Bara Simunde 112 / Bara - Mellersta Gotland / Romakloster / Gotland

Avstyckad gård med vackert kalkstenshus

Slutpris
3 560 000 kr
Boarea/biarea
ca 238/90 kvm
Driftkostnad
47 936 kr/år
Tomtarea
9 790 kvm
Rum
7 rum (4-6 sovrum)
Såld
2017-07-20
Bostaden är såld!

Denna villa på Bara Simunde såldes av oss 2017-07-20. Se alla våra försäljningar i Romakloster samt även på Bara Simunde

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bara - Mellersta Gotland är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Nu har vi nöjet att förmedla denna avstyckade Gotlandsgård med ett ståtligt kalkstenshus, en trevlig gårdsbild och fantastiska omgivningar med stort kulturvärde. Flygelbyggnad med fungerande bakugn och kölne. Stall med två stora boxar, varav en fölbox. Snickarverkstad och dubbelgarage.

Det vackra kalkstenshuset i 2,5 -plan om 238 m² är i dag fördelat på 7 rum. På entréplanet finns ett riktigt bondkök med öppen spis och matplats för 8-10 personer. Här finns den underbart vackra salen med brädgolv från 1800-talet med höga golvsocklar, dubbla spegeldörrar och kakelugn. Salens möblemang är anpassat till huset och följer därför med gården. I anslutning till salen finns salskammare som delas med hall och på andra sidan finns vardagsrum och sovrum. Alla fönster på entréplanet har djupa nischer och fönsterbänkar i kalksten. Övervåningen har ett stort ljust sovrum med utsikt över parkliknande trädgård samt ett stort oinrett isolerat rum med murstock där det finns stora möjligheter att inreda rum. Källarplanet har i dag en vardagsingång på gaveln med hall, 2 sovrum, badrum, grovkök, matkällare och förrådsrum. Huvudbyggnaden har en fantastisk kalkstenstrappa på långsidan med 7 trappsteg som leder upp till en dubbeldörr.

Flygelbyggnaden om 78 m² har en bakugn för 16 limpor och kölne för rökning, tvättgryta, vedspis och loft.

Stall och Snickarverkstad om ca 90 m² med två stora boxar, varav en fölbox.

Dubbelgarage om 25 m², intill ligger en paddock med ligghall.

Gården passar därför utmärkt för djurägare. En lummig och uppvuxen trädgård med gamla rosenbuskar, en hundraårig fantastisk kastanj och ett valnötsträd och en stor gårdsplan. Kalkstenshuset ligger väl inbäddat bakom en parkliknande trädgård med närhet till landsvägen. Även promenadavstånd till Bara Ödekyrka som är från 1200-talet och det sägenomspunna Baraberget.

Varmt välkomna till Bara Simunde!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration