Behållare Behållare
Dela

Torrox Costa, Torrox, Spanien
Urb. Tomas Sara

Referensnummer
344 482
Boarea
215 kvm
Driftkostnad
170 EUR/år
Tomtarea
203 kvm
Sovrum
3 Sovrum

Havsutsikt, pool och söderläge

Välskött radhus med havsutsikt, privat pool, trädgård och flera terrasser. Huset har luftiga, stora rum med högt i tak. Det är öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Det finns 3 sovrum och 3 badrum. Det finns även ett stort privat garage med plats för tre bilar i källarplanet samt ett förvaringsutrymme. Huset är i mycket gott skick och är byggt med kvalitetsmaterial.

Havsutsikt, pool och söderläge

Välskött radhus med havsutsikt, privat pool, trädgård och flera terrasser. Huset har luftiga, stora rum med högt i tak. Det är öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Det finns 3 sovrum och 3 badrum. Det finns även ett stort privat garage med plats för tre bilar i källarplanet samt ett förvaringsutrymme. Huset är i mycket gott skick och är byggt med kvalitetsmaterial.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Rumsbeskrivning
Beskrivning av samtliga rum
Entréplan: Öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Det finns 1 sovrum och 1 badrum på detta våningsplan. En terrass med privat pool och en terrass med havsutsikt.

Övre plan: Två sovrum och 2 badrum. Utanför det största sovrummet finns en stor terrass med havsutsikt.

Källarplan: Stort privat garage med plats för tre bilar och förvaringsutrymme.
Fakta
Beskrivning
Boarea
215 kvm
Boarea är lika med konstruerad yta
Totalareal
203 kvm
Rum
3 sovrum
Fastighetsbeteckning
0
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
2005
Grund
Platta på mark
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Fasad
Puts
Fönster
2-glasfönster
Uppvärmning
Värmepump
Energideklaration
Sammanställning
Energideklaration ej utförd
Uteplats
Beskrivning, uteplats
Privat pool och uterum med havsutsikt
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Privat garage i källarplan med fjärrkontroll till garageporten
Tomt/Servitut
Tomtarea
203 kvm (Tomtareauppgifter enligt Säljaren)
Ekonomi
Renhållning
170 EUR/år
Sammanlagd driftskostnad
170 EUR/år
Fastighetsskatt/-avgift
685 EUR/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 855 EUR/år)
Beskrivning av kostnader
El och vatten beror på förbrukning
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
Torrox är en mysig stad som man hittar mellan Torre del Mar och Nerja. Torrox sägs ha det bästa klimatet i Europa. Detta beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Årsmedeltemperaturen är på 18 grader och området har närmare 3000 soltimmar per år. I och med klimatet är landskapet subtropisk med vilda vackra blommor och tropisk frukt i dalen.
Man kan dela in Torrox i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet.
Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen av berget. På torget finns barer och restauranger och i Torrox Pueblo finns flera sevärdigheter såsom kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion som byggdes på 16-talet. Taket gjordes av träram Mudejar och utanför tornet reser sig en rektangulär prismaform och är krönt med en pyramidformad spira.
Torrox Costa är en populär kustremsa för semesterfirare. Torrox kustremsa är 3 km lång. Den största stranden i Torrox Costa heter Playa Ferrara och här kan man promenera utmed strandpromenaden Paseo Maritimo med gyllengul sand som är kantad av butiker och restauranger. Vid Torrox Costa hittar man den 39 meter höga fyren El Faro. Detta är kulturarv och ett av de få exemplen av sitt slag i hela Malaga.
Bakom Torrox hittar man många vackra vandringsleder som man kan promenera på om man vill komma ut i naturen och både få motion samt beskåda den vackra omgivningen. Uppifrån berget har man en otrolig utsikt över landskapet. Man kan även vandra utmed Torrox.
I Torrox finns det många tillfällen att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.
I Torrox lagas rätter som är typiska för Axarquia regionen. Några specialiteter är Ajoblanco con Uvas (Vitlökssoppa med druvor), Chota a la Cazadora (Killing i Almondsås), Cordero Asado al Horno (Roast Marinerad Lamm) och söta Churros.
Området

Europas bästa klimat

Torrox ligger endast 7 km från Nerja och består av 3 byar - Torrox Costa, Torrox Pueblo och Torrox Park. Det bästa klimatet i Europa sägs finnas här i Torrox. Det beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindar och dåligt väder borta så att det inte blir för kallt klimat på vintern heller. Området har över 320 soldagar per år. Klimatet i den här delen av Spanien är subtropiskt och det odlas mycket frukt i dalgångar och på bergssluttningar.

Fördelar med området

Gym Växande område Badstrand Tennis Barer Bussar Barnvänligt Tryggt Spa Restauranger Lätt att parkera bilen

Strandnära

Torrox Costa ligger längs med kusten och har flera fina stränder och en härlig lång strandpromenad där du kan njuta av solnedgången. Längs huvudgatan i byn hittar man affärer och på måndagarna även den lokala marknaden. Svänger man ner, 1 kvarter så kommer man till den fina strandpromenaden Paseo Maritimo som går från fyren El Faro vidare till den intilliggande byn El Morche. Strandpromenaden är kantad av restauranger. Byarna Torrox Costa och El Morche håller på och växer samman. Om några år när nyproduktionsprojekten direkt intill stranden är färdiga så kommer det bara vara en flodfåra som skiljer byarna åt.

Nöje och aktiviteter

Längs strandpromenaden finns det gott om restauranger och barer och det finns också några diskotek. För den som gillar aktiviteter så finns det dykcenter och gym.

Kultur

I Torrox gillar man också att ta tillfället i akt att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.

Kommunikationer

Längs huvudleden finns det goda bussförbindelser. Du kan enkelt och billigt ta dig till andra orter såsom Nerja eller Málaga.

Använd kartan
X
Platser
  • Restaurante pizzería la Roima
   802 m
  • Restaurante Torrox Park
   811 m
  • Restaurant El Pino
   914 m
  • Mogador park torrox
   919 m
  • Bar El Buen Tapeo
   990 m
  • Deco Dive Torrox
   827 m
  • CEIP EL FARO
   869 m
  • Mare Nostrum Public School
   884 m
  • Secondary Education Institute Ies Jorge Guillén
   1 km
  • Clases de Ingles Profesora Nativa
   1,07 km
  • Supermercado Inma
   790 m
  • Supermercado Reme
   821 m
  • Lidl
   846 m
  • La Plaza de Dia
   923 m
  • DIA Supermercado
   924 m
  • Torrox (E)
   1,01 km
  • Km. 46 N340
   1,74 km
  • El Morche
   1,74 km
  • N-340 Km-46
   1,76 km
Avstånd
 • Hållplats - Torrox (E)
  1,01 km
  2 min
  3 min
  14 min
 • Hav
  1,21 km
  4 min
  5 min
  16 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren