La Exótica / Nerja / Spanien / Nyproduktion

Tomt med vacker utsikt

Utgångspris
249 000 €
Referensnummer
343 082
Konstruerad yta
156 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt

Tomt i området La Exótica i Nerja med underbar utsikt över berg och hav. Tomten är på totalt 1468 kvm, varav 864 kvm är registrerade som "urban land" och 604 kvm är registrerat som "rustic land". På den delen som är registrerad som "urban land" är det tillåtet att bygga en villa på 156 kvm och det får även plats med en privat swimmingpool i söderläge. Den delen av tomten som är klassad som "rustic land" kan man använda som trädgård. Det finns gott om plats för mycket fruktträd. För den intresserade har vi fått ta del av ägarens ritningar gjorda av en arkitekt på en villa i modern stil. Det är även möjligt att köpa tomten som ett nybyggnadsprojekt utifrån säljarens ritning. Pris för färdigt projekt är 625.000 €.

Bilder
Sponsrade länkar
Tomt med fin utsikt
Idéskiss från arkitekt. Om man vill går det att köpa tomten med det här huset som ett nybyggnadsprojekt.
Tomten har även lite havsutsikt
Vackra vyer från tomten
Framför huset kan man placera en pool i söderläge
Gatan i området
Gatan i området
Privat väg med grindar sista biten fram till tomten. Vägen delas med 2 grannar.
Visa alla 8 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta

Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
Tomt/Servitut
 • Beskrivning, tomt
  864 kvm är registrerat som "urban land" och där är det tillåtet att bygga en villa som är max 156 kvm, samt anlägga en swimmingpool. Det finns ytterligare 604 kvm tomt som är registrerat som "rustic land". Den delen av tomten får man inte bebygga, men kan användas som trädgård.
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  90530 EUR (Fastställt avseende år 2016)
 • Byggnadsvärde:
  0 EUR
 • Markvärde:
  90530 EUR
 • Fastighetsskatt:
  430 EUR/år
 • Upplåtelseform:
  Äganderätt
Området

 • Nerja är en av de vackraste småstäderna i Spanien. Från början var Nerja en liten fiskeby som med tiden vuxit till en småstad med ca 21.000 invånare. Staden har lyckats behålla sin traditionella charm med vitkalkade hus utsmyckade med vackra smidesdetaljer. I "gamla stan" hittar man många smala gränder, flera helt utan trafik, samtidigt som alla moderna faciliteter man kan önska sig finns. Det finns ca 300 restauranger och tapasbarer i stan och självklart är paella en av rätterna som erbjuds på menyn.

  Ortsnamnet kommer från morernas tid. Nerja hette från början Narixa, som på arabiska betyder ungefär källa eller överflöd av vatten, och här i området finns flera naturliga källor och floder. Nerjaområdet är grönt och frodigt året om. Naturen är vacker och dramatisk och erbjuder många vackra vyer med höga berg och djupa dalar. Med ca 320 soldagar om året och höga berg som skyddar området från kyla och hetta känns klimatet för oss från norra Europa som sommar året runt och därför är det ett populärt område att övervintra i både för flyttfåglar och människor. Området kring Nerja ligger i Europas enda sub-tropiska växtzon. Bönderna i området odlar mest tropiska frukter som mango, avacado, chirimoya, men även citrusfrukter och mandelträd finns det gott om. På vintern odlar de även vanliga grönsaker och rotfrukter, samt jordgubbar. Nationalparken Sierra Almijara, Tejeda och Alhama med många höga bergstoppar omringar Nerja och några av dem får snö på vintern. Det är även nära till nationalparken Sierra Nevada där man kan åka skidor på ca 4.000 m höjd ca 5-6 månader om året.

  Balcón de Europa är Nerjas mest kända landmärke och en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulär panoramautsikt över hela kuststräckan. Det finns tolv stränder som ligger inom eller nära Nerja och orten kan skryta med några av de vackraste stränderna på Costa del Sol. Det finns allt från små mysiga badvikar till stora sandstränder som Playa Burriana eller den härliga stranden Playa de Maro som 2013 röstades fram som den bästa i Andalusien och den 2:a bästa i hela Spanien! Kristallklara vatten och oslagbart landskap gör att stranden i Maro är en solklar favorit för många. En härlig och vacker utflykt är att paddla havskajak mellan Burrianastranden i Nerja till Maro. Det finns många gömda små badvikar, turkost badvatten, grottor och vattenfall. I ett spanskt TV-program drog man man slutsatsen att "Paradiset existerar och det är här i Andalusien."

