Dalvägen 516 / Avan / Luleå

Enplanshus i Avan

Slutpris
1 907 000 kr
Boarea/biarea
60/15 kvm
Driftkostnad
20 828 kr/år
Totalareal
600 kvm
Rum
4 rum (1 sovrum)
Såld
2019-06-10
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Dalvägen såldes av oss 2019-06-10. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på Dalvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Avan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vackert strandläge med tjusig älvutsikt mitt i byn och med ostört läge efter vattenlinjen. Välkommen till en mysig sommarstuga som nyttjats året runt om ca 60 kvadratmeter, belägen i trygga, trivsamma och idylliska Avan. Det här är en kvadratsmart, charmig och karaktärsfull stuga med fönster i flera väderstreck och flera uteplatser samt inglasade uterum. Stugan har sociala ytor, vackert ljusinsläpp och mycket fin utsikt över vattnet.
Huset som är utbyggt i etage står på en härlig, lummig och vacker strandtomt med fruktträd, bärbuskar, perenna växter och buskar. Egen sandstrand och badbrygga.

Här är det lätt att trivas och läget i Avan är fenomenalt för dig som letar efter ett lugnare läge på landet med närhet till byasamhörighet. Här bor du otrafikerat, naturnära, lugnt, vackert, attraktivt och sjönära med älven på bekvämt avstånd. En bit bort kan du även hitta fina grönområden, färja över till Sunderbyn och busshållplats vid byavägen. Perfekt för dig som vill ha det bekvämt även i stugan, gillar närhet till vattnet och vacker vy med soliga uteplatser.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Avan - Årets by 2018

Avan består av delområdena Avan tätort, Avan landsbygd, Stenudden och Tallnäset.

Allmänt om område

Det här ett mycket naturskönt område med närhet till vatten och skog. Avan ligger vid den södra sidan av Luleälven, mitt emellan Boden och Luleå nära riksväg 97. Från Avan finns Avanleden, en färjeförbindelse över Luleå älven till Norra Sunderbyn som trafikeras av linfärjan Theresia. Avanledens längd är 600 meter och överfartstiden är sex minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri. För tidtabell och övrig information se, https://www.trafikverket.se/farjerederiet/farjeleder/Farjeleder-i-Norrbottens-lan/Avanleden/

Aktivitet & fritid

Avans intresseföreningen och ASK sportklubb tillsammans med alla bybor har under många år arbetat för att Avan ska vara en levande och aktiv by. För den som är intresserad av motion och hälsa finns bl.a. gym, yoga, gymnastik, hockey och innebandy. Under sommarmånaderna används hockeyrinken som tennis- och basketplan. Är man intresserad av jakt så finns Jaktvårdsföreningen (JVF) som är en frivillig sammanslutning av byns markägare, totalt omfattande ca 4000 ha. Andra aktiviteter som arrangeras i byn är bl.a. pimpeltävling, valborgsfirande, julmarknad, höslaget, sommarcafé vid föreningshuset. I föreningshuset anordnas även diverse sport- och biokvällar som visas på storbildsskärm och man kan själv vara med och arrangera om man vill. Det går även bra att hyra lokalen för festliga evenemang.

Familj & skola

I början av 1930 bodde 600 människor i Avan, sedan minskade byn successivt. De senaste tjugo åren har inflyttande unga familjer bidragit till att bryta den trenden. Byaskolan, som ligger mitt i byn, inrymmer allt ifrån sexårsverksamhet till grundskola årskurs sex, samt förskole- och fritidsverksamhet. Skolan har en egen gymnastikhall samt nära till skridskobana och skidspår på vintern. Bokbussen besöker byn regelbundet.

Historia

Avan, vars namn kommer av ava som betyder vik, omnämns för första gången i skriftliga källor år 1409. När de första människorna bosatte sig i Avan var det här skogsmark. De hus man skulle bo i timrades och man eldade med ved. Invånarantalet ökade och man började dela upp jaktmarken. Jägarna fick var sin jaktstig där fångstredskapen sattes upp. Jakten på större vilt bedrevs tillsammans. Så småningom började man att röja och odla upp kring bosättningarna.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.