Stenroddargränd 1 / Munksjöstaden / Jönköping

Högt upp i det blå på första parkett!

Utgångspris
3 850 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
97 kvm
Avgift
4 809 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
7 av 11 (Hiss finns)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Där Jönköpings historia en gång blomstrat, börjar nu nytt liv spira. Högt upp i det blå, på våning sju av elva med fantastiskt gavelläge finner ni en välplanerad trerummare. Lägenheten är nyproducerad och obebodd vilket innerbär att den fortfarande är i nyskick och dessutom rikligt utrustad med standardhöjande tillval. Läget är enastående och för att inte tala om utsikten över Munksjön - en svårslagen vy med första parkett och direkt sjöutsikt såväl inifrån som ifrån den 16 kvadratmeter stora inglasade balkongen. Inga framtida hus kommer skymma utsikten varken mot parken eller sjön. Invändigt präglas lägenheten av en ljus och öppen planlösning vilket gör vardagsrummet och köket till hemmets hjärta och den mest givna platsen för gemenskap och trivsel. Dubbla badrum, varav en är utrustad med tvättmaskin och torktumlare för extra lyx och komfort.
Detta är ett unikt tillfälle som sällan dyker upp på markanden. Lägenheten och dess läge måste absolut upplevas på plats!!

Munksjöstaden förverkligas i rask takt och parken nedanför har precis börjat spira. Bank, gym och restauranger finns redan i Munksjötornet och Hemköp har precis flyttat in i grannfastigheten. Butiker, caféer, vårdcentral, apotek och förskola håller på att växa fram. Munksjöstaden kommer bli en liten stad i staden, lite avskilt från stadskärnan men inom både syn- och räckhåll. Munksjöstaden angränsar till Munksjön i öster och Torpa i väster. Härifrån tar du dig med lätthet både in till centrum och söderut med bil, buss eller via det cykel- och gångstråk som kommer flyttas bort från Barnarpsgatan och istället följa vattenlinjen.

Varmt välkomna på visningen!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 15 bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med grå klinker på golv som övergår till ekparkett och ljus tapet på väggar. Direkt till vänster finns en stor garderob med tre spegelskjutdörrar för att bibehålla den minimalistiska looken. Längre ner i hallen, mittemot båda sovrummen ges ytterligare förvaringsmöjligheter i en helväggsgarderob med skjutdörrar.
 • Klädkammare
  Rymlig separat klädkammare med ekparkett på golv och vita målade väggar. Här finns hyllor och klädstänger på samtliga väggar. Ytan är väl tilltagen så här ges möjlighet genom uppgradering skapa en walk-in-closet som många bara vågar drömma om.
 • Badrum
  Snyggt och stilrent badrum med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar.
  Modernt utrustat med duschhörna med runda vikbara dörrar, wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk samt väggskåp över tvättutrustning. Spotlight i tak och golvvärme för extra komfort.
 • Badrum 2
  På motsatta sidan av det stora badrummet finns ytterligare ett badrum, något mindre i storlek men har allt du behöver. Grå klinker på golv och vitt kakel på väggar pryder även detta rum. Utrustat med duschhörna med runda vikbara dörrar, wc, handfat med vit kommod och spegelskåp. Spotlight i tak och golvvärme för extra komfort.
 • Sovrum
  Det större sovrummet har ekparkett på golv och ljus tapet på väggar. Fönster i söderläge med vackra glimtar över Munksjön. Här ges gott om plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord men även plats för garderober om så önskas.
 • Sovrum 2
  Det andra sovrummet är lite mindre men mysigt och kan därför med fördel användas som barnrum. kontor eller gästrum. Även här ligger ekparkett på golv och ljus tapet på väggar. Fönster i söderläge med vackra glimtar över Munksjön.
 • Vardagsrum
  Vardagsrummet välkomnar dig alltid med en svårlagen vy över Munksjön. Gavelläget med flertal fönster gör att lägenheten fullkomligt talat badar i solljus. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket ger dig obegränsade inredningsmöjligheter. Kyl och frys står som en skyddande skärmvägg på andra sidan så här har tv:n en given plats. Likaså här ligger ekparkett på golv som är genomgående för hela lägenheten och ljus tapet på väggar. En naturligt förlängning av vardagrummet och köket blir balkongen och dess 16 härliga kvadratmeter. Utsikten är minst sagt magnifik och måste helt klart upplevas på plats.
 • Kök
  Köket är praktiskt och rejält tilltaget med gott om skåpsförvaring och arbetsytor men även snyggt, modernt och tidlöst. Vita högblanka luckor skapar fin kontrast mot det gråa blanka kaklet och gråa bänkskiva i laminat. Dimbar belysning under skåp samt vitrinskåp. Fullutrustat med rostfria vitvaror som kyl och frys i fullhöjd, inbyggd varmluftsugn, inbygga mikro, kökskåpa, integrerad diskmaskin och induktionshäll.
  I anslutning till köket finns en naturlig plats för matbordet intill fönster i öst med utsikt över Munksjön. Vid middagsbordet sitter du alltid i första parkett!
 • Beskrivning av samtliga rum
  Säljarna har gjort följande tillval:
  Hall: grå klinker, garderob med tre spegelskjutdörrar
  Passage: garderob med fyra st "alu light"- skjutdörrar i högglans vit med silverspröjs framför
  Badrum: tvätt- och torktumlare, golvvärme, spotlight
  Kök HTH; luckor höglans vit , kakel grå blank, rostfria vitvaror, integrerad diskmaskin, vitrinskåp med dimbar belysning, fläktkåpa,
  Balkong: inglasning
  Innerdörrar och tapeter
  Se specificerad tillvalslista under "dokument & länkar".
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  97 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  7 av 11
 • Tillträde
  Snarast
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Kommentar, byggnad
  Fyra huskroppar med 11 respektive 5 våningar ovan mark. I källarplanen finns parkering, förråd och teknikrum. I fastigheten finns en gemensamhetslokal samt ett övernattningsrum.


  Grundläggning: Pålar
  Stomme: Stomme av betong
  Bjälklag: Bottenplatta och våningsbjälklag i betong.
  Ytterväggar: Regelstomme, plastfolie, invändig gipsskiva.
  Utvändig skiva som putsas.
  Yttertak: Papp
  Lägenhetsdörr: Säkerhetsdörr
  Fönster och fönsterdörrar: Fönster och fönsterdörrar i trä med aluminiumklädd utsida.
  Isolerglas med U-värde 1,1.
  Förråd: Cykel och lägenhetsförråd (ca 5-8 kvm) finns i källarplan.
  Individuell mätning av kall- och varmvatten samt el.
  El: El, gruppcentral med jordfelsbrytare.
 • Värme och ventilationsanl.
  Värme och ventilation: Området är anslutet till kommunala fjärrvärmenätet. Vattenburen värme via radiatorer. Vattenburen golvvärme i badrum.
  Till- och frånluftsventilation.
TV/Internet
 • Fastigheten är ansluten till fiber, ett obligatoriskt multimediapaket via Telia Triple-play med TV, telefoni och Internet ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg på cirka 300 kr. Varje enskild medlem kan naturligtvis komplettera tjänsterna ytterligare direkt mot Telia.
Balkong
 • Inglasad balkong om 16 kvadratmeter med sydostläge. Utsikt rakt ut mot Munksjön utan någon insyn överhuvudtaget. Här befinner man sig högt upp i det blå med fåglarna som närmsta granne. Inglasningen är både öppnings- och vikbar.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Till föreningen hör 47 st garageplatser, kostnad 700 kr/mån.. Kö tillämpas.

  Samtliga medlemmar i föreningen erbjuds 3 års fritt medlemskap hos Sunfleet som tillhandahåller bilar för smidig uthyrning till medlemmar i föreningen. Bilar kommer att finns tillgängliga i föreningens garage. Medlemskap utan anslutningsavgift gäller t.o.m februari 2020.
Ekonomi
 • Avgift
  4 809 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, fiber, kabel-tv och ip-telefoni ("Lagom" via Telia).
  Kostnad för varm- och kallvattensförbrukning samt hushållsel debiteras löpande månadsvis av föreningen och är högst individuell och påverkningsbar.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel av årsavg.
  1,46731
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Riksbyggen BRF Pappersmakaren.
 • Allmänt
  Brf Pappersmakaren är den tredje bostadsrättsföreningen i Jönköpings helt nya stadsdel Munksjöstaden.

  Föreningen äger fastigheten Marinen 4 och Marinen 8, belägen mellan Barnarpsgatan och Munksjöns strandpromenad med adress Stenroddargränd 1-3, Vevslupsgränd 2 och Barnarpsgatan 115. Fastigheten bebyggdes 2016-2017 med flerbostadshus bestående av två 5-våningshus, ett 6-våningshus samt ett med 11 våningar. I dessa byggnader finns totalt 80 lägenheter. I källarplanet finns 47 parkeringsplatser i varmgarage samt cykel- och lägenhetsförråd.

  Innergårdsmiljön är mycket trevlig med gräsytor, stensättning och plantering som de närmsta åren kommer att utvecklas till en grön oas. Skötsel av gemensamma ytor sköts av Riksbyggen Service, även den ekomoniska förvaltningen av föreningen sköts genom Riksbyggen.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykel och lägenhetsförråd (ca 5-8 kvm) ligger på plan tre (d v s ovanför de två garageplanen).
  Övernattningslägenheten och gemensamhetslokaeln ligger på plan tre i det låga huset mot sjön.
  Miljöstation i entréplan.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier