Rö Kyrkväg 73

Rö Kyrkväg 73

Slutpris

3 200 000 kr


Rö— Norrtälje

Rö Kyrkväg 73


Slutpris
3 200 000 kr

Rö— Norrtälje

Missionshuset i Rö

En unik byggnad med en unik historia, här kan du skapa ditt unika boende vinter som sommar. När du träder in genom dubbeldörrarna öppnar sig salen med sin rymd och ljus, med en takhöjd på ca 5,3 m och med en akustik som måste upplevas. Salen är ca 70 m² stor och har åtta stora fönster med munblåst glas, sju enkelfönster med spröjs och till dem alla finns innanfönster. Altaret med altarring finns kvar på sin upphöjda plats och skänker karaktär till salen. I salen finns en väl fungerande braskamin med tre värmefördelningsrör som klarar av att värma hela rummet. Endast fantasin sätter gränser för vad som kan skapas i denna magnifika sal.

Innanför salen ligger församlingsrummet där det tidigare intogs förtäring efter missionsmötena. Även här finns stora fönster med spröjs som ger ett fint ljus, även fast rummet är mindre och med en takhöjd på endast ca 2,8 m. Församlingsrummet ligger i direkt anslutning till köket som även det har anor från tidigt 1900-tal. Från köket kommer du till hallen som har separat ingång och med en trapp som leder upp till övervåningen. På övervåningen finn en liten hall, ett kök och ett rum/kammare med en vacker och tidstypisk kakelugn. Övervåningen ger en helt ny känsla av ombonad trivsel i mindre format.

På fastigheten finns också en uthusbyggnad med två förrådsdelar samt ett utrymme med mulltoa. Uthusbyggnaden har ett större renoveringsbehov. En stor, tidstypisk jordkällare gör bilden komplett.

På tomten finns både fruktträd och buskar samt gräsytor. Även här finns stora möjligheter att skapa en trädgård av klassiskt snitt som matchar den anrika byggnad som missionshuset är.


Boarea
140 kvm
Driftkostnad
10 081 kr/år
Tomtarea
1 320 kvm
Rum
3 rum (1 sovrum)
Såld
2021-05-21

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.