Bara Simunde 112

Bara Simunde 112

Slutpris

3 560 000 kr


Bara - Mellersta Gotland— Romakloster— Gotland

Bara Simunde 112


Slutpris
3 560 000 kr

Bara - Mellersta Gotland— Romakloster— Gotland

Avstyckad gård med vackert kalkstenshus

Nu har vi nöjet att förmedla denna avstyckade Gotlandsgård med ett ståtligt kalkstenshus, en trevlig gårdsbild och fantastiska omgivningar med stort kulturvärde. Flygelbyggnad med fungerande bakugn och kölne. Stall med två stora boxar, varav en fölbox. Snickarverkstad och dubbelgarage.

Det vackra kalkstenshuset i 2,5 -plan om 238 m² är i dag fördelat på 7 rum. På entréplanet finns ett riktigt bondkök med öppen spis och matplats för 8-10 personer. Här finns den underbart vackra salen med brädgolv från 1800-talet med höga golvsocklar, dubbla spegeldörrar och kakelugn. Salens möblemang är anpassat till huset och följer därför med gården. I anslutning till salen finns salskammare som delas med hall och på andra sidan finns vardagsrum och sovrum. Alla fönster på entréplanet har djupa nischer och fönsterbänkar i kalksten. Övervåningen har ett stort ljust sovrum med utsikt över parkliknande trädgård samt ett stort oinrett isolerat rum med murstock där det finns stora möjligheter att inreda rum. Källarplanet har i dag en vardagsingång på gaveln med hall, 2 sovrum, badrum, grovkök, matkällare och förrådsrum. Huvudbyggnaden har en fantastisk kalkstenstrappa på långsidan med 7 trappsteg som leder upp till en dubbeldörr.

Flygelbyggnaden om 78 m² har en bakugn för 16 limpor och kölne för rökning, tvättgryta, vedspis och loft.

Stall och Snickarverkstad om ca 90 m² med två stora boxar, varav en fölbox.

Dubbelgarage om 25 m², intill ligger en paddock med ligghall.

Gården passar därför utmärkt för djurägare. En lummig och uppvuxen trädgård med gamla rosenbuskar, en hundraårig fantastisk kastanj och ett valnötsträd och en stor gårdsplan. Kalkstenshuset ligger väl inbäddat bakom en parkliknande trädgård med närhet till landsvägen. Även promenadavstånd till Bara Ödekyrka som är från 1200-talet och det sägenomspunna Baraberget.

Varmt välkomna till Bara Simunde!


Boarea/biarea
ca 238/90 kvm
Driftkostnad
47 936 kr/år
Tomtarea
9 790 kvm
Rum
7 rum (4-6 sovrum)
Såld
2017-07-20

Mäklarhuset Gotland

Denna villa på Bara Simunde såldes av oss 2017-07-20. Se alla våra försäljningar i Romakloster samt även på Bara Simunde.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.