Sök Meny
Såld

Gotland / Romakloster - Bara - Mellersta Gotland / Bara Simunde 112

Avstyckad gård med vackert kalkstenshus

Nu har vi nöjet att förmedla denna avstyckade Gotlandsgård med ett ståtligt kalkstenshus, en trevlig gårdsbild och fantastiska omgivningar med stort kulturvärde. Flygelbyggnad med fungerande bakugn och kölne. Stall med två stora boxar, varav en fölbox. Snickarverkstad och dubbelgarage.

Det vackra kalkstenshuset i 2,5 -plan om 238 m² är i dag fördelat på 7 rum. På entréplanet finns ett riktigt bondkök med öppen spis och matplats för 8-10 personer. Här finns den underbart vackra salen med brädgolv från 1800-talet med höga golvsocklar, dubbla spegeldörrar och kakelugn. Salens möblemang är anpassat till huset och följer därför med gården. I anslutning till salen finns salskammare som delas med hall och på andra sidan finns vardagsrum och sovrum. Alla fönster på entréplanet har djupa nischer och fönsterbänkar i kalksten. Övervåningen har ett stort ljust sovrum med utsikt över parkliknande trädgård samt ett stort oinrett isolerat rum med murstock där det finns stora möjligheter att inreda rum. Källarplanet har i dag en vardagsingång på gaveln med hall, 2 sovrum, badrum, grovkök, matkällare och förrådsrum. Huvudbyggnaden har en fantastisk kalkstenstrappa på långsidan med 7 trappsteg som leder upp till en dubbeldörr.

Flygelbyggnaden om 78 m² har en bakugn för 16 limpor och kölne för rökning, tvättgryta, vedspis och loft.

Stall och Snickarverkstad om ca 90 m² med två stora boxar, varav en fölbox.

Dubbelgarage om 25 m², intill ligger en paddock med ligghall.

Gården passar därför utmärkt för djurägare. En lummig och uppvuxen trädgård med gamla rosenbuskar, en hundraårig fantastisk kastanj och ett valnötsträd och en stor gårdsplan. Kalkstenshuset ligger väl inbäddat bakom en parkliknande trädgård med närhet till landsvägen. Även promenadavstånd till Bara Ödekyrka som är från 1200-talet och det sägenomspunna Baraberget.

Varmt välkomna till Bara Simunde!

Sponsrade länkar
Gotland / Romakloster / Bara - Mellersta Gotland
Bara Simunde 112
Slutpris: 3 560 000 kr
Boarea/biarea: ca 238/90 kvm
Driftkostnad: 47 936 kr/år
Tomtarea: 9 790 kvm
Rum: 7 rum (4 sovrum)
Såld: 2017-07-20
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Sveriges nöjdaste kunder åtta år i rad (2008-2015) och fortsatt i topp!

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
 • Hetaste inredningstrenderna i höst!
  Hetaste inredningstrenderna i höst!

  Hösten är på ingång och vi ser fram emot den i särklass mysigaste tiden på året. Chilli’s inredningsexpertJohanna Niva listatRde senaste trenderna

 • Mäklarhusets köpguide för husköpare
  Mäklarhusets köpguide för husköpare

  Nu är det dags för dig att köpa hus. Kanske är det största ekonomiska beslutet du kommer att ta under en livstid. Det finns då en mängd viktiga frågor att ha koll på. Vi på Mäklarhuset lotsar dig genom ditt husköp och i denna guide har vi sammanställt några vanliga frågor från husköpare.

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

  Bostad / Sverige / Gotland / Romakloster / Bara Simunde