  En av de mest populära sevärdheterna i området är de vackra droppstensgrottorna strax utanför Nerja. De upptäcktes 1959 av några pojkar från byn. Arkeologiska undersökningar har visat att grottorna är mycket gamla och de har fungerat som boplats för människor för upp till ca 15-25.000 år sedan, men det finns ännu äldre lämningar från människor som är ca 40.000 år gamla, vilket gör grottorna till en av de äldsta boblatserna som upptäckts. Året runt är det ca 20 gr varmt i grottorna. Vi rekommenderar verkligen ett besök!
 • Kommunikationer
  Det finns buss till Málaga och närliggande orter såsom Torrox, Torre del Mar, Maro, La Herradura, Almuñecar, Frigiliana m.fl. Inom Nerja finns även lokalbuss.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Restaurante La Taberna
  516 m
  Cafeteria Snackbar La Güena Gente
  650 m
  Pizzeria Jiménez
  652 m
  Mesón Boni
  664 m
  Empanadas en Nerja
  665 m
 • Skolor
  I.E.S. Sierra Almijara
  588 m
  Parking nerja
  609 m
  Colegio Público Narixa
  667 m
  CEIP NARIXA
  667 m
  Colegio Público Nueva Nerja
  700 m
 • Mataffärer
  Lidl
  566 m
  Pollos Asados Todos Los Días Las Niñas
  662 m
  Flohmarkt
  666 m
  NERJA
  667 m
  Wochenmarkt
  698 m
 • Kommunikationer
  Nerja
  720 m
  transfer bus nerja
  962 m
  Supersol Calle El Chaparil
  1,05 km
  Nerja (Cuevas)
  3,24 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Storstadscentrum
 • 4,6 mil
 • 41 min
 • -
 • -
 • Lokalt centrum
 • 547 m
 • 7 min
 • 9 min
 • 23 min
 • Flygplats
 • 5,3 mil
 • 46 min
 • -
 • -
 • Hållplats - Nerja
 • 720 m
 • 5 min
 • 10 min
 • 26 min
 • Hav
 • 1,39 km
 • 8 min
 • 10 min
 • 33 min
Området

Subtropiskt klimat

Nerja är en av de vackraste småstäderna i Spanien. Med sina ca 320 soldagar om året och höga berg som skyddar området från kyla och hetta känns klimatet för oss från norra Europa som sommar året runt och därför är det ett populärt område att övervintra i både för flyttfåglar och människor. Området kring Nerja ligger i Europas enda sub-tropiska växtzon.

Aktiviteter

Burriana är en familjevänlig och populär strand med gott om restauranger, barer, caféer och aktiviteter för hela familjen. Här finner du bland annat Nerjas dykcenter med svensktalande personal, där det erbjuds båtturer, dyklektioner, kayakutrhyrning, paddling och snorkling. Burriana har också några av de bästa barerna i Nerja och paellan man serverar här har fått stor uppmärksamhet i området. Vandring; För den som söker lugnet rekommenderar vi en promenad i den fantastiska byn Maro, som är känt för sina trevliga vandringled. Vill man på ett riktigt äventyr rekommenderar vi en vandring till bergstoppen "Pico del cielo" (himmelstoppen), eller en promenad upp för floden Rio Chillar som leder dig till fantastiska vattenfall! Skidåkning: Endast 120 km från Nerja finner du den berömda skidorten Sierra Nevada, som har öppet mellan december och april!

Sevärdigheter

Balcón de Europa är Nerjas mest kända landmärke och en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulär panoramautsikt över hela kuststräckan. Det finns tolv stränder som ligger inom eller nära Nerja och orten kan skryta med några av de vackraste stränderna på Costa del Sol. Det finns allt från små mysiga badvikar till stora sandstränder som Playa Burriana eller den härliga stranden Playa de Maro som 2013 röstades fram som den bästa i Andalusien och den 2:a bästa i hela Spanien! Kristallklara vatten och oslagbart landskap gör att stranden i Maro är en solklar favorit för många. En härlig och vacker utflykt är att paddla havskajak mellan Burrianastranden i Nerja till Maro. Det finns många gömda små badvikar, turkost badvatten, grottor och vattenfall. I ett spanskt TV-program drog man man slutsatsen att "Paradiset existerar och det är här i Andalusien." En av de mest populära sevärdheterna i området är de vackra droppstensgrottorna strax utanför Nerja. De upptäcktes 1959 av några pojkar från byn. Arkeologiska undersökningar har visat att grottorna är mycket gamla och de har fungerat som boplats för människor för upp till ca 15-25.000 år sedan, men det finns ännu äldre lämningar från människor som är ca 40.000 år gamla, vilket gör grottorna till en av de äldsta boplatserna som upptäckts. Året runt är det ca 20 gr varmt i grottorna. Vi rekommenderar verkligen ett besök!

Övrigt

I Nerja finns många tillfällen att träffas och fira, och staden är känd för sin färgstarka kultur, fester, mat, dryck och flamencodansörer. Var och varannan vecka finns det någon by eller stad i Andalusien som har sin egna lokala fiesta! Här arrangeras fester som kretsar kring allt från religion och historia till idrott, dans och musik! Ett popluärt område att besöka på tisdagar och söndagar 10-14 är den stora marknaden vid Almijara. Här arrangeras en marknad med frukter, kryddor, kläder, smycken och souvenirer på tisdagar, och på söndagar man fynda möbler och inredning på samma plats.

Kommunikationer

Från Nerja finns bussar till Malaga, Torre del Mar, Torrox, La Herradura och Almuñecar. Det finns även lokalbussar inom Nerja.

Fördelar

#Restauranger
#Crossfit
#Liv i rörelse
#Caféer
#Nattklubbar
#Rikt kulturliv
#Uteliv
#Barer
#Gym
#Stort nöjesutbud
#Restaurangtätt
#Badstrand
#Tryggt
#Bussar

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn