Benajarafe / Vélez-Málaga / Spanien

Villa med havsutsikt och saltvattenspool!

Pris
365 000 €
Boarea
146 kvm
Driftkostnad
1 772 EUR/år
Sovrum
4 Sovrum
Referensnummer
380 323

Välbyggd villa i centrala Benajarafe belägen i trevligt villaområde, endast 500 m till stranden. Villan har välkomnande entré, stort vardagsrum med havsutsikt, kök med stor matplats som även den har havsutsikt, 4 sovrum, 2 badrum och uteplatser i alla väderstreck. Vissa terrasser har havsutsikt, andra fin bergsutsikt. Låg förbrukningskostnad då varmvatten och värme kommer från solpaneler och här finns vattenburet golvvärmesystem på ett våningsplan och vattenburna element i det nedre. Sån komfort är inte vanlig i södra Spanien! Här finns privat pool, vacker terrasserad trädgård, garage, carport och förråd.

Redan vid den välkomnande entrén märker man hur välskött både hus och trädgård är. Här finns en stor altan med grill som sommartid täcks av ett tak av vinblad och där ni kan skörda era egna vindruvor. Under våren bjuds man på blomsterprakt från blåregnet som klättrar längs en mur och under sommaren står bougainvillean för fägringen. Husets huvudentré leder in till en liten hall och från denna nås kök med matplats och vardagsrummet. Det finns även en köksentré från altanen med grillplats. Smidigt att grilla och duka för middag utomhus när köket är precis intill. Vidare finns ett stort vardagsrum med stor terrass utanför, som nås från både vardagsrum och kök. På detta våningsplan finns även ett generöst tilltaget dubbelrum och ett badrum. På nedervåningen finns 3 sovrum till med inbyggda garderober och husets andra badrum. Det finns även ett stort rum med egen ingång som används som hobbyrum/tvättstuga/förråd och för den som behöver ett 5:e sovrum och ännu ett badrum går det enkelt att ändra till det.

I trädgården finns många fruktträd så ni kan äta egenodlad mango, avakado, papaya, kiwi, citron, apelsin, mandarin, äpple, fikon mm. I ett hörn av trädgården finns till och med en liten hönsgård. Några höns kommer med på köpet för den som vill ha färska ägg varje dag! Framför pågår byggnation av en ny villa som blir klar inom kort. Hela konstruktionen är byggd och den blir inte högre än ni kan se på bilderna.

Villan säljs exklusivt med Mäklarhuset. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information eller för att boka visning i detta vackra hus!

Bilder
Sponsrade länkar
Saltvattenspool med plats för solstolar
Fint poolområde
Fasadbild
Fin entré till tomten och huset.
Altan mot sydväst nära poolen
Välkommen in!
Ljust och fräscht kök med matplats och havsutsikt
Från köket är det utgång till 2 olika terrasser med havsutsikt
Vardagsrum med havsutsikt, terrass utanför
Vacker solnedgång över bergen - utsikt från vardagsrummet
Terrass i söderläge utanför vardagsrummet och köket.
Badrum 1 - helkaklat med dusch
Sovrum 1 är rymligt och har inbyggda garderober
Sovrum 1 har fin utsikt mot bergen.
Sovrum 2 är även det rymligt och har fin bergsutsikt
Sovrum 2 har en hel garderobsvägg
Sovrum 3 - används som kontor, men stort nog för 2 enkelsängar eller en mindre dubbelsäng. Här finns nbyggda garderober och utgång till altan
Sovrum 4 med bäddsoffa. Finns plats för 2 enkelsängar eller en mindre dubbelsäng. Här finns inbyggda garderober.
Badrum 2 - helkaklat med dusch.
Vackra blommor i trädgården
Utsikt från altanen med barbeque
Blåregnet står i full blom på våren
Grillplats nära köket och entrén
Altanen med morgonsol
Altan utan insyn
Garage med snickarhörna
Finns många fruktträd.
Vacker trädgård
Altaner i alla väderstreck
Altan i nordväst
Hobbyrum som används som förråd och tvättstuga
Liten hönsgård finns i trädgården.
Trädgårdsland för egenodlade grönsaker finns också
En av strandrestaurangerna i Benajarafe
Benajarafe Playa
Det finns flera restauranger längs strandpromenaden i Benajarafe
Lång fin strand i Benajarafe
Visa alla 40 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréplan:
  Välkomnande entré. Kök med matplats och access till två terrasser med havsutsikt. Vardagsrum med havsutsikt och access till en av terrasserna som har söderläge. Stort sovrum med inbyggda garderober. Helkaklat badrum med dusch. På detta våningsplan finns även ett garage och en separat carport finns intill gatan.

  Nedre plan:
  Stort sovrum med gott om förvaring i inbyggda garderober som täcker en hel vägg. Stort helkaklat badrum med dusch. På detta våningsplan finns två sovrum till med inbyggda garderober. Båda har plats för två sängar. Från det ena finns även utgång till en stor terrass med trädgårds- och poolutsikt som sträcker sig runt huset med både sydlig och västlig riktning. Från terrassen i väster finns ingång till ett stort rum som används som kombinerat hobbyrum, tvättstuga och förråd. Den här ytan är stor nog till att göra om till en femte sovrum med eget badrum. Det ligger intill det största sovrummet så möjligt att göra en dörröppning inifrån huset och integrera med resten av bostaden för den som vill ha utvecklingsmöjligheter.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  146 kvm (Boareauppgifter enligt ritning(ar))
 • Rum
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Grund:
  Platta på mark
 • Stomme:
  Betong
 • Fasad:
  Puts
 • Takbeklädnad:
  Tegel
 • Fönster:
  2-glasfönster
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Solvärme, vattenburen golvvärme och element
 • Renovering omarbetning etc
  Värmesystem med solpaneler, vattenburen golvvärme och radiatorer har installerats av nuvarande ägare. De har även installerat värmepump (luft/vatten) som gör att man på energieffektivt sätt kan få värme/kyla i värmepumpar inomhus. Det finns en per våningsplan.samt saltvattenssystem till poolen. De har även byggt om och renoverat köket. Den vackra trädgården har skapats av nuvarande ägare.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet:
  Internet via fiber.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Det finns flera terrasser i alla väderstreck.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Fastigheten har både garage med verkstad och carport.
Tomt/Servitut
 • Beskrivning, tomt
  Fantastisk välskött trädgård med saltvattenspool, fruktträd och trädgårdsland och till och med en liten hönsgård.
Ekonomi
 • Vatten och avlopp:
  180 EUR/år
 • Renhållning:
  0 EUR/år
 • Elkostnad:
  800 EUR/år
 • Samfällighet:
  792 EUR/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1772 EUR/år
 • Antal personer i hushållet:
  2
 • Fastighetsskatt:
  1300 EUR/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Benajarafe ligger ca 2,5 mil öster om Malaga längs med kusten, och det är även nära till Rincón de La Victoria och är en lugn, trevlig mindre stad ca 12 km öster om Malaga. Många spanska familjer har semesterhus här, vilket gör att befolkningen tredubblas under sommaren.

  I Benajarafe har man en väldigt fin och lång sandstrand med flera restauranger intill. Playa de Rincón de la Victoria är också en populär strand som är 2 km lång och mycket familjevänlig strand då det inte brukar vara så mycket vind och vågor. Eftersom stranden är lång så blir det aldrig trångt här. Längs stranden finns en strandpromenad med skuggande palmer, lekplatser, toaletter, duschar, badvakter, restauranger, kaféer och butiker.

  För golfälskare är det nära till golfbanan Añoreta . Här finns både driving range och putting green. Från 7:e hålet har man en otrolig utsikt över havet. Det är även nära till golfbanan Baviera Golf i Caleta de Vélez.

  I Rincon de la Victoria hålls flertal festivaler under året och det är ofta mycket folk, parader och fyrverkerier i samband med festivalerna. I februari hålls en musikfestival, i juli hålls Feria de Rincón de la Victoria samt Maritime fiesta av Virgen del Carmen och i september håller staden den årliga Festival de la Boqueron, vilket är en ansjovisfestival.

  Staden har ett fascinerande kulturarv med kulturminnen och attraktioner för de som är kulturintresserade. Det är mycket populärt att promenera vid havet utmed la Cala fram till helgedomen av Virgen del Carmen som är stadens skyddshelgon. Vägen är mycket vacker och man går genom tunnlar i klipporna. I Benagalbon finns ett museum för modern konst.
  I Torre de Benagalbon hittar man den romerska platsen som är en viktig arkeologisk plats där man hittat rester av fenicisk keramik, ett spa med motsvarande badrum och latriner samt en romersk villa med tretton mosaiker som var väldigt värdefulla.

  Casa Fuerte de Bezmiliana ligger i ett grönområde och fungerar idag som en utställningshall med konstverk från kända konstnärer och konserthall. Fortet byggdes runt 1766 för att skydda staden mot engelska pirater. Det finns två vakttorn i staden som hade till uppgift att övervaka havet från piratattacker - el Cantal och Torre de Benagalbon.
  Cueva del Tesoro är en rad grottor som bildats under havsytan av strömmar och vågor under en lång tid. Man har hittat grottmålningar och föremål och det pratas om en dold skatt med guldmynt.

  Området har ett subtropiskt klimat vilket gör att vinrankor, mandel, oliv, mango, avokado och citrusfrukter trivs bra här.
 • Kommunikationer
  Det finns bussar till Malaga och närliggande orter som Torre del Mar, Torrox, Nerja och Almuñecar.
Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Grupo Gran Vergel S.L.
  320 m
  Merendello el Pollo
  347 m
  El Rinconcillo
  375 m
  Isturk
  387 m
  Bar El Lagar
  412 m
 • Skolor
  Escuela Infantil Los Pitufos
  405 m
  Colegio San Faustino
  598 m
  C E I P San Faustino
  599 m
  Colegio Público Rural Torrejaral
  1,49 km
  Urb.Vallemar.
  1,5 km
 • Mataffärer
  C.Coviran
  603 m
  Supermercado La Granja
  607 m
  Mercadona
  3,39 km
  Bebidas Merino
  4,64 km
  Playa De Las Gaviotas. Torre De Benagalbón
  4,91 km
 • Kommunikationer
  Benajarafe
  583 m
  Valleniza
  1,17 km
  Chilches
  3,15 km
  Los Rubios (Malaga)
  4,25 km
  Almayate Colegio
  5,39 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Storstadscentrum
 • 1,8 mil
 • 31 min
 • 1 tim 22 min
 • -
 • Lokalt centrum
 • 0 m
 • -
 • -
 • Flygplats
 • 2,5 mil
 • 31 min
 • -
 • -
 • Hållplats - Benajarafe
 • 583 m
 • 4 min
 • 4 min
 • 10 min
 • Hav
 • 486 m
 • 2 min
 • 2 min
 • 7 min
Området

Inledning

Benajarafe ligger ca 2,5 mil öster om Malaga längs med kusten. Det är även nära till Rincón de La Victoria som är en trevlig ort med framför allt spansk befolkning.

Stranden

I Benajarafe har man en väldigt fin och lång sandstrand med flera restauranger intill. Eftersom stranden är lång och bred så blir det aldrig trångt här. Längs stranden finns en strandpromenad med skuggande palmer, lekplatser, toaletter, duschar, badvakter och restauranger.

Golf

För golfälskare är det nära till golfbanan Añoreta . Här finns både driving range och putting green. Från 7:e hålet har man en otrolig utsikt över havet. Det är även nära till golfbanan Baviera Golf i Caleta de Vélez.

Klimat

Området har ett subtropiskt klimat vilket gör att vinrankor, mandel, oliv, mango, avokado, citrusfrukter trivs bra här.

Kultur

I närområdet, Rincon de la Victoria, hålls flertal festivaler under året och det är ofta mycket folk, parader och fyrverkerier i samband med festivalerna. I februari hålls en musikfestival, i juli hålls Feria de Rincón de la Victoria samt Maritime fiesta av Virgen del Carmen och i september håller staden den årliga Festival de la Boqueron, vilket är en ansjovisfestival. Rincon de la Victoria har ett fascinerande kulturarv med kulturminnen och attraktioner för de som är kulturintresserade. Det är mycket populärt att promenera vid havet utmed la Cala fram till helgedomen av Virgen del Carmen som är stadens skyddshelgon. Vägen är mycket vacker och man går genom tunnlar i klipporna. I Benagalbon finns ett museum för modern konst. I Torre de Benagalbon hittar man den romerska platsen som är en viktig arkeologisk plats där man hittat rester av fenicisk keramik, ett spa med motsvarande badrum och latriner samt en romersk villa med tretton mosaiker som var väldigt värdefulla. Casa Fuerte de Bezmiliana ligger i ett grönområde och fungerar idag som en utställningshall med konstverk från kända konstnärer och konserthall. Fortet byggdes runt 1766 för att skydda staden mot engelska pirater. Det finns två vakttorn i staden som hade till uppgift att övervaka havet från piratattacker - el Cantal och Torre de Benagalbon. Cueva del Tesoro är en rad grottor som bildats under havsytan av strömmar och vågor under en lång tid. Man har hittat grottmålningar och föremål och det pratas om en dold skatt med guldmynt.

Fördelar

#Lugnt
#Badstrand
#Bussar
#Golf
#Barer
#Växande område
#Hundvänligt
#Lätt att parkera bilen
#Restauranger
#Tryggt
#Caféer
#Barnvänligt

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier