Jordbrogränd 177 / Kyrkbyn / Gammelstad / Gammelstad / Luleå

Utgångspris
70 000 kr
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Kyrkstuga mitt i myllret av kyrkstugor, pittoreskt och mysigt med de små, smala vägarna runt om. Här lever man i världsarvets atmosfär med många besökare och glada grannar. Stugan är en delad stuga med gemensam ingång till förstugan och egen ingång till sin storstuga som består av ett rum på ca 10-15 m². El, ej vatten. Fint trägolv, panelinnertak och tapet som passar miljön. Möblemang ingår i köp, soffa, köksbord, skåp mm. På området finns servicehus utplacerat på flera ställen där man har tillgång till diskrum och separat dam / herrtoalett.

Bilder
Sponsrade länkar
Jordbrogränd / stuga 177
Jordbrogränd / stuga 177
Jordbrogränd / stuga 177
Jordbrogränd / stuga 177
Karta över kyrkbyn
Visa alla 8 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Storstuga
  Delad stuga med gemensam förstugehall. Både har var sitt förråd mittemot sin entré.

  Mysig storstuga med ljust fint trägolv, ljuslaserat panelinnertak samt ljusa tapeter som passar perfekt in i miljön, lite gammeldags stuk. Vitrappad murad öppen spis men den är inte i bruk. Enkla fönster med spröjs och fönsterluckor på utsidan. Möbler ingår i köp, soffa, matbord, skåp mm.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Ägare av en kyrkstuga ska ha ett markupplåtelseavtal skrivet med Nederluleå församling och här beskriver vi lite om deras bestämmelser rörande kyrkstugans nyttjande.

  * Numera finns inga restriktioner kvar om vem som får äga en kyrkstuga, ägaren behöver inte vara skriven i Luleå kommun.
  * Kyrkstugan ska underhållas och vårdas på ett tillbörligt sätt. Jag förbinder mig att efterfölja de uppmaningar om reparationer och underhåll som kan väckas i samband med den regelbundet återkommande synen.
  * Kyrkstugan får endast nyttjas under veckoslut och större kyrkhelger. Boende under veckorna är endast tillåtet för konfirmander med anhöriga under konfirmationsundervisningen. OBS! Nederluleå församling lättat
  lite på reglerna då kyrkan numera har gudstjänst varje dag, vilket gör att man kan övernatta vilken dag som helst (dock ej bo i stugan).
  * I kyrkstugan får telefon inte installeras och TV-antenn får inte sättas upp på stugan.
  * Planteringar och andra anordningar som fasta bänkar och bord kring kyrkstugan är inte tillåtna.
  * På grund av eldfaran är öppen eld inte tillåten inom kyrkstadsområdet. Eldningsförbud råder enligt Luleå kommuns gällande bestämmelser för eldstad som inte har sotats eller besiktigats inom ett ett-årsintervall. Det åligger kyrkstugägaren att se till att sotning sker.
  * Ombyggnader och reparationer kan kräva byggnadslov. Kommunens byggnadsnämnd lämnar information om vid vilka åtgärder byggnadslov behövs. Genom kyrkstadens stora kulturhistoriska värde är kraven vid byggnadslov strängare än i vanliga fall.
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggnadsår
  okänt
 • Grund
  Stenfot
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Träfasad
 • Takbeklädnad
  Plåt
 • Fönster
  Enkla fönster
 • Ventilation
  Självdrag
 • Huvudsäkringar
  16 A
Tomt/Servitut
 • Arrende
  Ja
Ekonomi
 • Upplåtelseform
  Fritidshus
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }