Vemdalsskalet Karl XI:s väg 169 / Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

Härlig stuga på Vemdalsskalet

Slutpris
2 750 000 kr
Boarea
116 kvm
Driftkostnad
32 558 kr/år
Tomtarea
2 025 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2019-09-06
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Vemdalsskalet Karl XI:s Väg såldes av oss 2019-09-06. Se alla våra försäljningar i Vemdalen samt även på Vemdalsskalet Karl XI:s Väg

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vemdalsskalet är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Trevlig stuga med bra läge på Vemdalsskalet söker nu en ny ägare. Stugan är byggd 1977 och utbyggd 2009 och 2011. Slutresultatet är en mycket praktisk stuga med en rejäl hall som slukar mycket ytterkläder, pjäxor och hjälmar. Här finns tre stora sovrum, två är möblerade med fyra bäddar och ett med en dubbelsäng. Totalt har stugan idag tio bäddar. Stugan har ett härligt allrum och kök med ordentlig bänkyta där flera kan samarbeta med kvällens matlagning. De som inte ska laga mat förrän imorgon får lätt plats i allrummet där man med fördel kan spela sällskapsspel och duka upp lite aptitretare. Här finns helt enkelt gott om plats för umgänge! Oavsett vilken av grupperna man tillhör kan man njuta av kaminen som förser hela rummet med värme och mys. Skulle man inte ha behov av tio bäddar går alla sovrummen att möblera med både sängar och lite soff- och tv-hörna.

Från stugan har man ca 10 minuters promenad till Skalets Torg och alla restauranger och butiker. I omedelbar närhet finns längdspår som hänger ihop med andra längdspår och tar dig till fjällets topp, till Storhogna eller bara på en runda. Skoterled ligger inte heller långt bort. Kan den här flexibla och praktiska stugan vara något för dig? Boka en visning med oss och ta reda på det! Välkommen!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är det största av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Mycket nytt boende har byggts och nya områden bebyggs vid barnbackarna och på nya tomtområden mot Ripfjället. Skalets Torg har blivit ett mysigt gångstråk med ett trevligt utbud av nöjen och butiker.

Skidåkning

Skidåkningen på Vemdalsskalet är fördelad på två fjäll och flera moderna expressliftar gör skidåkningen smidig och lättillgänglig. Här finns skidåkning för alla. Vid Skalets Torg ligger barnområdet . Här finns en sittlift speciellt anpassad för barn och nybörjare. I barnområdet finns också knappliftar, ett rullband med tak, flera enkla skidbackar och en pulkabacke. I Vemdalen finns också en Fun Ride med hopp, gupp och velodromer som är byggd för att passa alla. På Vemdalsskalet finns också flera fina längdspår som hänger ihop i långa slingor och även går upp på fjället.

Service och restauranger

Här har man haft en enastående utveckling under ett antal år. Idag samlas butiker, restauranger, frisör, naprapat och bageri runt det mysiga torget. Här ligger också turistinformationen som anordnar happenings på torget vid olika tillfällen. Skistar har sin gästservice här, liksom skidhyra och Concept Store. Sommartid finns spel och tillbehör för en rad olika aktiviteter som lockar fram leklusten hos både stora och små. Under några veckor i juli går sittliften Hovde Express till Hovdetoppen där man kan fika och njuta av storslagen utsikt över nejden. En tipspromenad leder tillbaka ned till Skalets Torg igen. Här ligger också en välsorterad ICA-butik.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda. Snöpendeln går mellan skidanläggningarna dagtid under vintern.

Familjeliv

Vemdalsskalet har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period på Vemdalsskalet och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.