Cortijo de Picuales
Cortijo de Picuales
Mäklarhuset Nerja, ansvarig mäklare i Nerja
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mäklarhuset Nerja

Ansvarig mäklare

Till salu

Cortijo de Picuales

Pris

550 000 €


Pris

550 000 €



Torrox— España

Cortijo de Picuales


Till salu
Pris
550 000 €

Torrox— España

En lugn oas

Huset är placerat på en höjd och erbjuder magnifik havs- och bergsutsikt. Huset ligger ostört i bergen, vilket ger en absolut stillhet men trots lugnet befinner man sig enbart 9 km från stränderna i Nerja. Huset är omringad av olivodlingar och perfekt för den som gillar vandringsutflykter, Huset erbjuder stora sällskapsytor och 4 sovrum, vilket ger gott möjligheter om att bjuda över släkt och vänner. I vardagsrummet finns en öppen spis och från vardagsrummet har man utgång till uteplatsen, fin trädgård, poolområde och grillplats. Hallen är stor och välkomnande och har dessutom högt i tak. Huset har tidigare hyrts ut med dokumenterat goda uthyrningsintäkter.


Referensnummer
348 183
Pris
550 000 €
Boarea
296 kvm
Driftkostnad
2 800 EUR/år
Tomtarea
2 600 kvm
Sovrum
4 Sovrum

Mäklarhuset Nerja

Kontakta Mäklarhuset för mer information kring Cortijo de Picuales Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg





Fakta

01
Beskrivning
Boarea

296 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Angiven yta är konstruerad yta

Tomtarea

2 600 kvm

Rum

4 sovrum

Fastighetsbeteckning

Catastro: 29091A003007120000BH

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plans villa

Om-/tillbyggnadsår

Tillbyggnad färdigställdes år 2003

Vatten

Kommunalt vatten

Uppvärmning

Värmepump luft-luft


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

110 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2016-04-12

Besiktningsman

Fransiso Parras Gonzalez


04
Tomt/Servitut
Tomtarea

2600 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)


Ekonomi

01
Vatten och avlopp

1000 EUR/år

Elkostnad

1800 EUR/år

Sammanlagd driftskostnad

2800 EUR/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Området

01

Torrox är en mysig stad som man hittar mellan Torre del Mar och Nerja. Torrox sägs ha det bästa klimatet i Europa. Detta beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindarna borta så att det inte blir för kallt. Årsmedeltemperaturen är på 18 grader och området har närmare 3000 soltimmar per år. I och med klimatet är landskapet subtropisk med vilda vackra blommor och tropisk frukt i dalen.
Man kan dela in Torrox i två delar, Torrox Costa som ligger nere vid havet och Torrox Pueblo som man hittar några km inåt landet.
Torrex Pueblo är en gammal fin arabisk by med smala, branta gator med vita hus som klamrar sig fast på sluttningen av berget. På torget finns barer och restauranger och i Torrox Pueblo finns flera sevärdigheter såsom kyrkan Nuestra Senora de la Incarnacion som byggdes på 16-talet. Taket gjordes av träram Mudejar och utanför tornet reser sig en rektangulär prismaform och är krönt med en pyramidformad spira.
Torrox Costa är en populär kustremsa för semesterfirare. Torrox kustremsa är 3 km lång. Den största stranden i Torrox Costa heter Playa Ferrara och här kan man promenera utmed strandpromenaden Paseo Maritimo med gyllengul sand som är kantad av butiker och restauranger. Vid Torrox Costa hittar man den 39 meter höga fyren El Faro. Detta är kulturarv och ett av de få exemplen av sitt slag i hela Malaga.
Bakom Torrox hittar man många vackra vandringsleder som man kan promenera på om man vill komma ut i naturen och både få motion samt beskåda den vackra omgivningen. Uppifrån berget har man en otrolig utsikt över landskapet. Man kan även vandra utmed Torrox.
I Torrox finns det många tillfällen att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.
I Torrox lagas rätter som är typiska för Axarquia regionen. Några specialiteter är Ajoblanco con Uvas (Vitlökssoppa med druvor), Chota a la Cazadora (Killing i Almondsås), Cordero Asado al Horno (Roast Marinerad Lamm) och söta Churros.


