Blidvägen 36 / Björkskatan / Luleå

Kvadratsmart och ljus tvåa med fint ljusinsläpp, fin utsikt, öppen planlösning och sociala ytor

Slutpris
1 100 000 kr
Boarea/biarea
53,5/4 kvm
Avgift
3 832 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2019-08-05
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Blidvägen såldes av oss 2019-08-05. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på Blidvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Björkskatan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

När du kliver över tröskeln och in i denna tvåa möts du av en kvadratsmart och ljus lägenhet med fint ljusinsläpp, fin utsikt, öppen planlösning och sociala ytor. Bostaden är högt belägen med stor härlig terrass i bästa sydvästläge med underbar, öppen utsikt ner över området vidare ut över naturen och Björsbyfjärden på avstånd. Egen carport ingår utan extra kostnad!

Här välkomnas vi av en trevlig och praktisk hall, och lite längre in finner vi ett yteffektivt, välplanerat, ljust, funktionellt och socialt kök som flyter öppet med ett trivsamt, ljust och mysigt vardagsrum med vackert ljusinsläpp, stora fönster som släpper in solens strålar. Vacker utsikt från den väl tilltagna terrassen på ca 20 m² med rejäl odlingsbänk längs efter hela räcket. Lägenheten har ett sovrum i lagom storlek och ett rymligt, funktionellt badrum som är utrustad med badkar och tvättmaskin. Praktiskt med det egna förrådet som finns lättillgängligt utanför lägenhet på samma plan.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Välkommen till Björkskatan

Björkskatan är en stadsdel i Luleå, belägen på en björkbevuxen udde (därav namnet), vid Björsbyfjärdens östra strand. Stadsdelen har byggts ut i etapper sedan 1970-talet, mestadels med villor och radhus men här finns även lägenheter och studentbostäder.

Allmänt om område

I Björkskatan centrum kan man handla på Coop-butiken, men är man hungrig och inte orkar laga mat så kan man välja mellan Björkskatans restaurang eller Plaza pizzeria. För den som gillar att träna på gym så finns Step In. Vill man istället sitta hemma och läsa en bok kan man låna på biblioteket som ligger i anslutning till Björkskataskolan. I övrigt finns vårdcentral och apotek. Björkskatan har en egen stadsdelspark där det finns en lekfull spegellabyrint med plattformar av trä där man kan sitta och mötas, spela boule eller utöva Qi Gong. Aktiviteterna i skogen är stillsamma och lugna i förhållande till det intilliggande skol- och idrottsområdets livfulla aktiviteter. Här finns även en stor klätterställning och yta för skateboardåkning. Ett roligt ställe för både stora och små!

Sport och fritid runt hörnet

Ormbergets friluftsanläggning ligger på promenadavstånd, med utbud som slalom - och pulkabacke, grillplatser, elljusspår för längdskidåkning och löpning samt utomhusgym. På toppen finns Ormbergets restaurang där man kan äta lunch/middag eller boka relaxavdelningen som har bastu, jacuzzi och vedeldad badtunna med utsikt över Luleås vackra stad. På Björkskatans IP finns en sporthall, ishockeyrink, tennisplan samt fotbollsplan med konstgräs där många matcher och träningar sker under säsong. Lira Bollklubb är en uppskattad förening som fostrat många bolltalanger. Längs med Björsbyfjärden kan man hitta en och annan badplats och under vintertid finns det leder för den som vill köra skoter. Eller så kan man promenera runt skogsstigarna och plocka bär eller leka i någon av alla lekplatser som finns på området.

Kommunikation

Hela Björkskatan har ett finmaskigt nät av cykel - och gångvägar, som gör det enkelt att ta sig till Luleå centrum, Luleå Tekniska Universitet och ut i naturen. Hit kan man även ta bussen med LLT, Luleå lokaltrafiks linjer 2 & 3.

Barnomsorg

På Björkskatan finns fyra förskolor, Norrskenet, Brisen, Ormberget och Vintergatan. Två låg - och mellanstadieskolor (F-åk 6), Boskataskolan och Ormbergsskolan. Högstadieskolan heter Björkskataskolan (åk 7-9) och så finns även Norrskenet (F-åk 9) som är en friskola.

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration