Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Vemdalen / Vemdalsskalet/Skalspasset
Vemdalsskalet skalspassvägen 17
Utgångspris: 1 150 000 kr
Anmäl bud
Tomtarea: 935 kvm
Upplåtelseform: Tomt
Fastigh.bet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 69:33

Vemdalen - Vemdalsskalet/Skalspasset / Vemdalsskalet skalspassvägen 17

Ski in- ski out på Skalspasset!

Nu har du möjlighet att köpa en tomt med soligt läge alldeles intill skidleden på Skalspasset/ Vemdalsskalet! I området finns endast några få obebyggda tomter kvar så detta är en fin möjlighet för den som vill bygga själv. Här har man också nära till den nya restaurangen Passet, restaurang Anorak och skidshop/gästservice. Anslutningsavgift gällande kommunalt vatten och avlopp är betalt för en lägenhet samt elanslutning 63 A. Största byggnadsarea 170 kvm + 25 kvm uthus/balkong, 2 lägenheter, 2 våningar, högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5 m.

Fakta om tomtmarken
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggrätt, anslutningar mm
  Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp gällande en lägenhet är betald och ingår i priset. Elanslutning 63 A är betald och ingår i priset. Anslutningar levereras till tomtgränsen. Byggrätt: Största byggnadsarea 170 kvm + 25 kvm uthus/balkong, 2 lägenheter, 2 våningar, högsta byggnadshöjd 7,5 m, högsta nockhöjd 9,5 m.
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:45
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  935 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal
  935 kvm
 • Planbestämmelser
  Skalspasset,vemdalsskalet, Detaljplan (Beslutsdatum: 20090129, Registreringsdatum: 20090629)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  542 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  0 kr
 • Markvärde
  542 000 kr
 • Typkod
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Vägav/Snö
  500 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  500 kr/år
 • Kommentarer driftkostnad
  Vägavgiften var förra året var avgiften 2 500,-- / andel för bebyggd fastighet. Obebyggd tomt 0,2 x 2500,-- = 500,-- Avgiften för i år är inte fastslagen ännu.
 • Upplåtelseform
  Tomt
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Skalspasset Skalspasset som boendeområde ligger på Vemdalsskalet och bebyggdes 2009. Här har byggts en blandning av fritidshus, bostadsrätter och lägenheter för kommersiell uthyrning. Här hittar du restaurang, gästservice, skiduthyrning och en mindre filial till Concept Store. I anslutning till restaurangen har ett nytt lägenhetshotell byggts. Vemdalen med sina tre skidområden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö har de senaste åren haft en stark tillväxt som delvis möjliggjorts tack vare stora förbättringar i skidområdet. 6-stolsliften Väst Express är på plats sedan 2014 liksom en fördubbling av skidåkningsytor och ett nytt kraftfullt system för snötillverkning. Detta, tillsammans med den tidigare 6-stolsliften Pass Express gör att skidåkningen kring Klockarfjället är mycket populär och en naturlig utgångspunkt. Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalets erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik och frisör. I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp. Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö. Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten