Gropgärdesvägen 38 B / Ljusterö / Österåker

Utgångspris
1 975 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
54/4 kvm
Avgift
2 138 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Mysigt minivilla med centralt läge på Ljusterö, ljus inredning och stora fönster bidrar till känslan. Vardagsrum och kök i öppen planlösning samt sovloft. Välutrustat kök med rostfria maskiner, sovrum på loftet och fint badrum. Förråd i anslutning till huset. Det här huset är ett av få som är helt fristående och som därför har stort skötselområde på drygt 700 kvm. SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT.

Bilder
Sponsrade länkar
Fristående minivilla med bra läge
kök och matplats
Detalj
Matplatsen med högt i tak och sovloft
Mysigt sovloft
Från loftet
Visa alla 17 bilder
Fakta
Rumsbeskrivning
 • HALL
  Entrén leder in en mindre hall. Till höger finns trappan till loftet och rakt fram ligger vardagsrummet. Antracitgrå klinker på golvet.
 • VARDAGSRUM
  Stort och rymligt vardagsrum. Större delen av rummet har dubbel takhöjd ända upp till nocken. Altandörrar i glas och ett fönsterparti med glas ända ner till golvet skapar tillsammans med den generösa takhöjden en ljus och luftig känsla. Utgång till uteplatsen
 • UTEPLATS
  En stor dubbeldörr i glas leder ut till terrassen med soligt läge mot sydväst och eftermiddags- och kvällssol. Terrassen ligger under husets förlängda plåttak och går enkelt att glasa in så att blir ett härligt uterum. Helt skyddat läge utan insyn. I direkt anslutning till terrassen finns ett förråd på ca 4 kvm där utemöbler kan förvaras.
 • KÖK
  Vardagsrummet har öppen planlösning mot det välutrustade köket. Vita släta luckor och stommar. Bänkskiva i grått laminat med vitt kakel ovanför, underlimmad diskho med två hoar. Stänkskydd i blankt vitt kakel. Bänkbelysning och spotlightskena i tak. Spishäll, utdragbar fläkt och ugn. Diskmaskin, kyl/sval och frys. Maskiner i rostfritt.
 • BADRUM
  Helkaklat badrum med vita blanka kakelväggar och ljusgrått klinkergolv. Duschhörna och golvstående wc-stol. Vit kommod med två lådor och eluttag i låda. Spegel med belysning och vit hylla. Kombimaskin tvätt/tork. Infällda vita spotlights med dimmer i tak.
 • LOFT
  Från hallen leder en trappa upp till loftet vilket har full ståhöjd till stora delar. Tre garderober och gott om plats för en dubbelsäng. Loftet är ljust tack vare ett fönster.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Golv av mattlackad lamellparkett i ek, trösklar i ek och vita socklar. Samtliga tak och väggar i vita. Innerdörrarna är vita med vita dörrfoder. Fönsterbänkar av stenmaterial.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  54 kvm
 • Biarea
  4 kvm
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Kommentar, byggnad
  1-plansvilla med loft
 • Värme och ventilationsanl.
  Frånluftsvärmepump från Nibe
 • Allmän information
  Husen har modern arkitektur anpassad till skärgårdsmiljön. Ljusa ytterväggar med liggande panel och mörkgrått plåttak. Tomten med gräsmatta och gångväg fram till entrédörr enligt ritning. Trägrind mot gatan och grusad garageinfart.
Övrigt
 • På Ljusterö finns golfbana, båthamnar och mycket annat. Tillgång till båtplatser. Hussen i området är avsedda för permanentboende men passar också som fritidshus. Tillsammans med den befintliga bebyggelsen och servicen kring Ljusterö torg blir det en levande miljö året runt. Ljusterö Skärgårdsby växer fram invid Ljusterö Centrum med mataffär, restauranger med mera. I omedelbar närhet ligger skola, bibliotek och kommunal service, allt med pendlingsavstånd till Stockholm innerstad. Det blir ett luftigt villaområde med skärgårdsatmosfär. En variation av nyproducerad bebyggelse i olika etapper som smälter väl in i befintlig småhusbebyggelse. Ljusterö Skärgårdsby erbjuder ett bekvämt boende med en variation av aktiviteter för såväl barnfamiljer som aktiva pensionärer eller studenter. Den första etappen består av 24 fristående hus med generösa trädgårdar. Husen blir i fem olika storlekar, 54, 55, 97 och 140 kvm. De arkitektritade husen är varsamt inplacerade i naturen och är en modern tolkning av ett traditionellt skärgårdsboende med sadeltak, ljusa fasader och generösa tomter. Alla hus har dubbel takhöjd i vardagsrummet, stora skjutpartier mot den egna trädgården och möjlighet till både frukost- och kvällsterrasser. I anslutning till föreningens område finns två traditionella torp vilka längre fram kommer att kunna utnyttjas som gästbostad och festlokal. Framöver planeras det att byggas en pool i anslutning till området. poolen planeras att byggas som en gemensam samfällighet med andra bostadsrättsföreningar i kommande etapper. Poolen byggs inte under etapp 1. Föreningen kommer längre fram få möjlighet att köpa in sig i anläggningen med poolen och torpen. Mer information finns på www.ljusteroskargardsby.se
Ekonomi
 • Avgift
  2 138 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Vatten, värme och el ingår ej i månadsavgiften. Mätning av vatten och el sker individuellt för varje bostad. Snålspolande wc-stol. Vattenarmaturer i kök och bad/tvätt av snålspolande typ. Kommunalt VA. Uppvärmning med frånluftsvärmepump av fabrikatet NIBE. Uppvärmningen sker med vattenburen golvvärme på entréplan. Kostnad för bredband tillkommer.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  2,9736
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Ljusterö Skärgårdsby 1
Området
 • Ljusterö, som ligger i Österåkers kommun, är en av de största öarna i Stockholms skärgård. Till Ljusterö åker du bilfärja kostnadsfritt. Det är täta förbindelser året om med ännu tätare avgångar under sommarmånaderna. Ljusterö Skärgårdsby ligger mittemot öns servicecentrum vid Ljusterö Torg. Här finns livsmedelsbutik, restaurang, pizzeria, olika butiker och turistbyrå. I Mellansjö cirka 800 meter från Ljusterö Skärgårdsby ligger Ljusterö skola, vilken drivs i kommunal regi. På skolan går det omkring 100 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vid skolan finns också biblioteket och tvärs över vägen ligger kyrkan. Det finns också distriktssköterskemottagning med läkare i Mellansjö. Buss 626 trafikerar Ljusterö till och från Danderyds sjukhus där det finns anslutning till tunnelbanan. Busshållplatsen ligger i direkt anslutning till Ljusterö Skärgårdsby. Waxholmsbolaget trafikerar också flera olika bryggor på ön. Det finns räddningstjänst på ön. Vid akuta sjukdomsfall tilldelas ofta Ljusterö ambulanshelikopter, vilket gör att det tar ungefär 12 minuters flygtid till Karolinska Sjukhuset. Det finns en 18-håls golfbana på ön. Föreningen Ljusterö Idrottssällskap med fotbollsplan, boule och två grustennisbanor belägna vid Laggarsviksvägen. En bit söderut på Ljusterö ligger Linanäs med bageri och restaurang. Ljusterö präglas till stor del av naturen såsom exempelvis naturreservatet Östra Lagnö med trevlig natur och badklippor.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier