Mejerivägen 19 / Bergnäset / Luleå

107 kvadratmeter fyllda med potential

Slutpris
2 000 000 kr
Boarea/biarea
107/53 kvm
Driftkostnad
26 247 kr/år
Totalareal
136 kvm
Rum
4 rum (3-4 sovrum)
Såld
2019-09-29
Bostaden är såld!

Denna radhus på mejerivägen såldes av oss 2019-09-29. Se alla våra försäljningar i Luleå samt även på mejerivägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Bergnäset är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till ett radhus med stora möjligheter i klassiska och omtyckta Bergnäset. Fint läge med direkt närhet till strandpromenaden & småbåtshamnen. Mysigt och optimalt planerat radhus i två hela plan om fyra rum och kök samt bra förvaringsmöjligheter i källaren men också fina ytor för att inreda bastu & relax. Bostaden är i behov av en renovering, vilket innebär en möjlighet att skapa ett helt egendesignat hem!   

Huset står på en lättskött och rogivande tomt med välskött gräsmatta, bärbuskar och ett lågt staket som omgärdar den lilla täppan. Bästa sydvästläge förstås och med vy över områdets egna grönområde och deras gemensamma lekplats som ligger strategiskt mellan de två huslängorna. Här kan barnen leka och stoja fritt med spännande upptåg i deras egna lilla "skog".

Här i Bergnäset är det lätt att trivas och läget på Mejerivägen är lysande. Här bor du familjevänligt, attraktivt och med cykelavstånd in till stan med handel, restauranger och andra nöjen. I området finns matbutiker, vårdcentral och badsjö idealiskt för dig som vill bo centralt och naturnära!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Bergnäset

Naturskönt, kuperat bostadsområde med närhet till stadens puls samt hav och strand.....

Allmänt om område

Bergnäset består av delområdena Gamla Bergnäset, Bergstaden, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden och Kallax företagstad. Trygg, harmonisk stämning med trevlig befolkning i blandad bebyggelse som Trollnäs efter strandpromenaden med badstränder, båthamn och exklusiva villor blandad med vanliga villor i olika konstellationer. Trolleberg uppe på knabben med Thurfjellshus i enplan eller Z-form. Närhet till litet centrum med vårdcentral, apotek och väldigt bra Coop-butik med charkdisk, restaurang Chattanoga. Högre upp ligger Bergstaden med Stengatan, ett hyreshusområde med diverse små butiker, Kioskpiraten, sushirestaurang, pizzeria mm och mittemot ligger ett skolområde årskurs 1-6 och förskola mm (tre kommunala skolor Mandaskolan F-6, Hedskolan F-6, Bergskolan 7-9, privata Nya Läroverket F-9.

Motion och hälsa

Området erbjuder närhet till naturen med små skogsområden som avskiljer mellan gatorna samt närhet till löpslingor, elljusspår vid kyrkan. För den som vill vardagsmotionera så rekommenderas promenad vid stranden förbi flera badstränder, båthamnar och vackra utsikten mot stan. Familjepopulära Trolltjärns badstrand ligger skyddad i en "grop" och där du har bra uppsikt över barnen med direkt närhet till öppna ytor där de kan göra av med extra energi med uppställda basketkorgar och stor fotbollsplan. Fler fotbollsplaner samt ishockeyrink vid skolan.

Kommunikation

Luleå lokaltrafik trafikerar området in till stan samt flygplatsen som ligger 10 min bort. Avstånd till stadskärnan är endast ca 2 km så väldigt många promenerar, cyklar till jobbet. Bergnäsbron som förbinder området till stan är 900 m lång och sommartid kan man bli stoppad pga broöppning men det är bara att slappna av och blicka ut över den vackra omgivningen med hav och älv som möts.

Historia

Under senare delen av 1800-talet byggde välbärgade invånare i Luleå sommarnöjen på Bergnäset. Roddfärja till Luleå startade 1880, samma år som vägen till Gäddvik byggdes (nuvarande Färjvägen). Från 1901 sköttes trafiken med ångfärja. Den första permanenta bebyggelsen etablerades omkring år 1900. Befolkningsutvecklingen tog fart 1954, då Bergnäsbron stod klar och nådde en topp med nära 5 000 invånare år 1970. I Bergnäset ingår Gamla Bergnäset (blandad bebyggelse från hela 1900-talet), Trollnäs, Trolleberg, och Trollheden (villabebyggelse från 1960-talet), Bergstaden (trevånings lamellhus från 1960-talet) och Villastaden (villor och enstaka lamellhus från 1940-talet, 1950-talet och 1960-talet. Söder om Villastaden ligger Bergnäsets industriområde, som sedan början av 1990-talet kallas Kallax företagsstad efter den närbelägna flygplatsen.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.