeringsplatser. 372 kr/plats/månad. Intill huset finns en sjudygnsparkering med ett par platser. Fri datumparkering råder också på omgivande gator.
Ekonomi
 • Avgift
  1 415 kr/mån
 • Försäkring
  261 kr/mån
 • Hushållsström
  186 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  37 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  484 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  1,15360
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-10-04.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  värme, vatten, förråd, tvättstuga, (fiber finns indraget i huset).
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Fingersvampen.
 • Allmänt
  Föreningen köpte fastigheten Fingersvampen 11 i Stockholms kommun under 2009. Fastigheten består av två flerbostadshus med totalt 42 lägenheter, varav 38 är upplåtna med bostadsrätt och 4 stycken med hyresrätt. I fastigheten finns också 2 lokaler och förråd. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 12 st 1:or, 16 st 2:or och 12 st 3:or. Föreningen anordnar två städdagar per år.
 • Kommande renoveringar
  Inga större renoveringar är inplanerade.
 • Gjorda renoveringar
  Fastigheten genomgick en omfattande ombyggnad mellan åren 1986 till 1987 då man ändrade planlösningar och bytte ut alla installationer i form av stammar och elledningar. Man renoverade även tak och fasader samt byggde balkonger. Under senare år har man installerat bergvärme, målat trapphusen, installerat fiber, dränerat grundmurarna samt gjort obligatorisk ventilationskontroll.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Tvättstuga finns i intilliggande fastighets källarvåning. Inredd 2008 med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
  Till bostaden finns ett källarförråd i samma port. Även barnvagnsförråd finns i samma port.
Området
 • Tallkrogen är en av huvudstadens närliggande förorter, med till övervägande delen småhus från 1930- och 1940-talet. Det är en trädgårdsstad med en unik stadsplan och ett trevligt utbud av affärer och närhet till både kommunikationer och världsarv. Vid Tallkrogsplan finner du både T-banestation, en lokal ICA-butik, frisörer och småföretagare. Varmt välkommen till en levande idyll där historia möter modern livskvalitet.

  Gamla Enskede är förmodligen södra Stockholms populäraste villaområde att bo i. I Margaretaparken arrangeras regelbundet sedan 1981 Enskedespelen, en populär och omtalad teaterföreställning i det fria. Dessutom har Parkteatern föreställningar i Margaretaparken. Läs mer på www.enskedespelet.com. Runt Triangelparken och vid Sandsborgs t-bana ligger stadsdelens tidstypiska småstadscentrum med restauranger, små butiker, apotek, bibliotek, simhall m.m. Med tunnelbanan tar resan in till T-centralen 14 minuter. Närheten till stan, goda kommunikationer och de charmiga husen bidrar till att skapa en slags "Bullerby-känsla" som är vad de flesta nämner som utmärkande för området. Dessutom betyder närheten till Globen och dess shoppingcentrum en hel del för områdets popularitet. Kommande projekt som Stockholmsarenan och matstaden i slakthusområdet kommer garanterat att leda till att Gamla Enskede blir än mer populärt i framtiden. Enskede skola (åk 1-9) ligger centralt i området och är ett aktivt val även för dem som bor utanför skolans normala upptagningsområde.

  Svedmyra gränsar mot Stureby i väster och mot Gamla Enskede i norr. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Vid den tidpunkten öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 drogs tunnelbanan till Svedmyra. I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier. Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats. Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en uppskattad livsmedelsaffär BEA (ICA-kvantum) finns. Ett mindre centrum finns också på Postiljonsvägen och i Tallkrogen. Svedmyra är också en liten knutpunkt för kommunala färdmedel med bussar och tunnelbana.

  I Gubbängens centrum finns livsmedelsaffär,apotek, några restauranger/caféer, småbutiker och ett bibliotek. Från Majroskogen i väster till Gubbängsfältet i öster sträcker sig ett grönt obebyggt område utmed Örbyleden. I området finns bland annat Gubbängens idrottsplats med skridskobana vintertid och en speedwaybana. På Gubbängsfältet går varje vår Eken Cup, en stor utomhusturnering i handboll för ungdomar, av stapeln. Vid Gubbängsskolan finns en näridrottsplats med konstgräs och friidrottsytor. I närområdet finns även Majroskogen, ett litet skogsparti med gott om stigar. För den kulturintresserade finns Moment:teater i Gubbängen och Konsthall C i Hökarängen. Närhet även till prisbelönta Farsta centrum med cirka 150 butiker. Här finns gröna områden och vackra promenadvägar utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Strax söder om Farsta, i Huddinge, finns Ågesta friluftsområde med motionsspår och golfbana. Med allmänna kommunikationer kommer man till Gubbängens centrum med tunnelbanans linje 18. Restiden från Stockholms innerstad är cirka 15 minuter. Busslinje 172 passerar Gubbängens centrum på sin väg mellan Skarpnäck och Högdalen/Rågsved/Norsborg. Från Gubbängens centrum, vardagar kl. 09 - 15, går tre servicelinjer, en via Getfotsvägen och Tallkrogen till Svedmyra och de andra två till västra respektive östra Hökarängen. Med allmänna kommunikationer kommer man till Hökarängen med tunnelbanans linje 18. Restiden från Stockholms innerstad är cirka 17 minuter. Busslinje 172 passerar Gubbängens centrum på sin väg mellan Skarpnäck och Högdalen/Rågsved/Norsborg.
 • Kommunikationer
  Läget är mycket centralt, cirka 500 meter bort intill Tallkrogsplan finner du Tallkrogens tunnelbanestation som tar dig in till innerstan på drygt 10 minuter. Busslinjerna 161 och 163 tar dig runt i Söderort och vidare. Läs mer om resvägar på Storstockholms Lokaltrafiks hemsida: www.sl.se

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Enskede / Hägervägen