Området

Europas bästa klimat

Torrox ligger endast 7 km från Nerja och består av 3 byar - Torrox Costa, Torrox Pueblo och Torrox Park. Det bästa klimatet i Europa sägs finnas här i Torrox. Det beror på att floden Torrox öppnar upp mot havet vilket gör att det svalkar på sommaren och bergen runt omkring håller de starka vindar och dåligt väder borta så att det inte blir för kallt klimat på vintern heller. Området har över 320 soldagar per år. Klimatet i den här delen av Spanien är subtropiskt och det odlas mycket frukt i dalgångar och på bergssluttningar.


01
Fördelar med området
Bussar Barer Badstrand Gym Motionsspår Sportbar Växande område Lugnt Barnvänligt Utegym Tryggt Restauranger Lätt att parkera bilen Caféer Tennis

02
Torrox Costa

Torrox Costa ligger längs med kusten och har flera fina stränder och en härlig lång strandpromenad där du kan njuta av solnedgången. Längs huvudgatan i byn hittar man affärer och på måndagarna även den lokala marknaden. Svänger man ner, 1 kvarter så kommer man till den fina strandpromenaden Paseo Maritimo som går från fyren El Faro vidare till den intilliggande byn El Morche. Strandpromenaden är kantad av restauranger. Byarna Torrox Costa och El Morche håller på och växer samman. Om några år när nyproduktionsprojekten direkt intill stranden är färdiga så kommer det bara vara en flodfåra som skiljer byarna åt.


03
Torrox Pueblo

Torrox Pueblo är en mysig liten spansk bergsby som ligger med bekvämt avstånd till kusten och erbjuder förutom spanskt byliv, smala gränder och vackra vyer. Här klamrar sig de vita husen fast på bergssluttningen. På byns lite större torg finns barer och restauranger och byns kyrka. Vid det mindre bytorget finns en liten äldre kyrka från 1500-talet "Iglesia o ermita de San Roque". Omkring Torrox Pueblo, på landet eller som man säger i Spanien - på campon, hittar man många hus med natursköna lägen. Här i bergen finns också många vackra vandringsleder. Vyerna uppifrån bergen är otroligt vackra.


04
Torrox Park

Torrox Park är ett lugnt fint bostadsområde mellan Torrox Costa och Torrox Pueblo. Här hittar man även områdets campingplats. Det är endast 1 km ner till den härliga stranden vid Peñoncillo som har flera mysiga strandrestauranger som kallas för Chirungitos på spanska.


05
Nöje och kultur

Längs strandpromenaden finns det gott om restauranger och barer och det finns också några diskotek. För den som gillar aktiviteter så finns det dykcenter och gym.

I Torrox gillar man också att ta tillfället i akt att träffas och fira. Sista söndagen före jul firas Torrox festival av Migas. Migas är en traditionell maträtt från regionen som är gjord på stekt ströbröd, grön paprika och chorizo. Tusentals besökare är med vid festligheterna och får smaka på maträtten med vin till. Det är även musik och dans vid festligheten. I februari firas den nationella februarikarnevalen med gatumusikanter, tävlingar och parader. I Maj firas Cruces de Mayo, i juni Quema de Los Juas och i oktober Fair Torrox.


Använd kartan
X

Platser

Villa Alberto

2,16 km


Villa Rio

2,27 km


Restaurante El Oasis

2,39 km


Kiosko Punta Lara

2,4 km


Restaurante Tropicana

2,44 km


Nerja

2,58 km


Centro Privado De Educación Infantil Colorines

2,99 km


Escuela Infantil Matrona Ángeles Cabra

3,05 km


Colegio Abogados de Málaga

3,17 km


Escuela infantil de Frigiliana

3,22 km


CEPSA E.S. Axarquia

2,63 km


Lidl

2,78 km


Supermercado Komo Komo

3,06 km


Da Piero

3,16 km


Supermercado Ecologico

3,16 km


Nerja

2,71 km


Torrox

3,4 km


Supersol Calle El Chaparil

3,9 km


transfer bus nerja

4,06 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Storstadscentrum
    27,26 km
    39 min
    -
    -
  • Lokalt centrum
    4,14 km
    25 min
    51 min
    -
  • Flygplats
    50,69 km
    57 min
    -
    -
  • Hållplats
    Nerja
    2,71 km
    22 min
    32 min
    1 tim 29 min
  • Hav
    2,61 km
    30 min
    44 min
    -
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mäklarhuset!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.